Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   30 / 443
(#) imbra hozzászólása Jún 3, 2007 /

Üdv mindenkinek!
Alkatrész hozzáadásakor a könyvtárból eltüntek az alkatrészek nevei, nem tudok keresni alkatrészt (pl. ellenállás, kondi,stb). Hogy tudom visszatenni az alkatrészkönyvtárakat ide, hogy tudjak újból keresni? Köszönöm a segítséget! Zoli
(#) Szamy hozzászólása Jún 3, 2007 /

hagyd a mezőt üresen és nyomj egy entert , vagy írd be ezt : *.* és nyomj entert. de lehet inaktívvá tetted a könyvtáraidat , akkor kapcsold be őket a control panel-libraries menüben. amelyik után zöld a pont csak azt látod szerkesztéskor.
(#) imbra válasza Szamy hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Üdv! Kikapcsoltam véletlenül, mind szürke pötty lett. Most kapcsoltam vissza egyenként mindet.... Köszi a segítséget!
(#) imbra hozzászólása Jún 8, 2007 /

Üdv! Ha egyoldalas nyáktervet akarok, mit kell beállítanom? Mert mindenáron kétrétegben (alsó, felső) huzaloz.... Köszi Zoli
(#) Frankye válasza imbra hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

(#) Mdavid hozzászólása Jún 9, 2007 /

sziasztok!
eagle-lel rajzoltam egy hangszínszabályzót, de nem találom a csatlakozókat (J-vel jelölteket) az alkatrészlistában. azokat hol keressem? kösz! üdv! Dávid
(#) Frankye válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Pontosabban milyen csatlakozókra gondolsz?
A különféle csatlakozók rendszerint a "con-*" mappákban találhatóak.
(#) Szamy válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

mint ahogy 5 sorral feljebb írtam : " lehet inaktívvá tetted a könyvtáraidat , akkor kapcsold be őket a control panel-libraries menüben. amelyik után zöld a pont csak azt látod szerkesztéskor . " gondolom a jumper mappában levőkre gondolsz , azt jelöli J-vel.
(#) Hujikolp hozzászólása Jún 19, 2007 /

remélem nemkérdezek túlnagy butaságot, de van ehhez a progihoz magyarosítás? ha igen, honnan tudom leszedni?
(#) MPi-c válasza Hujikolp hozzászólására (») Jún 19, 2007 /

Ha a megjelenítendő hozzászólások számát 30-ra állítod, az előző lapon. Itt
(#) mat. hozzászólása Júl 7, 2007 /

Sziasztok!
Én is most ismerkedem a progival.
Barangoltam a neten h hátha találok vmi leírást a progihoz-és találtam 1 leírásszerűséget,már nem tom h hol volt.
Csak azokkal a forrszemek méretének módosításáról nem találtam semmit,de majdcsak megoldom vhogy...
Sok sikert
(#) MPi-c válasza mat. hozzászólására (») Júl 7, 2007 /

Idézet:
„Barangoltam a neten h hátha találok vmi leírást a progihoz-és találtam 1 leírásszerűséget,már nem tom h hol volt.”

Ha pont 12 hozzászólással visszanézel, pont ott találod, csak éppen zip-ben!
(#) Moderátor hozzászólása MPi-c hozzászólására (») Júl 8, 2007

Idézet:
„a pont 12 hozzászólással visszanézel, pont ott találod, csak éppen zip-ben!”

Így azután a melléklet elment a sűllyesztőbe... :gun: :wave:
(#) Bazsi hozzászólása Júl 24, 2007 /

Most töltöttem le az Eagle-t és még csak próbálkozom vele. Szóval csináltam egy kapcsolást és azt szeretném megkérdezni ,hogy hogyan lehet a kapcsolásból megcsináltatni a programmal a nyáktervet?
(#) Topi válasza Bazsi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Programmal nyáktervet sehogy, max autoroute van benne... Van valami autoplacer nevű cucc is, egyszer próbáltam és még az ellenségemnek sem ajánlom.
(#) Frankye válasza Bazsi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Át kell menned a "Board" nézetre (Felső eszköztár-soron egy kis IC rajzjele és bekötési rajza van az ikonon), majd az alkatrészeket a kereten belülre vonszolni, és a bal oldali eszköztáron a Route (ha jól emlékszem, ez a neve) ikonra klikk. Aztán a légkötések szerint összekötögetni. Vagy használni az autoroute parancsot.

Egyébként meg tessék elolvasni az Eagle kezeléséről szóló cikket, itt van betéve, pár hsz-sal lejjebb...
(#) Rikfic hozzászólása Júl 24, 2007 /

Sziasztok!

Elkészítettem az első 3D NYÁK tervemet, viszont csak részben jó, mert néhány alkatrész (két kondi és egy kvarc) képét nem jelenítette meg.

Mi lehet a probléma?

Az alkatrészek furatai és helyei megvannak, csak az alkatrész nincs.

Köszönöm a hozzászólásokat!
(#) Frankye válasza Rikfic hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Nem tudta a tokozást!

A választ az Eagle 3D topicban sztem megtalálod!
(#) Rikfic válasza Frankye hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

... értem, OK! Keresgélek!
(#) service válasza Frankye hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Szia Frankye ! Én is az Eagl-el kapcsolatban szeretnék kérdezni !A kapcsolási rajzzal kapcsolatban .Ha van valamilyen formátumú kapcsolási rajz akkor azt tudja a board paranccsal megtervezni vagy pedig a programba nekem kell a kapcsolási rajzot elkészíteni és csak így tudja vgy pedig importálni-megyitni is képes kapcsolási rajzot a program ?

Előre is kösz i válaszod !!!
service
(#) Frankye válasza service hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Úgy tudom, hogy csak a saját formátumát tudja értelmezni, ez az .sch formátum. Ebből át tud menni board-ba, és ott tervezni.
Vagy eleve aboard-ban lehet tervezni, ha nem akarsz kapcs. rajzot készíteni.
(#) MPi-c válasza service hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Ez egy jó kérdés. Szerintem az a gyakoribb, hogy Eagle-lel készíti az ember a kapcsolási és abból a NYÁK rajzot. Persze adódhat olyan, hogy másik rpogrammal készült rajzot akarsz megnyitni, de erre mégis csak az a program a legjobb, amiben készült.
Nézd meg a gyártó honlapját, az ULPs fájlokat bogarázd végig, ott vannak konvertáló programok, amiket az eagle ulp könyvtárába lehet tölteni és a "schematic"-ban vagy a "board"-ban futtatni.
(#) bancsi15 hozzászólása Júl 25, 2007 /

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy hol találok Eagle 4.16r2-höz magyar nyelvű használati útmutatót?

Köszi!!!
(#) MaSTeRFoXX válasza bancsi15 hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Nem 4.16, de magyar nyelvű http://avr.tavir.hu/download/eagle_manual.pdf
(#) mokus hozzászólása Júl 25, 2007 /

HE::ló!

Megint problémám támadt az Eagel-el.
Hogy lehetséges egy kész panelrajzot többszörözni?
Vasalásos technikával dolgozom. Van egy kapcsrajzom ami egy 3x2 cm panelra fért rá. (ez nem is gond, mert 22 db-ot kell gyártanom. ) Tehát, hogy tudom elérni, hogy nyomtatáskor egy A/4-es lapon mondjuk 6 db x 4 db elrendezésben legyen? Mondjuk extraként akár még a panelek közt tetszőleges helyet is tudnék kihagyni?
Így egy műnyomó lap felhasználásával egyszerre feltudnám vasalni a rajzolatot és felszeletelni is egyszerűbb lenne a karos lemezollóval.
Köszönöm a segítséget!
(#) MPi-c válasza mokus hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Megoldható!
Van egy másik topic: Eagle 4.16 nyáktervező (Nem igazán csak erre a verzióra kerülnek bele kérdések, de most nem ez a lényeg)
Ott már volt erről szó: Olvasni! (..mert a végén még háromszöges felkiáltójel lesz belőle. )
(#) mokus válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 25, 2007 / 1

Olvastam én elhiheted, sőt a keresőt is faggattam eagle, group, copy, másolás, duplázás, sokszorosítás szavak kombinációjával, de nem akart semmit se mondani.
De köszönöm szépen! Sosem gondoltam volna, hogy új boardba lehet csak több panelt lerakni, ugyanabba nem
(#) Krisz03 hozzászólása Júl 25, 2007 /

Hali!
Lenne egy kis gondom, eltűntek azok az alkatrész könyvtáraim amiben az IC tokozások vannak, és nem emlékszem a nevére.
Valaki ki tudna segíteni? Csak egy 8-as DIP tokra vagy DS1809-re lenne szükségem.
(#) MPi-c válasza mokus hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Idézet:
„Sosem gondoltam volna, hogy új boardba lehet csak több panelt lerakni, ugyanabba nem”

Ez a kapcsolási rajz miatt van. Olyan board-ba nem tudsz új alkatrészt, alkatrészeket berakni, amihez van schematic is. Biztos próbáltad már és akkor arra figyelmeztetett, hogy "ezt csináld a shematic-ban".
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 25, 2007 /

Szerintem nem erre gondolt!
Amikor indítod az Eagle-t, akkor a nyitó képernyőn a bal oldali listában nyisd ki az alkatrészek (Libraries) pontot, abban vannak az aktív és inaktív lib-ek. Az aktív mellett van egy zöld pötty, az inaktív mellett meg szürke a pötty. A jobb egérrel a lib-re klikk, és "Use" elé pipa. Akkor aktív lesz, és meglesz a tokozás is!
Következő: »»   30 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem