Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   70 / 212
(#) Bütyk-örmester válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 31, 2011 /
 
Amiatt a kapcsoló miatt is zúghat?
(#) Georgi156 hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Erősítőt szerelek a kocsiba (Mazda 3) a gyári fejegységet nem dobnám ki, mert szép, viszont annak nincs elektromos antenna vezérlése..... most a gyújtáskapcsolóra kötöttem az erősítő vezérlést, de ez szerintem nem egészséges. Valakinek van valami ötlete hogyan tudnám megoldani, hogy csak akkor menjen az erősítő amikor be van kapcsolva a fejegység?
Köszi!
Üdv. Georgi
(#) Bütyk-örmester válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Ma délután bíbelődtem vele egy kicsit de ebben nem tudom hogy van megoldva az átkapcsolás mert csak 3 szál megy a kapcsolóra így azt gondolom hogy nem közvetlenül az audio jelet kapcsolja át hanem valami elektronikus úton működik a dolog. Bocsánat ha tévedek.
(#) CHZ válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Nem tévedsz, biztos, hogy nem a kapcsoló okozza.
(#) Bütyk-örmester válasza CHZ hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Én azt gondolom hogy tönkremehetett egy tranzisztor valahol az antennaerősítőnél és az okozhatja a problémát mert a nagy zúgás mögött halkan észre lehet venni a rádióadót.
(#) CHZ válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Mivel a zúgás pontos jellegét nem ismerem, ezért nehéz erre választ adni. Ha picit torz is a vétel, akkor a demodulátor tekercs elhangolódása is okozhatja a problémát, ebben az esetben sztereó vétel sem jön össze.
(#) Bütyk-örmester válasza CHZ hozzászólására (») Szept 1, 2011 /
 
Hát itt annyira erős a zúgás hogy szinte teljesen elnyomja az adókat aligha észre lehet venni hogy rajta vagyok az adón, de holnap készítek egy felvételt hogy legyen teljes a "kép".
(#) CsemanAttila hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
Üdv. Van egy Lacetti multikormánnyal, össze lehet ezt hozni egy Kenwood fejegységgel? (pontos tipust holnap tudok mondani) Hátulján egy szál van, amire Rem. Con. van írva. Előre is köszönöm!
(#) Bütyk-örmester válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Na elkészült a felvétel, remélem sikerül megállapítani a problémát

Jegyzet.mp3
    
(#) Bütyk-örmester válasza Bütyk-örmester hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Az előbb az FM részben az állíthatós tekercseket meg egyebeket állítgatni de nem sikerült megszüntetni a zúgást úgyhogy nem tudom mi lehet a gond ezzel a csúnya rádióval.
(#) BarnaPili válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Szia!
A kenwood honlapján meg tudod nézni,hogy létezik-e adapterük a te kocsidhoz.Azt hiszem ez lesz az...
istván
(#) DjSzentgro hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
Van egy "SELTRONIC KSF-3010"-es autós rádióm a rádió szól szépen,de a DVD,USB,SD -re azt írja ki hogy error. Miért van ez, és mi lehet rá a gyógymód? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) forma1 hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy a 98-as évjáratú Mercedes C220 (w202) ban nem valami jól szól. Ebben már CD-s rádió van (gyári merci), de az a baj hogy egyszerűen rosszul szól. Túlzott középhangok, kevés mély. Ha a rádión rácsavarom a mélyet rendesen, akkor nagyon halkan szépen szólnak a mélyek, de ahogy hangosítom úgy tűnnek el, gondolom a rádió direkt keveri hogy ne hulljon szét a hangszóró. tehát hiába vennék bele spéci hanszórót akkor se szólna jobban? Hogy lehetne megoldani ezt a problémát? (gyári rádió cseréje nélkül)
(#) (Felhasználó 1947) válasza forma1 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Cserélj hangszórókat.
(#) forma1 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Elég lesz az? Nem fogja le direkt a mélyeket a fejegység nagyobb hangerőn?
(#) forma1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Jó ezt én is tudom, de attól félek (mivel én úgy hallom) hogy a rádió visszafogja nagyobb hangerőn a mélyeket teljesen (gondolom a hangszóró védelme miatt) ezért hiába vennék bele scéci hangszórót. Vagy nem így van, valami más korlátozza le?
(#) proba válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Én már láttam,úgy hívják a szűrő elemet hogy kifáradt kimenő kondenzátor.De mielőtt rohanna kicserélni ,egyáltalán nem biztos hogy a van benne ilyen.Ezt a kérdést csak egy másutt jól szóló ,ide beépített ugyanilyen wattos fejegység döntené el.Lehet az igényi túl nagyok,és az erősítő ezt már egyáltalán nem is tudhatja.
(#) Inhouse válasza forma1 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Esetleg lehet még egy olyan, hogy be van kapcsolva a loudness, ami csak kis hangerőnél emel, ahogy növeled, veszi vissza. A hangszórók meg olyan gyengék mélyben, hogy csak loudnessel hallatszik valami.
Milyen hangszórók ezek?
Híd végfoknál kevés a kimenőkondi.

Üdv
Inhouse
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Hid végfoknál pont nincs...
(#) forma1 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Nem luddness van bekapcsolva, hanem ha adok rá mélyet (mert alapból semmi ami rajt van) akkor az halkan szépen szól, de egy KICSIT már hangosítva veszi le róla, mert különben torzítana a szar hangszóró miatt, szerintem teljesen direkt. A hangszórókat mindenképpen cserélni kell, elöl még tűrhető (de egyáltalán nem jó) 13cm mély van meg fennt a műszerfalon a magas, de hátúl valami iszonyatos 10cm-szélessávú torzító van. Előlre lehet kapni atalakítót mivel 16-os hangszórót be lehet tenni. De attól félek hogy hiába veszek bele drága hangszórót, nem fog jobban szólni a rádió miatt. Nem tudtok valami erről a 98-as CD-s Mercedes rádióról? Milyen lehet? A hangváltó jó lehet?
Ilyen a fejegység, mivel Becker vagy Alpine sztem elvileg jónak kéne lenni... Bővebben: Link
(#) forma1 válasza proba hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Nem hinném hogy hiba miatt csinálná, mert ha jól hallom és tényleg ilyet csinál akkor azt direkt csinálja a hangszórók miatt
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Idézet:
„Hid végfoknál pont nincs...”


Erre akartam rámutatni...kevés, mint macisajtban a brummogás...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza forma1 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
A fej elvileg nem tudja, hogy milyen hangszóró van rajta...van még olyan komolyabb autókban, hogy sebességfüggő hangerőszabályzás, vagy DSP az akusztika korrigálására (mikrofonnal), de nem hinném, hogy az lenne a gond, hogy a processzort zavarja a torzítás...
Esetleg még lehet egy olyan, hogy a 2 hangszóró fordított polaritással van egymáshoz képest bekötve, és kioltják a mélyek zömét. De akkor kis hangerőn sem kellene lennie mélynek...

Üdv
Inhouse
(#) forma1 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Elvileg nem tudja hogy milyen hangszóró van rajt az igaz, de az lehet hogy direkt a * hangszórókhoz tervezték, mivel gyári motyó és így tudták a tervezők hogy milyen hangszóró van rajt, tehát mégiscsak "tudja" és én ettől félek. Sebességfüggő szabalyzás van benne, de az nemhinném hogy befolyásolná a mély hangokat. A polarítást megnézhetem, de azt se tartom valaszínűnek hogy fordítva lenne mert gyárilag rávanFORRASZTVA
(#) oregtamas0202 válasza forma1 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Üdv !
Már megnézted a hangszórót?
Megvan még a membrán szél?
Alap hangerőn a porvédő még középponton tartja a membránt , de ha zavarod , mér felborúl az egyensúly.
Öreg T
(#) Inhouse válasza forma1 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Ekkora tervezést ne feltételezzünk egy olyan rendszernek, ami rossz...ez nem ésszerű. Ha ennyire megterveznek valamit, annak jónak kell lennie, ha nem is kiválónak. Olyat, hogy időt és pénzt öljenek egy olyan megoldásba, hogy a vacak még gyengébb legyen nem igazán tudok elképzelni...

Üdv
Inhouse
(#) akos70 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Úgy szokott lenni, hogy a hangszóróra rá van forrasztva egy 10-20 centis vezeték, és utána a csatlakozó.
Az régimódi hangszórócsatlakozó, egy tű, egy lapos, nem tudom a hivatalos nevét.
De felcserélni nem lehet.
Amúgy tényleg nem vackok, többnyire Becker cuccok, legalábbis a régebbiekben.
(#) akos70 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Nekem csak kb. feleannyi volt. Azokban ilyenek voltak. a hangszórókon rövid vezetéken, meg a lengő aljzatok a vezetékkötegen.
(#) akos70 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Írtam, hogy az idősebb autókban....
A '90-es években még simán használták.
(#) willowfield hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy szereztem egy M.N.C. T.Jam X típusú fejegységet de nincs meg a gyári ISO átalakítója...Esetleg nem tudja valaki a csatolt képen lévő csatlakozónak a lábkiosztását, vagy hogy honnan tudnék ilyet szerezni? Válaszotokat előre is köszönöm!

DSCF2370.JPG
    
Következő: »»   70 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem