Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen az NTC az biztos. Akkor 25 fokon mérik ezeket? Mármint 25 fokon adja a felirat szerinti ellenállást.
Köszi a segítséget bár kiderült hogy nem ezzel van a baj. Valamiért a gyújtás bezavarja- pedig hát vezetékes nem rádiós... nemértem de már nagyon elegem van belőle.
A te helyedben első körben stabilizálnám a tápot és árnyékolt kábelt használnék a szenzorhoz.
A táp stabil úgy ahogy mmivel az akksiról van véve az áram. A töltéssel meg 1 tizedet nő össz vissz. Prób áltam hogy bekötöttem egy kondit de akkor sem változott. Meg próbáltam a gyári elemjéről és szikrakor akkor is kikapcsol. Javasolták hogy próbáljam meg árnyékolt gyertyapipával. Holnap körülnézek hogy hol mennyit húznának le rólam aztán meglátjuk. Jólenne ha tudnék kölcsönbe egyet hogy kipróbálni.
Sziasztok!
Ha a hálozati feszültséggel ( a véletlen folyamán ) kapcsolatba lépek (megérintem), miért ráz meg egyből (ha megráz) az áram? Tudom ez így hülye kérdés, de a következő amit nem értek. Ugye úgy alakul ki az áramkör, ha a fázis érintkezik a 0 vezetékkel ( persze jobb esetben van közte egy fogyasztó ) vagy védőföldel. Na de ha csak a fázist érintem meg és tegyük fel ezt gumicsizmában teszem úgy, hogy semmi máshoz nem érek, megráz az áram? Elvileg így nem kéne ki alakulnia áramkörnek, a gumicsizma meg vastag 230V-hoz. Mégegyszer bocs, ha nagy hülyeség.
Szia!
A gumicsizmán (főleg ha fekete) simán átfolyik az a pár milliamperes áram ami ilyenkor megráz.
Hello!
Ezt most nemértem. Esetleg egy linket tudnál adni?
Közben egy kedves olvasótól, megkaptam a választ privát üzenetben, köszönöm.
De most mit nem értesz? A rosszul szigetelő lábbelin keresztül hozzá vagy kötve a földhöz. Namármost ha megfogod a fázist, akkor a testeden (és a lábbelin keresztül) kialakul egy áramkör a föld felé.
Az, hogy az akksiról van levéve egyáltalán nem stabil. Főleg nem zavarvédett. Le kéne vágni azokat a fránya önindukciós tüskéket amiket szkóppal talán látnál...
Akkor mit ajánlasz? Valami fesz stabilizátort ami 1,5V-on tartja állandón. Sajnos nincs szkópom így nem tudom megnézni azzal.
A fekete, valódi gumiból készült csizmában sok szénpor lehet, ami csökkenti a szigetelőképességét.
Mondjuk LM317. A műszer kapcsain a nyákon feltétlenül 10...100nF. A szenzor kábel árnyékolása ne legyen tápfesz vezeték és csak a panelon legyen az árnyékolás a negatívra kötve.
ööö Ez egy bolti műszer. Még nem bontottam meg. gyári kábele van és az elemtartó két potjára van egy-egy drót forrasztva.
Szerintetek ez egy jo megoldas ? ez a kapcsolasi rajz Bővebben: Link . Megmaradna a trafom teljesitmenye ?
Ic1 : LM358 Q1 : BD437 ; Q2 : BD438 a tobbi alkatresz erteket szerintem nem muszaj . Ezzel a kapcsolassal megerne egy erositot osszedobni ? Van egy trafom amit azert kaptam hogy egy min. 100 W erositot dobjak ossze belole , de a trafo csak 25.5V/11A , s nem szimetrikus . Azon gondolkodom mar egy par napja hogy hogy oldjam meg ? Szerintetek ? ha jobb otletetek van csak batran
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, mielőtt hibázok. Lenne egy autós erősítő, amiről persze nincs dokumentáció, a fő problémája az lenne, hogy a REM szál után van két tranzisztor, aminek a tipusát nem tudom, sem azt, hogy PNP de azt sem hogy NPN, a láb viszont a nyákon van. Visszarajzoltam a tranzisztoros részt, de nem tudom megállapítani, hogy melyik PNP és melyik NPN, feltennék egy képet, hátha valaki tud segíteni. A felső tranyó emittere a feltolt +-24v földjéhez megy, az alső tranyó kollektora pedig a TL494-hez kapcsolódik egy ellenállás osztón, és tranyón keresztül.
Köszönöm a gyors választ, de az adott topikban semmi konkrétum sincs,csak duma így meg duma úgy..
Ennyi okos ember közül senki se tud erre a reklám dologra megoldást? Én nem nagyon értek hozzá, de nem létezik egy Anti dinamikakompresszor? ..vagy csak egy sima hangerőlimiter kapcsolás?
Hali, limiter kapcsolás van a limiteres topicba.
Winchesterből pendive. Van egy 80gb-s vinyóm é abból szeretnék egy "pendive-ot", azaz hordozható winchestert csinálni. Láttam már ilyet, de nem tudom hogy kell megcsinálni. Légyszi segítsetek.
És hogyha én szeretném csinálni akkor a kábeleket hogy kell bekötni?
És ha egyszerüen a sata kábel végét átalakítom usb-re akkor az a gép hogy fogja érzékelni? Mint egy sima adathordozót?
Azért az nem úgy megy. Némi elektronika is kell oda.
Bőveben? Egy ismerősöm is csinált ilyet. de nem tudom hogy, onnan vettem az ötletet.
Sajnos én nem tudom, miért nem kérdezed meg az ismerősöd? Egyébként :google: Itt egy találat példánakBővebben: Link A csatolmányt nézd meg.
Sziasztok
Szeretnék egy akkus fúróhoz egy töltés visszajelzőt készíteni, mert csak tölt, de nem kapcsol ki... Töltőfeszültség: 24V,akkufesz:18V, akkutelj.:1,3Ah , és NiCd akkumulátor. Ha valaki tudna segíteni egy olyan kapcsolással, ami kijelzi hogy az akku feltöltött, nagyon megköszönném. Üdv: Csupasz
Hello mindenkinek....nagytakaritást tartottunk és találtam egy kondenzátornak tűnő cuccot
Egy bemenet vagy kimenet van rajta majdnem igy néz ki csak mondom egy ki/be menet van rajta és nncs rá irva semmi csak az hogy 6V és lengyel gyártmáy. (MADE IN POLLAND) Mi ez?..szerintem kondi...de milyen? |
Bejelentkezés
Hirdetés |