Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1438 / 3998
(#) peter1995 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Igen az NTC az biztos. Akkor 25 fokon mérik ezeket? Mármint 25 fokon adja a felirat szerinti ellenállást.
Köszi a segítséget bár kiderült hogy nem ezzel van a baj. Valamiért a gyújtás bezavarja- pedig hát vezetékes nem rádiós... nemértem de már nagyon elegem van belőle.
(#) vicsys válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

A te helyedben első körben stabilizálnám a tápot és árnyékolt kábelt használnék a szenzorhoz.

A táp stabil úgy ahogy mmivel az akksiról van véve az áram. A töltéssel meg 1 tizedet nő össz vissz. Prób áltam hogy bekötöttem egy kondit de akkor sem változott. Meg próbáltam a gyári elemjéről és szikrakor akkor is kikapcsol. Javasolták hogy próbáljam meg árnyékolt gyertyapipával. Holnap körülnézek hogy hol mennyit húznának le rólam aztán meglátjuk. Jólenne ha tudnék kölcsönbe egyet hogy kipróbálni.
(#) putr4 hozzászólása Szept 4, 2011 /

Sziasztok!

Ha a hálozati feszültséggel ( a véletlen folyamán ) kapcsolatba lépek (megérintem), miért ráz meg egyből (ha megráz) az áram? Tudom ez így hülye kérdés, de a következő amit nem értek. Ugye úgy alakul ki az áramkör, ha a fázis érintkezik a 0 vezetékkel ( persze jobb esetben van közte egy fogyasztó ) vagy védőföldel. Na de ha csak a fázist érintem meg és tegyük fel ezt gumicsizmában teszem úgy, hogy semmi máshoz nem érek, megráz az áram? Elvileg így nem kéne ki alakulnia áramkörnek, a gumicsizma meg vastag 230V-hoz. Mégegyszer bocs, ha nagy hülyeség.
(#) kadarist válasza putr4 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Szia!
A gumicsizmán (főleg ha fekete) simán átfolyik az a pár milliamperes áram ami ilyenkor megráz.
(#) putr4 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Hello!

Ezt most nemértem. Esetleg egy linket tudnál adni?
(#) putr4 válasza putr4 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Közben egy kedves olvasótól, megkaptam a választ privát üzenetben, köszönöm.

De most mit nem értesz? A rosszul szigetelő lábbelin keresztül hozzá vagy kötve a földhöz. Namármost ha megfogod a fázist, akkor a testeden (és a lábbelin keresztül) kialakul egy áramkör a föld felé.

Az, hogy az akksiról van levéve egyáltalán nem stabil. Főleg nem zavarvédett. Le kéne vágni azokat a fránya önindukciós tüskéket amiket szkóppal talán látnál...

Akkor mit ajánlasz? Valami fesz stabilizátort ami 1,5V-on tartja állandón. Sajnos nincs szkópom így nem tudom megnézni azzal.

Azt hogy mért pont fekete.

A fekete, valódi gumiból készült csizmában sok szénpor lehet, ami csökkenti a szigetelőképességét.

Értem, köszönöm.

Mondjuk LM317. A műszer kapcsain a nyákon feltétlenül 10...100nF. A szenzor kábel árnyékolása ne legyen tápfesz vezeték és csak a panelon legyen az árnyékolás a negatívra kötve.

ööö Ez egy bolti műszer. Még nem bontottam meg. gyári kábele van és az elemtartó két potjára van egy-egy drót forrasztva.

(#) djhua hozzászólása Szept 5, 2011 /

Szerintetek ez egy jo megoldas ? ez a kapcsolasi rajz Bővebben: Link . Megmaradna a trafom teljesitmenye ?
Ic1 : LM358
Q1 : BD437 ; Q2 : BD438 a tobbi alkatresz erteket szerintem nem muszaj .

Ezzel a kapcsolassal megerne egy erositot osszedobni ? Van egy trafom amit azert kaptam hogy egy min. 100 W erositot dobjak ossze belole , de a trafo csak 25.5V/11A , s nem szimetrikus . Azon gondolkodom mar egy par napja hogy hogy oldjam meg ? Szerintetek ? ha jobb otletetek van csak batran
(#) Doncso hozzászólása Szept 5, 2011 /

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, mielőtt hibázok. Lenne egy autós erősítő, amiről persze nincs dokumentáció, a fő problémája az lenne, hogy a REM szál után van két tranzisztor, aminek a tipusát nem tudom, sem azt, hogy PNP de azt sem hogy NPN, a láb viszont a nyákon van. Visszarajzoltam a tranzisztoros részt, de nem tudom megállapítani, hogy melyik PNP és melyik NPN, feltennék egy képet, hátha valaki tud segíteni. A felső tranyó emittere a feltolt +-24v földjéhez megy, az alső tranyó kollektora pedig a TL494-hez kapcsolódik egy ellenállás osztón, és tranyón keresztül.

DSC02854.JPG

(#) Akashi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Köszönöm a gyors választ, de az adott topikban semmi konkrétum sincs,csak duma így meg duma úgy..
Ennyi okos ember közül senki se tud erre a reklám dologra megoldást?
Én nem nagyon értek hozzá, de nem létezik egy Anti dinamikakompresszor? ..vagy csak egy sima hangerőlimiter kapcsolás?
(#) Doncso válasza Akashi hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Hali, limiter kapcsolás van a limiteres topicba.
(#) net105 hozzászólása Szept 5, 2011 /

Winchesterből pendive. Van egy 80gb-s vinyóm é abból szeretnék egy "pendive-ot", azaz hordozható winchestert csinálni. Láttam már ilyet, de nem tudom hogy kell megcsinálni. Légyszi segítsetek.
(#) Hp41C válasza net105 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Szia!

USB - PATA ház vay átalakító a HDD méretéhez igazodóan...
(#) net105 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

És hogyha én szeretném csinálni akkor a kábeleket hogy kell bekötni?
(#) net105 válasza net105 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

És ha egyszerüen a sata kábel végét átalakítom usb-re akkor az a gép hogy fogja érzékelni? Mint egy sima adathordozót?
(#) zolika60 válasza net105 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Azért az nem úgy megy. Némi elektronika is kell oda.
(#) net105 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Bőveben? Egy ismerősöm is csinált ilyet. de nem tudom hogy, onnan vettem az ötletet.
(#) zolika60 válasza net105 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Sajnos én nem tudom, miért nem kérdezed meg az ismerősöd? Egyébként :google: Itt egy találat példánakBővebben: Link A csatolmányt nézd meg.
(#) Csupasz hozzászólása Szept 5, 2011 /

Sziasztok
Szeretnék egy akkus fúróhoz egy töltés visszajelzőt készíteni, mert csak tölt, de nem kapcsol ki...
Töltőfeszültség: 24V,akkufesz:18V, akkutelj.:1,3Ah , és NiCd akkumulátor.
Ha valaki tudna segíteni egy olyan kapcsolással, ami kijelzi hogy az akku feltöltött, nagyon megköszönném.
Üdv:
Csupasz
(#) sanykaraj hozzászólása Szept 5, 2011 /

MI a különbség egy relé meg egy szilárd test relé között
(#) minicooper válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Hello mindenkinek....nagytakaritást tartottunk és találtam egy kondenzátornak tűnő cuccot
Egy bemenet vagy kimenet van rajta majdnem igy néz ki csak mondom egy ki/be menet van rajta és nncs rá irva semmi csak az hogy 6V és lengyel gyártmáy.
(MADE IN POLLAND)
Mi ez?..szerintem kondi...de milyen?
Következő: »»   1438 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem