Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Oké én is így tetem, és ti hogyan akadályozzátok meg hogy a film ne ragadjon bele a polymerbe?
levilágítás után húzd le a másik oldali fóliát. Közvetlen az előhívás előtt. A dry fólia egyik felén fényes celofánszerű védőfólia van, a másik felén egy mattabb sima nylon szerű nyújtható fólia. A mattabbat húzd le először, aztán rakd föl a nyákra. Azt le világítod, lehúzod a fényes fóliát is, és előhívod. Így nem ragad bele semmi sehova.
Ezen már nem nagyon látszik melyik a mattabb, a légyeg, hogy amerre összepöndörödik, azt az oldalt húzd le először, és levilágítás után a felsőt.
Most ez nem olyan lényeg, hogy a méretet kicsit eltolja, de kaptam egy szöveget amit csak kigyomtattak itthon, azt kellett volna inverzbe rakni, de ami nekem fent van az tud tükrözni, de inverzet nem tud.
Szia! A fájlokat el lehetne kunyerálni utángyártásra?
Sziasztok ! Támadt egy ötletem, hogyan készítsek forr. maszkot. Lefújom a panelt festékkel. Tehát bármilyen sprayel, amit festékesnél lehet szerezni. Szórás előtt a forrpontokat leónozom, hogy azok ne legyenek lefestve.
Jó ötlet? Használható? Holnap kipróbálom. Szerintetek? ![]()
A leónozott fórszemeket is lefújod?? Akkor nem lesz baj a forrasztás közben??
Simpit nem értem.
Robi: le akarom előbb szedni majd ónszívóval, és úgy ráforrasztani? Szerintetek működőképes? ![]()
Ha leónozod és úgy lefújod akkor a leónozott fórszemek is festékesek lesznek! Nem??
De, igen. De mondom azt le akarnám valahogy forrasztás előtt szedni, tehát pl. ón szívó szalaggal.
![]()
Hát nem tudom milyen lenne.
Szerk.: Az a baj hogy a forrasztó maszknak az a szerepe hogy amin van maszk azt ne lehessen forrasztani. Innentől kezdve szerintem felejtős.
Amúgy létezik még az az ötletem is, hogy azt kéne csinálni, hogy veszek öntapadós matricát, és megfelelő lukasztóval kilukasztom a matricát, a forrpontra rárakom, fújom, leszedem, örülök!
![]()
Igen , és forrasztáskor meg ahogy hőt kap a matrica felhólyagosodik felpörög
![]()
Nem olvastad el figyelmesen. Ő a forrpontokat akarja leragasztani és lefújni.
Igaza volt Robinak, de nincs gond.
![]() ![]()
Az is jó ötlet, de kinek van a lakkra pénze? Nekem nincs.
![]()
Nem ezt kérdeztem! Fotó technika ? vasalás ? P20 ? fólia ?
Most p20-azok, de szerintem vissza fogok térni a gyári lakkozott panelokra :yes:
akkor ha p20 al dolgozol és megelégszel avval hogy csak a vezetőkön van "forrmaszk " akkor maratás után csinálj egy új levilágítást csak a forrszemekre ,és előhívás után égesd be hőlégggel ,akkor nem kell újralakkozni
Ki milyen lézer fóliát használ? Kifogyott a csomag, most vettem valami ismeretlen no-name fóliát, csak ez volt boltban, de nem marad rajt a festek.
Vegyél 8000ft-ért lötstopp lakkot. Találj valami egyszerű felhordási módot, annál olcsóbb nincs.
Nekem eddig jó volt a lézerfólia + p20 kombináció.
Sima lézerfóliára gondoltam, csak amit most vettem az nem jó semmire, ugyanazzal a nyomtatóval nyomtatva mint a régi fólia ezen alig marad festek.
kaqkk: erre még nem is gondoltam, szerintem rohadt jó ötlet. Csak nem értem, a forrpontokra rakjak fóliát, mint a solder masknál, vagy a vezetőkre kell a maszk, és a forrpontra nem? Aztán megint hívjam ugye elő. De sajnos az a gond áll itt fel, hogy nem tudok besütni (anya nem adja a sütőt), hőlégfúvóm meg nincs.
![]()
Kinyomtatod a nyákot, levilágítod , előhívod, lemaratod.
Eddig a szokásos sorrend.Újból kinyomtatod a nyákot de most csak a vezetősávokat a forrszemek nélkül, majd levilágítod.Mivel a forrszemeket nem takarja a fólia(másodjára kinyomtatott fólia) igy azokat éri az uv fény.Előhívod és kész!Így a vezetősávokon megmarad a lakk, a forrszemekről meg leodotta az előhívó a lakkot és azok forraszthatóak.Gondolom most már érthető.
Igen, ezt akartam hallani !
![]() ![]()
Én amit lekenek gyantával panelt, az több év után se oxidálódik el. Van olyan ami kb 3 éve van meg és olyan mintha új lenne, hisz ez a lényege a gyantának. Maratás után miután lemostad a P20-at, a panelt meg kell polírozni kicsit, majd át mosni vmilyen szesszel és csak ezek után lakkozni, mert ha bármilyen szennyeződés, zsírréteg marad a lakkozás alatt akkor ugyanúgy eloxidál mintha semmi védelem nem lenne rajta. Majd forrasztás után is be kell lakkozni. Így garantáltan nagyon sokáig tart a védelem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |