Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Mindig csak kérdezek, bocsi (kicsit hülye vaok). Olyan gondom van, hogy szeretnék a családi-házamban valahová egy "mozgásérzékelőt" ![]() ![]()
Fotodióda, foto tranzisztor a neve.
De szerintem ez így nem ok! Legalább valami modulált jellel kéne csinálni, mert a külső fényre érzékeny lesz a cucc… Feltehetőleg hibásan fog működni.
Szerintem: Nyák nélkül kicsit nehéz, egy pár dolgot azért össze kell kötnöd. Konkrétan ilyen eszközről (dióda) nem hallottam (ettől még létezhet). Elvileg a sima fotodioda vagy fototranzisztor is érzékeny a lézerfényre, tehát a vevő oldalon ezt is alkalmazhatod (a tranzisztorral meg tudod valósítani a rezgőmotorod vezérlését is (persze a megfelelő értékek figyelembevételével). Problémás lehet viszont, hogy a normál fény is vezérli ezeket az eszközöket (megfelelő árnyékolást kell alkalmaznod). Ha esetleg olyan boltba mész, ahol segítőkészek, akkor szerintem az eladót is nyugodtan megkérdezheted.
Tomee közben megelőzött :yes:
Hy!
Ami neked kell az egy fénysorompó. Ha körül nézel a fórumban vagy egy témakör ami ezzel foglalkozik. Van ott egy pdf érdemes megnézni... Az tuti nyerő!itt
Bocsi de nekem a quad 405-ös erősítő topic jött be , és semmiféle pdf nincs itt!
![]()
HI!
Passziv infravörös PIR kapcsoló nem jó neked mozgás érzékelésnek ??? Boltba kapható komplett cuccos. 2-5 ezer Ft kimenete pedig általában 220as fogyasztót tud kapcsolni azután bármit vezérlehetsz . Lásd mozgás érzékelős lámpa kapcsolók... Érzékenysége látó szöge távolsága változó tipustól függ.
Bejött, de az egy M*RHA bonyolult kapcsolás, és én még kezdő vaok, amúgy köszi a fáradalmat. A googleba találtam néhány képet, és ott volt olyan fotodióda, aminek kettő lába van. Akkor aztat hogy kell bekötni? Illetve a gyűjteménybe se volt olyan ami nekem jó! Please help!
![]()
Fogsz egy müszert, ellenállásmérésre kapcsolod, rácsatlakoztatod a fotodiodára amit vagy lesötétitesz vagy fény felé forditod. Ha a müszeren látsz változást akkor megnézed a müszerzsinorok polaritását. (+/- -> katód/anód) és e szerint kötöd az áramkörbe. Ha nem látsz változást akkor megcseréled a dióda lábain a müszerzsinorokat. Közvetlenül ezt nem kötheted semmire, mert csak kis áramot ereszthetsz át a diódán.
HI!
Ebben a könyvben is van riasztó sugármegaszakításra : http://oldradio.tesla.hu/konyvekegyben/elektronikai%20receptek%203.djvu receptkönyv meg sok más is 70-77 oldal közt van a sugársorpmpó. Sok sikert ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |