Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   539 / 1273
(#) hinar83 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Régi trafót visszarakva sikeresen beindult a sorvég egy nagy csattanás kiséretében, ugyanis szétrobbant az eltérítő ic (STV9302A).
Lehúzva a redőnyt láthatóvá vált hogy a sorkimenő felső részénél ahol zsugorcsövezve van a kimenő szál szépen szivárog a porvasmag felé a magas feszültség és a hozzá legközelebb eső alkatrészre húz át.
(#) kadarist válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Na most ilyenkor kell megfontolni, hogy folytatod-e a javítást.
(#) Tomsa válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Igen a hangszórón keresztül jön,már van egy kis alapbúgása de némely képeknél erősebb lesz aztán gyengébb! Nem vészes csak zavaró ,ha csöndesebben kéne lenni! Remélem tudsz tippet adni mi lehet vagy mit érdemes kicserélni! Előre is kösz!!!
(#) hinar83 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Egyik szemem sír a másik.....
Tényleg rizikós.
Eddig 3 tévében cseréltem sorkimenőt és eddig mindíg szerencsém volt.
Hétfőn felhívom HQ-uraságot és viszzaküldöm nekik.

"A HQ Elektronika Kft. által hibásan azonosított távirányítót és sorkimenő trafót csak az eredeti számla bemutatásával tudjuk visszáruzni, és a kártalanítást lebonyolítani."

De akkor is szereznem kell egy másikat.
(#) karaszbandi válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Elolvastad amit írtam??
(#) hinar83 válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Igen el.
Látom 5500ft körüli áron van nekik.
Egyébként egy külső fórumon olvastam hogy ez is helyettesítő, de bíztam hogy a Hq szerinti kiváltó jó lesz.
Köszönöm a segítséget.
(#) Papp Ferike válasza Tomsa hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Hali! Ha 50Hz-es búgás, akkor a tápot kell felkondizni. Ám ilyenkor amikor a képtartalomtól függő a búgás akkor a KF rész van elhangolódva. TV-s szakértelem nélkül meg se próbáld beállítani. Az előbbi kis szaktudással is elvégezhető, tulajdonképpen a szűrő kondikat kell kicserélni.
(#) attila1 hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Sziasztok. Sajnos megint a 82cm-es Thomsonommal van valami gond.A képernyő alsó sávján vagy nincs kép(csak fekete mező) , vagy ott marad egy képkocka része abban a pár centis mezőben,mintha fagyasztott kép lenne.A hiba listában nincs semmi más,csak 26-os kód.
Néhány képet rakok fel...
Először a upcbox-ra gondoltam,hogy az a rossz,de egy másik tv-n kipróbálva minden jó.Ezért marad a tv hiba.
Másik scart aljzatba dugva is ugyanaz a hiba jelenség.
Videó proci,vagy mi lehet a baj? Köszönöm a válaszokat előre is!
(#) attila1 hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Annyival még kiegészíteném a fenti hibajelenséget,hogy azóta van ez a gond a tvvel,mióta a tv2-rtl klub átállt 16/9-es sugárzásra.Valamiért a tv nem tudja követni a képarányváltást megfelelően.A box képmérete letterbox-on van,ezen is volt évek óta,a tv pedig auto-ra van állítva a képméretet illetően.Ezen is volt mindig is.Tegnap kihúztam a konnektorból a tvt néhány órára,utána jól működött.De ma ismét hiányos képet mutat.Remélem ez az infó segítségnek számít. Üdv!
(#) djszega válasza Tomsa hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Üdv.nekem pont ez a problémám egy LG tévével,a fehér képeknél iszonyú hangos recsegés lép fel,de ez is csak bizonyos csatornákon tűnik fel.Valószínűleg nekem is ez a KF es problémám van,akkor mindenképp szerelős lesz a dolog?
(#) tombox00 hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Sziasztok.

Van egy másik Funai TV-ém, ami azt csinálja, hogy bekapcsoláskor a képen csak egy vízszintes színes keskeny csík látszik.

Na ezt mivel lehetne orvosolni??
(#) karaszbandi válasza attila1 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
A képméret váltó gombra reagál a méret?

Ja és automatikus váltást ne várj, mert nem adják ki a jelet.
(#) karaszbandi válasza tombox00 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Javítással.
(#) attila1 válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Szia! A képméret váltó gombra reagál,zoom,cinerama rendben.Viszont ha a képeken láthatóra bolondul meg,akkor a képméret felső vonala teljesen a képcső felső vonalán van,alu viszont mindig elhagy 5-7 cm-t.
Az automatikus váltás jele,hogy jön-e vagy nem,azt nem tudom,de csatornáktól függően a képméret magától szét ugrik-vagy össze. Ez csatornától függő.
(#) attila1 válasza karaszbandi hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Az M1-nél műsortól függően átvált 16/9-re,és rtl klubnál a híradónál is full képernyőről (cinerama-ról) 16/9-re vált.
(#) bmajor hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Hello!

Van egy régi orion csöves tv-m. (AT-505) Azt leszámítva hogy a KF tekercseket az előző tulaj teljesen széttekergette, értelmes képet sem ad, csak azt ami látszik a mellékletben. A képméret, képlinearitás, képfrekvencia potik tekergetésére reagál. Mi okozhatja ezt a fajta hibát? (Az eltérítő tekercsek nincsenek rögzítve, és folyton elfordul azért ferde)
(#) bmajor válasza bmajor hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Itt a kádár könyvből való leírása:

at505.pdf
    
(#) karaszbandi válasza bmajor hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Nem megy az eltérítés.
(#) kisgeri válasza bmajor hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
A /II. kapcsolási rajzon a PCL82 cső környezetében kéne szakadt/megnyúlt ellenállást, vagy átvezető, esetleg zárlatos kondenzátort keresni. Esetlegesen másik csővel is megpróbálni, bár ez kevésbé valószínű. Nézd meg először a bal oldali 2.2M ellenállást és a mellette levő 33n-s kondenzátort, hogy jók-e, valamint a 100µF-os elkót is.
(#) bmajor válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
A 100ľF elkót cseréltem, a 2,2Mohm ellenállás 2 1Mohm ból volt kirakva, de az eredőt 8M ohmnak mértem úgyhogy azt is cseréltem. Az eredmény az lett, hogy a sáv már kitölti a fél képernyőt, de az alja ugyanott van ahol eddig, csak fölfelé nagyobb. A fóliakondikat még nem ellenőriztem.
(#) bmajor válasza bmajor hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Itt a képernyő. Nekem úgy tűnik, minthogyha a függőleges eltérítés fűrészjelének hiányozna az "alja". Ez valami elmászott ellenállás lesz szerintem...
(#) kisgeri válasza bmajor hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Alakul valamelyest. Megvan az a fűrészjel, csak nagyon egymásra van "torlódva", ezért fényes nagyon alul. Ha kátránnyal lezárt végű papírházas kondi van ebben a részben, azokat mindenképp érdemes megnézni. Kondenzátorokat ellenállásmérővel ellenőrizd, úgy, hogy az egyik lába ki van forrasztva. Legnagyobb méréshatárra kapcsold (nekem pl 200M). A mérés közben a mért ellenállás érték elkezd nőni, nézd meg, hogy hol áll meg. Ideális esetben szakadásra kell kijönnie. Ha néhány M-Ohmnál megáll, vagy nagyon lassan nő csak az ellenállásérték, akkor szivárog a kondi. A 33n, 47n kondit, valamint a linearitás potik környékén levő ellenállásokat és kondikat megnézném. Ha van másik csöved, érdemes lenne azzal is kipróbálni, mert ha a cső gázos, az is okozhat ilyen hibákat. A hangrészben van még egy PCL82, próbaként cseréld ki egymással a kettőt.
(#) Tomsa válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Kösz az infót hobbi szinten szoktam bütykölni de sajna ez a kf részről még nem hallottam! merre keressem? kondikat kit tudom cserélni. kösz még egyszer!
(#) Papp Ferike válasza djszega hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Hali! Nézd meg ,hogy egyfajta hangnormán van-e a hiba. Ha gondolod írj egy típust és küldj egy fotót a kf részről. Feri
(#) Papp Ferike válasza Tomsa hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Küldj egy fotót a belső részről nekem. Elsőre egy felülnézetit,aztán majd mondom merről kérek pontosabban. Nézd meg,hogy egy bizonyos hangnormában 5,5Mhz;6,5Mhz van a gond, vagy mindkettőn?Ja és kellene egy típus is. Talán tudok segíteni, ha nem elkó hiba van.
(#) norbi.sz hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Samsung CK-21S20BT típusó tv-m, ami azt a hibajelenséget csinálja, hogy néha vörösre-kékre-zöldre vált a kép, majd visszajönnek a színek, vagy elmegy néhány másodpercre a kép, majd visszajön... Semmi olyantól nem függ, hogy hidegen-melegen, stb. csinálja-e, totál véletlenszerűen csinálja. Az alább feltöltött videón is látható (a villogás ugye az 50Hz miatt van, de kb. 1:33-tól jól látható a hibajelenség): Bővebben: Samsung hibajelenség (1:33-tól)
(#) kadarist válasza norbi.sz hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Szia!
Gondolom a forrasztások átnézésén, gyógyításán már túl vagy.
(#) norbi.sz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Igen, azokon már túl vagyok... Olvastam valahol, hogy ezeknek szokott lenni gond a képcsövével. Lehetséges a hibajelenség alapján, hogy azzal lesz a gond?
(#) kadarist válasza norbi.sz hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Akár még képcsöves is lehet, bár egy Samsungnál semmi sem biztos, nem lehet biztosra menni
(#) hinar83 válasza Orion90 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Igazad volt, valóban a G2 volt a ludas ugyanis csak 40V volt mérhető rajta.
Egy 10n kondi okozta mindezt, ami műszerrel mérve teljesen jónak bizonyult de feszültség alá helyezve valószinűleg átereszthhetett.
Következő: »»   539 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem