Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Programozó kábel Telemecanique Schneider SR2 A101FU programozható reléhez
Témaindító: sanzol, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Hosszú idő után újból visszatértem, és ismét belevágok (folytatom) a programozó kábel építését mivel Retecknek köszönhetően újabb lendületet kaptam. Tegnap este utolsó esély gyanánt ismét lerajzoltam a gyári kábelt, így kiderült, hogy pár dolog felett egyszerűen elsiklottam. Kimaradt például a C1 2u2 kapacitás (amit kényelemből hagytam el), valamint a D2 Schottky dióda sem ott és úgy volt, ahogyan annak lennie kellett volna, valamint feleslegesség ide vagy oda, az R1+R2 ellenállásokat sem egyszerűsítettem le simán 1k-ra. Előzetesben mellékeltem az újított kapcsolási rajzot, hétvégén valasom/maratom a NYÁK-ot, hétfőn meg jönnek majd az SMD alkatrészek a HEstore-ból. Addigis üdv minden érdeklődőnek! Szücsi
Örömmel jelenthetem, hogy a fentiekben közölt kapcsolással MŰKÖDIK!!!
Nem bírtam várni a végleges alkatrészekig, így az SMD-ket hagyományos alkatrészekkel helyettesítettem, de nagy eltérés nem lesz a véglegesben sem. Jelenleg: 1) R1+R2 helyett 1k2+330R 2) 2u2 helyett 1u 3) SM4007 helyett 1N4148 Köszönet mindenkinek, aki itt hozzászólt, valamit kiemelt köszönet az offline hasznos hozzászólásokért Strihovanyecz Pálnak, Molnár Gecaú Tamásnak és Gecse Gábornak (aki meghozta az áttörést az U6 43 T beazonosításával), valamint Sára Péternek a logisztikáért.
Gratulálok!
![]() Megkérdezhetem, hol vetted az IC-ket?
Az soselectronic.hu webáruházon keresztül jöttek, megrendelésre. Ha jól emlékszem olyan 900 volt darabja, szóval nem volt olcsó az biztos. Elsőre helyettesíteni akartam, amire ráment másik három "kommersz" opto, aztán jobbnak láttam beszerezni.
Pontosítani szeretnék:
A HCPL0201 a soselectronic.hu-nál külön kérésre két hét szállítással kb 1200 per darab. ehhez jön 900 HUF kezelési díj (ha nem rendelsz 5e felett), plussz 1300 szállítás. (Már lehet, hogy felvették a cikkszámok közé, de ha nem, akkor kérj ajánlatot, és az alapján meg tudod rendelni) A HCPL0211 (pontosan ez az, ami benne van) a hestore.hu-nál 3000 per darab, szintén csak rendelésre. Szállítási időt ide nem tudok mondani. Üdv, Zsolt
Köszönöm a segítséget.
![]() Igazából rendelkezésemre áll 1-1 gyári soros és USB programozó kábel, de mivel több Zelio-m van, jobb lenne, ha lenne még egy pár programozó kábel hozzájuk... Tényleg elég húzós az alkatrészek ára, de még így is kijön a gyári 1/3 árából. Az USB kábellel nem próbálkozol? Az lenne az igazás sperpektívikus, mert a laptopokon már nincs soros port. ... és a tapasztalatom szerint elkerülhetetlen, hogy az ember a "terepen" is programozzon.
Köszönöm szépen a kábelt!
Tökéletesen működik!
A koppintás sikerén felbuzdulva ha valakinek kell utángyártott kábel, az jelentkezzen nálam!
![]()
Engem érdekelne egy. Küldtem e-mailt.
A dolog nem szorosan ide vág, nekem egy TWIDO plc-hez kellene programozó kábel rajz mert semerre nem találtam. Jó lenne ha valaki tudna segíteni ebben.
Sziasztok!
Van egy IMO iSmart SMT-ED-T12 PLC-m, kapuvezérlést szeretnék vele csinálni. Meg is írtam a progit SMT klient-el FBD módban, működik a szimulátoron. Az a gondom, hogy nincs hozzá programkábelem, szerettem volna csinálni egy RS232-est, de nem tudom megszerezni a relé portjának lábkiosztását. Nem tudna valaki segíteni?
Sziasztok, van már müködő kábel zelio 2 es hez?
Ha van készítetni lehet valakivel vagy kapcs rajzot lehet kérni?
Szia macsey!
A fentiekben (2011 Aug 26 és 28-i hozzászólásom) találsz egy kapcsolási rajzot, azzal nekem működött. Egy darabom van már csak, de attól nem válok meg, mert kell az egyszem maradék Zeliomhoz. Ellenben szívesen fotózgatom, hátha segít ![]() Köszi megértésed, zsszucsi
Az egész lényege a HCPL0211 optocsatoló, amiből mindjárt kettő kell. Az aliexpress-en ha ingyenes szállítást kérsz akkor 30-50 nap alatt 5 darabot kapsz összesen $4,21-ért. Ugyanez a Hestore-ban 3000Ft/db. Bár azon a felirat 211/635, ami pedig nekem van azon pedig 201/743 és én az SOS Electronicnál rendeltem. Lehet ez csak a batch szám, ennyire nem értek hozzá.
Ha van időd és kockára tehető 5 dollárod, lehet érdemes bevállalni kintről.
Szia zsszucsi akkor ennek utána megyek ha sikerül rendelni és és megjön kereslek köszi
Hali!
Beszállnék a rendelésedbe, ha lehet.
Szerintem ha a PLC-t nem földelt tápról működtetjük, vagy a laptop nem töltőről megy, akkor nem kell hozzá optocsatoló. Én legalábbis közönséges tranzisztoros szintáttevőben gondolkozom (bár még nem csináltam meg és próbáltam ki). Ha sikerült, akkor majd beszámolok. De nagyon hátul van a prioritása...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |