Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   7 / 83
(#) Doncso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Kétség kívül értelmesebb megoldásnak tartom, de ha jobban belegondolsz, lehet benne üzletpolitika is, elvégre a PIC égetéséhez kell legalább egy PicKit2, nemigaz?
(#) shield válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
Az biztos hogy üzletpolitikának jó. Aki nem szánja rá magát, hogy megépítsen egy PICkit2-őt, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia egy gyári kütyüért. Lehet hogy ezért elterjedtebb máshol az AVR, de nálunk (gazdag ország) megy a lenyúlás. Szinte minden vonalon.
(#) shield válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
Most bosszankodom. Milyen jól tetted, hogy SMD-vel építetted meg, fele annyiba kerül mint a DIP-28-as tokozású.Ráadásul nem is minden boltban kapható. Remélem az L-es is megfelel.
(#) HA5AWS válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
Sziasztok!
Égetőkkel kapcsolatban nekem nincsenek ilyen rossz tapasztalataim. PIC hez először egy külső tápos JDM programozót csináltam (még akkor nem olvastam a rengeteg elrettentést ez ügyben) Minden gond nélkül felprogiztam az első pár IC-t. Később megpróbálkoztam a párhuzamos portos égetéssel is, azzal sem volt semmi gondom. Végül a lustaság rávitt a Pickit 2 építésére (laptopomon nincsenek portok csak USB) Watt fórumtárs égetőjét építettem meg sikeresen azóta is használom minden gond nélkül. SMD kivitel de nagyon stabilan működik. AVR-hez csak ezt az egy égetőt raktam össze (STK 200) de gond nélkül megy. Még nem próbáltam a Pickit-et AVR-hez elvileg működik, lesz egy kis időm megnézem.

Üdv: Gábor
(#) Doncso válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
Akkor te a szerencse fia vagy, a kivétel aki erősíti a szabályt, én sajnos nem jártam sikerrel. Bár nem külső tápossal próbáltam. No, de mostmár nem offolok , mert kapok a fejemre.
(#) szekimilu válasza Doncso hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Megépítettem a tesztert, működik szépen, de kondenzátornál, jelentősen csal !
4.7uf nál mér 6.7 et 2200 nál 3300 at!
Nem tudok rájönni mi lehet a baj, próbáltam rengeteg tartalommal, 2 fajta égetővel 2 szer összeraktam a kapcsolást de c-nél marad a pontatlanság sajnos!
Kb egy éve egy barátomnak megépítettem de azzal nem volt ilyen probléma!
Tudna valaki segíteni mi lehet a baj ?
Milu
(#) saraha válasza szekimilu hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Nekem is ez a problémám vele,mondjuk én arra nem használom arra jobb a multi,de félvezetőket mérni vele nagyon jó!
(#) kaqkk válasza szekimilu hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
A kondik , főleg az elkók eleve nem pontos értékűek !
nézd meg kisebb mondjuk 100-220-330n val . A nagyobb kondiknál már szerintem másféle mérési metódus kellene .
(#) Ricsi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Nekem az LCM3 tantálkondival mért tizedre pontos értéket. Lehet tantállal kellene megnézni, hogy mit mutat, mivel abból is vannak nagyobb értékűek.
(#) szekimilu válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /
 
Sziasztok!


Néztem kerámiával és mkt-vel is, 10n-ra 14 et ír, 4.7 µF mkt műanyag kondira pedig 6.7et !
Ez az érdekes, hogy van itthon 10 darab atmega8 am , 10 ből 3-mal pontosan mér a műszer!
Próbáltam usb-s és lpt-portos égetővel is de ugyanaz a probléma!Összeraktam délután tqfp tokozással is hátha a dip tokos avrjemmimmel van a gond ,de ugyanaz sajnos!
A német oldalon találtam egy részt amiben leírja egy srác , hogy a forráskódban módosított de én sajnos ehhez nem értek !


Sollte jemand einen ATmega8A verwenden, dann nicht vergessen die
Faktoren für die Kapazitätsmessung anpassen. Bei mir waren die
notwendigen Werte weit neben den Standardwerten.
unsigned int H_CAPACITY_FACTOR EEMEM = 250;
unsigned int L_CAPACITY_FACTOR EEMEM = 172;

Valaki nem tudná ezt a részt átírni a forrásban és lefordítani hex-re ?

Köszönettel
Milu
(#) qvasz2 válasza szekimilu hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
De ha 10-ből hárommal pontosan mér, akkor még mit görcsölsz?! Ha belenyúlsz egy programba, főleg úgy, hogy lövésed sincs, mit miért, azzal csak elcseszel olyan dolgokat is, amik amúgy jól működnek.
(#) szekimilu válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Igazad van, csak szerettem volna kipróbálni, hogy a módosítással jól működik-e a műszer!
(#) szekimilu válasza szekimilu hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Egy orosz oldalon rátaláltam , ez módosítva van kapacitás méréshez, belinkelem hátha valaki hasznát veszi !
(#) mps hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Sziasztok! Szeretném megépíteni ezt a kis műszert. Az a kérdésem, hogy atmega16-al, meg lehet e csinálni, kell e módosítani a programot? Ahogy az adatlapot elnézem első nekifutásra, sok különbség nincs a kettő között, legalábbis ebben az esetben. Vagy nagyon benéztem az egészet? Ez lenne az első avr életemben. Előre is köszi a segítséget!
(#) morgo válasza mps hozzászólására (») Szept 8, 2011 /
 
Szisztok!

Nekem már kb. 2 éve hibátlanul megy ez a kütyü (na jó vannak kisebb pontatlanságai), viszont most szeretném megújítani, ill. miniatürizálni...
Ha valaki lefordította a forrást, hogy menjen nokia 3310-es kijelzővel, kérem ne kíméljen, adja közre.
Igazán pici, és korrekt vizsgáló készüléket kapnánk egy ilyen kisméretű LCD-vel. A nyáktervet bevállalom, SMD kivitelben
(#) djhans válasza morgo hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Sziasztok! Megépítem ezt a műszert. Már csak a programot kellene beégetni az Atmega8L-be. Valaki tud ebben segíteni Budapesten? Köszönöm előre is.
(#) MAKAI489 válasza djhans hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Sziasztok! Csatlakoznék djhans hozzászólásához, jómagam is tervezem a félvezető teszter megépítését. PIC családot képes vagyok égetni, de Atmega8L-et nem. Kérdezem tudna-e valaki nekem is segíteni a sw beégetésében Budapesten?Természetesen a költségeket állom. Köszönöm. Lajos
(#) abcdabcd válasza szekimilu hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Esetleg be tudod linkelni az oldalt is? Még ha csak google fordítóval is, de esetleg megpróbálnám elolvasni, hogy mit tud pontosan ez a módosítás
(#) dB_Thunder válasza MAKAI489 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
djhans , MAKAI489 !

Az a jó az AVR-ekben hogy fel lehet programozni párhuzamos portról 4 ellenállás meg pár centi vezeték segítségével !
(#) Beachway hozzászólása Dec 27, 2011 / 1
 
Üdvözlök mindenkit az oldalon. Látom páran nem boldogultok az ATmega programozásával.Leírnék pár dolgot segítség ként, amibe én is belebuktam elsőre.Az AVR programozásához" mind össze pár ellenállás ,meg dióda szükséges." Viszont ezt csak is XP-s operációs rendszerrel fogjátok tudni megoldani!!Win7-tel nem!A másik nagy probléma ,hogy kettő HEX állományt kell rátölteni a mikrovezérlőre!!Van egy HEX állomány, és egy EEP állomány.Ez utóbbit az E-epromba kell égetni.Mert ha ez nem történik meg, nem fog működni a ketyere.És a következő észrevétel.A ponyprog beállításánál lehet inverz beállítást is alkalmazni.Mind össze egy ponton múlik.Az gyári beállításokat kell alkalmazni!!És nagyon oda kell figyelni a helyes fuse bytek beállítására, mert könnyen kizárhatjátok magatokat a chipből!!Remélem tudtam segíteni!!
(#) abcdabcd válasza Beachway hozzászólására (») Dec 27, 2011 / 1
 
A kolléga hozzászólásához szeretnék hozzátenni annyit, hogy akinek esetleg valami okból a ponyprog nem "enné" az eep fájlt, vagy látszólag csinálná a dolgot, de mégse égetné be az eep fájlt, ami rögtön kiderül, mert nem működik akkor az égetett cucc... Akkor az próbálja meg avrdude-dal, bár ez parancssoros program, de hozzá letöltve egy gui-t teljes értékű win-es program lesz belőle... (nekem az avrdude-gui 0.2.0 jött be legjobban a kb 5 féle elérhető közül) Ez szintén kezeli a "ponyprog-féle" 4 ellenállásos stk200-as égetőt, ponyprog égető néven hivatkozik rá(pontosabban nekem nem a 4 ellenállásos hanem a pufferelt változat van, de az is a ponyprog-féle, de elvben ugyanaz a bekötés, de van benne sima stk200 is), és esetleg win7 alatt is működik, én xp alatt használom, de az biztos, hogy az lpt portot más módon éri el mint a pony, mivel ezt a védelmi szoftverem nem blokkolja, a ponyproggal ellentétben, annak a használatához le kell tiltanom a védelmet... Szóval ha valakinek van win7, esetleg próbálja ki ezt a megoldást, és esetleg ossza meg velünk is, hogy milyen sikerrel járt!
(#) shield hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Hp41C!
Erről a csatolt fájlról lenne szó.
(#) norbszt válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Helló

Erről a GUI-ról tudnál küldeni egy képet a beállításokról ponyprog-al nem tudom rátelni a eep-t

kérlek segíts
(#) zamatőr hozzászólása Márc 21, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Szükségem lenne 1db atmega8-ra TQFP32 tokozással felprogramozva.
Egyik fórumozó kolega megigérte ,hogy ad aztán a leveleimre sem válaszol ( Pedig már a panelt is megcsináltam hozzá).
Köszi.
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Márc 25, 2012 /
 
Sziasztok!

Német verzió korrektül működik, de ahogy az itt is fellelhető magyar verzió kerül bele hülyeség hegyeket csinál! Ha van valakinel Atmega8-ra egy működő magyar verzió hex párja, kérem lökjön már meg vele! A magyar verzióval is németül dumál, de még hibásan is (hülyeségeket mér pl. német verzió 10K-at 10005 Ohm-nak, míg a magyar verzió 470000-nek méri)! A német az gyönyörűen dolgozk! Kijelző rajta öt féle, nem hatja meg!

Segítségetek előre is köszönöm!

Leiszt Jani
(#) HA5AWS válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Szia!
Én a magyar verziót égettem bele egy Mega8-asba (SMD). Eddig nem tapasztaltam, hogy rosszul mért volna. A #973136 hozzászólásomba benne van minden amit építettem és jól működik azóta is. A mellékletben küldök egy kis táblázatot amiben összehasonlítottam a méréseket. Ellenállásnál egy UniVolt DT-390-es multiméter volt a referencia, a kondenzátor mérésnél az LCM3. Összességében a tranzisztor teszter a kis értékek környékén mér nagyobb hibával, egyébként kb. 1%-on belüliek a hibák. Szerintem nagyon jók.
Üdv: Gábor
(#) mps hozzászólása Ápr 12, 2012 /
 
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy programozni lehet e úgy ebben a készülékben, hogy be van építve minden. Smd-s a cucc, az égetőm egy párhuzamos portos leválasztás nélküli. Az ellenállások nem kavarnak be?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) HA5AWS válasza mps hozzászólására (») Ápr 13, 2012 / 1
 
Szia!
Nekem kijelzővel mindennel ellátva gond nélkül programozható.
Üdv: Gábor
(#) mps válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Köszönöm szépen! Szia!
(#) Wegg hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Üdvözlet mindenkinek .Tervbe vettem én is a teszter megépítését mivel hasznosnak ítélem ezt a kis műszert hiányosságaival együtt. Ha van neki .Minden bizonnyal jól használható.
Végig olvastam a fórumot ,lehet figyelmetlen voltam de nem tudom miért fontos az automatikus kikapcsoló fokozat . Én inkább kézzel kapcsolnám BE-KI. változatot választanám . Igaz kissé megkeveredtem a
az AVR -ek között meg a hexeket illetőleg .
Én a mega8 dip tokos kézi kikapcsolású változatához kérnék segítséget ha valaki a hozzá tartozó hex linkjét vagy magát a hexet német ,magyar változathoz.Ehhez a kapcsolási rajzhoz kellene.
köszönettel wegg
Következő: »»   7 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem