Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Egy 55cm-es Grundig TV nem kapcsolt be, ki volt benne égve a biztosíték a 220-nál, és rövidre zárták a biztosítékot, melynek hatására még szerintem az egyenirányítás előtt lévő 3 lábú alkatrész elszállt. Az alkatrész egy kocka formájú vagyis kicsit gúlához hasonló fekete 3 lábú valami melynek neve: s+m T251 Kérdésem hogy mi lehet ez az alkatrész, hol szerezhető be, vagy mivel helyettesíthető, és még hogy lehetséges-e az hogy más alkatrész is tönkrement a tv-be, úgy hogy más égésnyom nem látható? Köszi előre is!
Szia!
Ez a lemágnesezés PTC-ellenállása. Válassz ezek közül egy megfelelő lábtávolságút: Bővebben: Link
a PTC nélkül is müködnie kell ha kiveszed is!
Ha nem indul, és lövi a biztit ki eltávolitott PTC-vel, akkor más gubanc is lessz a primer körben.
a táp ic kicseréltem!
szerintem memoria vagy proci hiba lehet!
Feljebb tekerted a screen-t a sortrafón? Ez egy bemelegedéssel megjavuló hiba, úgyhogy egyelőre a procit hagyjuk.
Sziasztok
Hogy lehet az izzot kiprobálni hogy jo -e ![]()
Üdv!
A beteg egy régi nagy átmerőjű képcsöves tévé. A probléma az, hogy nagyon megszerette a kék színt és lassan már semmilyen állítgatás nem oldja meg a problémát. Ha tegyük fel a képen egy kék és egy másik szín van akkor a kék intenzitása nagyon erős és még a mellette levő színbe is átfolyik szó szoros értelemben. Kondenzátorok cseréje lehet megoldás vagy maga a képcső adta fel a harcot? Szétszedtem volt és a trimerekkel sikerült valamit kompenzálni a helyzeten fél évig de az is úgy sikerült csak, hogy pengeélen táncolt az egész beállítás. Szóval ha bármi mást akart az ember állítani akárhonnan a TV-n ami a színekkel kapcsolatos akkor már egyből felbomlott az egyensúly. Sajnos csak az segített ha a színesből kezdtem átmenni fekete-fehér beállítás módba és itt is csak olyan fényerőnél, hogy már zavaróan színhiányos és szürke, ködös volt az egész kép. A képernyő 70cm átmérőjű így ha lehet javítanám ha pl ilyen apróbb dolgokkal orvosolható mint elektrolit kondik cseréje.
szia!
igen feljebb tekertem de nem változott semmi sem sajnos ![]()
szia!
igen feljebb tekertem de sajna nem történt semmi sem ![]()
Egy másik müszaki oldalrol letöltöttem a kapcsolási rajzot
de ami pontosan kellene az nincsen benne, sötét hejiségbe most már bejön halvány kép 5 másodpercig a hang meg kb 40 másodpercig asztán kikapcsol,ujra lehet inditani de akkor is eszt csinálja miért
Mi a típusa a készülékednek? Mert a Thomson 44DCP540 típus nem létezik a kereső szerint.
En a elektro tanyán találtam meg
Most rámentem az elektro tanyára és nékem sem adja ki nem találhato
Rosszul írtad le a hozzászólásodban, tehát nem Thomson 44DCP540, hanem 44DLP540.
Műszeresen (oszcilloszkóppal) kellene ellenőrizni az inverter működőképességét.
Sajnos az nincsen de miértvan az hogy halvány kép van 10 másodpercig hang is van és vissza kapcsol standi modba kevés volna a fény
Biztosan érzékeli a vezérlő, hogy nem működik rendesen a lámpa (kevés áram folyik bele) és ezért nem görcsöl tovább, kikapcsolja a készüléket.
Szerintem felejtős! Kíváncsi lennék a mai lcd csodák meddig mennek majd összesen!
Hali! Ilyenkor szinte bármi lehet. Lehet hogy elszállt egy két dióda is az egyenirányításban,de lehet, hogy a a tápegység fet-je is teljesen zárlatos lett. Bírom az ilyen embereket. A biztosíték ,ha az üveg mögött füst és szublimációs nyomok, akkor tuti,hogy a zárlatos hiba miatt ment tönkre. Nem lesz jobb a készüléknek, ha átkötöm egy 100-as szeggel. Szerintem a primer köri félvezetőknek annyi!
Koszi szépen mindenkinek az otleteket. Valoban a TV2K a sasszi, de ráírva sehol sem találtam. Rendeltem hozzá dolgokat, mert nincs itthon már tranyom sem. A fejleményeimet majd kozvetítem felétek, amint lesz mibol dolgoznom.
Mégegyszer koszi mindent. ![]()
Üdv. Megmértem az ic tápfeszültségét, és megkapja a villanyt, de nem azzal van a hiba, hanem a (TDA 4556 és U4646B ic-ket tartalmazó) színdekóderen. Egy ismerősömnek ilyen vidi tv-je van és abból próbára ki lett véve a dekóder és bele lett rakva az én készülékembe, és azzal tökéletesen működött a tv. Valami ezen a panelon van, már csak arra kellene rájönni, hogy mi. Ehhez kellene segítség.
Üdv. Tegnap sikerült bíbelődni a tv-vel, és a következőre jutottam: A (TDA 4556 és U4646B ic-ket tartalmazó) színdekóderen van a hiba. Egy ismerősömnek ilyen vidi tv-je van és abból próbára ki lett véve a dekóder és bele lett rakva az én készülékembe, és azzal tökéletesen működött a tv. Valami ezen a panelon van, már csak arra kellene rájönni, hogy mi. Ehhez kellene segítség.
Mitől tud megváltozni a sorkimenő hangja? Új trafó van benne (FBT40110). Eddig szépen halkan ciripelt, most meg egészen kopogó, csörgő hangot ad, de még működik. (Vagy már nem sokáig?) Előre is köszönöm.
A képen nem látsz elváltozást? A trafó nem melegszik? Ha egyébként minden normális, akkor a vasmagfeleket összefogó rugópántot ellenőrizd, hogy nem lazult-e ki.
Ezen nincs rugópánt, mellékelem a képet így néz ki. Tv nézés közben ez nagyon zavaróan hangos.
A dekóderhibára mit tudsz javasolni?
Ez egy Videoton tévé? A ragasztás nem engedett el? Az eltérítőtekercs is kerepelhet képfrekvenciás hangon. A dekódernek mi a hibája?
Ez Waltham (Videoton) TS5355 TXT-OSD. Amennyire látom akkor nem engedte el a ragasztó, még garis vigyem vissza? Ez a hang a sorkimenőből jön. A dekódernek van valami hibája mert a saját paneljával egyátalán nem működött a tv, egy másik kölcsön panellel viszont igen, tehát 100% hogy ezen van valami gond.
Sziasztok!
A 10µF 250 V a sorkimenő mögött elpusztulhatott.Akkor ciripel a sorkimenő veszettül.A trafó körüli elkókat mérd át. István
Sziasztok !
Van egy Philips nagyképernyős TV-m az utóbbi időben bekapcsoláskor még jó a kép utánna fekete -fehérbe mgy át és nem lehet távirányitóval sem müködtetni, Ha kikapcsolom a készenléti gombbal , majd ujra benyomom megint müködik vagy 2 percig . Szerintetek mi lehet a gond, Köszönöm előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |