Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha a levegőben is összetudod "szögelni", akkor nem kell, de nyákon biztosan elegánsabb és megbízhatóbb.
Ha nincs mozgatva(nem hurcolászod naponta 5x ide-oda) akkor elég levegőben is. De nyákon nyilvánvalóan elegánsabb és érintkezés ellen is jobban védve vagy.
Melyik verziót csinálod(van ugye milió meg egy kapcsolás fent). Pontosabban a vezérlő része érdekel.
Ilyen zöldet valaki vett itt egyszer. Arról láttam is youtube-os videókat. A kék annyiból szimpatikusabb, hogy annál rá merik írni, hogy 260°C-on kibír 3 X 10 másodpercet.
Jók ezek a cuccok, de a felhordáskor sok cuccot ki lehet dobni fölöslegesen. Pl homogén réteget szeretnél ugye felhordani, ehhez kell egy kicsi henger. Azt utána ki kell mosni, a benne lévő relatív sok festékkel. Van egy másik technika amivel megoldják. A felületen nagyjából szét terítik, és utána rádobják a maszk fóliát, ami lenyomja, és egyenletessé teszi a réteget. Na ez nem szokott sikerülni. Igazából én is kísérleteznék új cuccal, hátha találnék jobbat, mint az Octamex-es fólia.
Köszi az infot. Hát én is fóliat akartam először, de azzal az a baj, hogy nincs laminálóm. Úgy néz ki, ez se lesz oké dolog. Maradok a semminél megint, pedig annyira jó lenne ez..
![]()
Bogarat ültettél a fülembe. Utána néztem.
Ez a fekete tégelyes cucc, elvileg a javított nyákokon keletkezett bibik le ápolására lett kitalálva. Megadtak keménységnek 5H -t mint a ceruzánál. Ez eléggé jónak számít,mert a gyári 6H. Ez a gyári különben nem uv, hanem szitás. Csak példának tettem be. Itt egy link: Bővebben: Link A többi paramétere se rossz. úgy mint átütési szilárdság, viszkozitás, hőtűrés.
A tacskós laminátorban én nem bíznék(se semmilyen műszaki cikkben ami ott van), másrészt honnan
Idézet: ? Bár ez saját vélemény „lomizol egy lézernyomtatót”
A fekete tégelyes cucc-ból nekem sikerült is vennem pár hónapja azóta sem jöttem rá hogy kell használni írják hogy benzinnel kell előhívni de nem használt neki.
A felhordása meg reménytelen, zselés kocsonya állaga van lakkhengertől kezdve a spatulán már mindent próbáltam de egyszerűen egyenletes réteget nem tudtam elérni. Ezt a fajta lötstopot el is vetettem, most inkább laminálhatót keresek ha lenne elég emberke összeállhatnánk egy tekercsre.
Én épp ma voltam ott és még nem is árulnak laminálót, nemhogy olcsó legyen. Felháborító. Most honnan szedjek fólia laminálásra alkalmas olcsó eszközt?
A tesóban a háztartási gépek, és a lámpatestek körül szokott lenni. Egészen a sarokban. Van amikor 6500Ft, de ki kell figyelni egy akciót. Én is 2500Ft-ért vettem meg.Igaz nem most volt, de szerintem az ára nem mehetett följebb.
Köszönöm az össze tippet, hozzászólást. Valamit kéne már. A videot láttam már, itt megint a sütéssel lenne a gond, mert nincs hol bekeményítsem a maszkot.
![]() Valamit szerezni fogok, minél előbb. ![]()
Hello! Vettem a gyógyszertárban hidrogén-peroxidot.
Azt írja rajta, hoy: Hydrog. perox. dil. 3% Ezzel tudok én maratni?
Ez gyenge mint a macska farka. 30%-os kell. 3-asat boltban is kapsz, hajszőkítésre. :yes:
Nem kell sütni, ha kap sok uv-t az is elég.
Köszi! Akkor hol tudok venni 30%-osat?
Heló! Szerintem az a 3 % elég kevés, de azért próbáld meg
![]() ![]() ![]()
Szerintem igen, csak lehet eősebb sósav kéne hozzá. Ez igazából oxidálja rezet, a sósav meg az oxidált rezet tudja leszedni. Ha vizes a hidrogénberoxidod, akkor 10* annyi kell bele, ettől persze egy gyenge sósavot annyira felvizezi hogy ki tudja mit csinálna. Ellenben ha van egy erősebb savad, akkor a kettő elegye adhat közepes eredményt, kérdés, hogy sósavból mi a max amit szerezni lehet.
Na, tehát akkor pl az UV csővel világítom fél órát, és az jót tenne neki?
Azt is gyógyszertárba vedd meg Roland. Nálunk a faluban is van 30%-os. :yes:
35% osat bármelyik fodrszati szaküzletben kapsz(kérdezz meg egy nőt hol van ilyen
![]()
Akár kiteheted a napra is ilyen szép időben. Késsel lehet csak lekaparni fél óra napozás után (mondjuk előtte sem könnyű, vastagabb is mint a maratásálló)
Akkor megpróbálom. Tacskós sósavam van. Milyen arányban próbáljam?
Na az felejtős. HA jól emlékszem 5-10%-os annál gyengébbet nem lehet kapni.
Már beöntöttem fele-fele arányban és oxidálja
![]() 5-15%-os.
De most nem értek lassan semmit. Hogy megy a folyamat? Felkenem, rárakenem a maszkot, levilágítom fólián keresztül, tehát, hogy a mosószóda lemossa a forrpontról, és aztán kell már csak szárítani?
![]()
előhívás után, már csak maratni szokás.
Kicsit legyél már figyelmesebb, ne haragudj. Lötstoppról beszélünk, nem nyák világításról (nyákrajz felviteléről)...
![]()
ha nem teljesen jó a maszk akkor csak kicsit kell világítani. Aztán mosó szódával előhívni és aztán még világítani, hogy teljesen jó legyen. Tényleg nem olvastam, hogy miről van szó
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |