Fórum témák
» Több friss téma |
Fémcsővel a tekercs közepén? Akkor erről szívesen megnéznék egy videót.
Nem cső hanem rúd!!! Szivesen adnék videót de nem működik a USB portom de amint tudok rakok del videót igérem.
Nem tudom mit nem lehet ezen elhinni? Igy működik minden elektromágnes..NEM?
Ja, hogy te a rúddal lökdösöd a lövedéket. Hát ilyet nem csinál nagyon senki, mert elég értelmetlen, nemcsoda, hogy én a normális coilgunra asszociáltam.
PFFF....a rúd áll egy helyben a mágnesesség löki ki a mágnest....VILI?
Végre kinyögted. Egyszerűbb lett volna rögtön ezzel kezdeni, és nem 2 rajzot csinálni hozzá. Egy bizonyos mértékig a mágnes jobb hatásfokot ad, mint a sima coilgun elrendezés.
JA..már csak attól félek hogy kilövi a mágnest és a mágnes megfordul megcserélődik a polaritás és visszarepül a csőbe EZ LEHETSÉGES?
Nem, ha a cső passzol a mágneshez, nem tud átfordulni. Meg ha olyan anyagot használsz magnak, aminek kicsi a maradék mágnesessége, akkor az impulzus után nincs miért visszaforduljon a mágnes.
Igen én úgy gondoltam hogy mikor elhagyja a cső végét akkor nem-e fog megfordulni?
Mármint ha nem kondikat használok csak simán feltranszformálom a feszkót.
Mindenképp kell kondibank, mert impulzusban kell az áram (több száz A, és nem V).
Idézet: „elhagyja a cső végét akkor nem-e fog megfordulni” Hát ha nyomkövetőt építesz a lövedékbe, és a farzsebedben van az adó, akkor anális meglepetésben fosz részesülni, az biztos
Ez egy kisebb meteor tömege és sebessége. Nem javaslom neked, hogy kilődd, akkor sem, ha sikerülne összerakni erre egy szerkezetet, mivel az amerikai katonai műholdak azonnal érzékelni fogják.
Bár azt mondják Guantanamó szép hely! ![]() Idézet: „mivel az amerikai katonai műholdak azonnal érzékelni fogják.” Hát persze pont Magyarország felet fognak repkedni kémműholdak. Ha pl, a zárt térben rakom össze a szerkentyűt? Megnézném azt a műholdat, ami átlát a falon is. Akkor kapásból egy műhold hekker serkeszerkezetet építenék , mivel irányítani tudom. Egész nap csajokat néznék, akár kint, akár bent vannak, ráadásul fel sem kell állnom a fotelból.
Az összerakást természetesen nem fogják érzékelni, de ha ezt ki is lövöd ezzel a sebességgel, azt már igen.
Nem akarok mélyebben belemenni, én elméletinek látom ezt dolgot amúgy is, de ha sikerül, előre is gratulálok.
Ti most a kicsinyitett változatról beszéltetek hogy észreveszik a műholdak?(remélem nem)
![]() Na és honnan tudok szerezni ilyen speci kondikat a kicsinyitet változathoz? Vagy milyeneket használjak? ![]() ![]()
Szia!
Ha ilyen sebességgel ilyen tömegű tárgyat lősz ki zárt helységben szerinted mi fogja megállítani? Talán a falak?
Nos a coilgunt akarsz építeni akkor elkokat érdemes használni, ha railgunt, akkor pulzus kondit érdemes használni.
Ebay-no lehet kapni 250µF/10kV-al pár száz dolcsiért, szóval kb 40-60 e HUF + posta az egy 100-s (100000). Ha pénzed semmi akadálya. Igaz még nem rendeltem onnan. Nekem ilyen kondijaim vannak.
Gondolom te a mega verzióra gondoltál...hát őszintén én se tudom hogy mi állithatná meg de nem hiszem hogy a műholdak észrevennék..gondoljátok?
![]()
JUJ kicsit hosszú egy szám
![]() Mennyivel fájt neked a kodibankod megvétele,összrakása? Na és ez most milyen GUN?(az enyém) Fellyebb illusztráció!!!
Nekem anno 6000Ft volt. Most módosítva van, 3700µF és 1500V-g tölthető, így kb 4,1 kJ-s.Párhuzamosan kapcsolva 14800µF 380V-l kb.1kJ
A tiéd egy coilgun, ha rákötném a kondibankom azonnal szétrobbanna.
Akkor mit is kössek a coilgunomhoz?
Hogy mi állítja meg a 8km/s-al haladó lövedékedet? Hát mondjuk a levegő, szerintem 20 métert nem tenne meg, és szétrobbanna az egész, szóval hagyjuk már ezeket az óvodás ötleteket, hogy majd műholdat lövünk ki coilgunnal, nevetséges az egész.
S ki akar műholdat kilőnni egy ömör cucc mint pl:a mágnes hogyan robbanna szét?
:eek2:
Kapásból a súrlódás (pontosítva légellenállás) miatt azonnal megolvadna (az űrhajók is csak nagyobb magasságban mennek ennyivel ahol már ritka a levegő). Ilyen gyorsan földközelben, ahol nagy a nyomás (kvázi sok részecske van ugyanannyi térben) még azok is szétégnének. Egyébként pedig ekkora energiát beledobni egy kis mágnesbe őrültség. Szerintem már az energiaátadás is kemény igénybevétel lenne a "tömör" mágnesnek.
Nem beszélve arról, hogy akkora mágneses tér jönne létre, ami átmágnesezné a mágnesedet, így el sem indulna.
Nos, sikerült lekészültem a pneumatikával és a kondibankot töltő trafó szekunderrel.
A trafóról még annyit, hogy készítenem kell egy teljesen más méretű EI magot. Azt hiszem, egy életre megutáltam a trafó tekerést.
Figyi, mint szólnál, ha egy ilyet építenél. Nem kell hozzá áram. Szóval nem fog megölni, ha nincs szívritmusszabályzód, max csak kilövi a szemed.
Rndben adj rajzot hogy rakjam össze!!
Kik azt mondtá hogy lehetetlen kilőnni ilyen sebességgel bármit is akkor azok tévednek mert tv-ben láttam ilyen ágyút!!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |