Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Egy számítógép tejesítményfelvételét szeretném megmérni, de nincs fogyasztásmérőm. Namost menyire kapnék pontos értéket, ha lakatfogós műszerrel mérnék egy váltakozó áramot, és műszerrel pedig egy váltakozó feszültséget, és a kettőt összeszoroznám? Esetleg valakinek valami ötlet?
Ha van a műszereiden thru RMS funkció, akkor megteheted, ha nincs, akkor becsapós lesz a dolog.
Üdv! Avr-t szeretnék pcre kötni rs232 porttal.
Atmega8-at és max232 ic-t használok. A gond az hogy ha összekötöm géppel és rámegyek terminállal nem azokat a karaktereket küldi az avr amit megadtam neki, valamit küld de mintha független lenne a kimenet a megadottól. Ha úgy állítom be hogy küldje vissza az avr amit kapott akkor is több különböző karakterhez sokszor ugyan azt a válasz karaktert adja. Próbáltam null modem kábbellel is, úgy nincs kapcsolat. Esetleg lehet az a baj hogy nincs összekötve a kábel DTR-DSR (4-6) és RTS-CTS (8-7) lába? Örülnék minden ötletnek mert fogalmam sincs hol kezdjem a hiba keresést.
Ha semelyik reszehez nem ertesz, akkor miert pont fetet akarsz kapcsolni? A fet mit kapcsol? Es ha adunk egy rajzot, abbol mit fogsz tudni megerteni vagy megcsinalni?
A te szinteden sokkal egyszerubb lenne egy reed rele, magnessel. Az egybol tud kapcsolni fogyasztot akar kozvetlenul, de relen at mindenkeppen.
Köszi a választ!
Egy airsoft puskáról lenne szó. A fet a motort kapcsolja. Az optikai kapcsoló pedig a tárba lenne beépítve. A cél az lenne, hogy ha kifogy a lövedék a tárból akkor ne működjön a puska amíg tárat nem cserélek. Nagy áramot nem lehetne megbízhatóan kivezetni a tárba. Ezért gondoltam ilyesmi megoldásra, de ha van jobb ötleted amivel egyszerűbben meg tudom csinálni akkor az nagyon jó lenne.
Sziasztok!
Kezdő vagyok! Megszeretnék építeni egy nagyon egyszerű kapcsolást, de nem tudom milyen kondik kellenek bele. (2db)
Szia
Mivel csak a stab. ic hidegitésére kel elég oda 47-100nF. Viszont ha PC táprol hajtod minek a stab? Azokon van 3.3V-os kivezetés is.
En tudom hogy tokfej vagyok de most sem értem ! Főleg azokat a zárójeleket ! Ha stereot akarok elég ez az egy IC?
Köszönöm a választ! El tudom végre készíteni.
Úgy tudom a flopy tápkábelén van 3.3. - már megvettem a feszültség szabályzókat. Annyit még megszeretnék kérdezni, hogy a LM 1084 IT-3.3 ic vagy a MAX 856 CSA+ lenn-e jobb?
Mindkettő megfelel, de más-más elven működnek. Az LM-es ic-vel egyszerübb, viszont melegszik. A MAX bonyolultabb, viszont jobb hatásfokkal dolgozik a kapcsolóüzemböl kifolyólag.
Én is mondom: a zárójeles számok a tokban lévő másik erősítő kivezetéseihez tartoznak, mert abban a 8 lábú IC-tokban két erősítő van (háromszög). A nem zárójeles számok közösek mindkét erősítőfélnél. Ha többen írjuk le a megoldást, akkor remélem könnyebben megérted a jelzések jelentését. Ha sztereót akarsz, akkor elég egy ilyen IC, mert ebben kettő erősítő van.
Ez így sem lesz jó nem tudom milyen formában tudnám megérteni ! Nem tudom akkor hogy a nagy + az a hányas láb illetve a nagy- A másik kettőt ismerem ! Azon kívül pedig megint kell két láb hogy legyen stereo !
Ha szereot szeretnél igen elég ez az egy ic de akkor kétszer kell megépíteni ezt az áramkört. A zárójeles számokat meg a másik áramkörnél kell bekötni. Ha ezt nem érted nem tudok máshogy segíteni én sem.
Így mar érthetőbb ! A jelnek illetve a bemenetnek a test megy le a tápnak a test re?
Igen a bemenetnek a testjét az áramkör testjére kell kötni (legalsó vonal)
a Potinak a középső lábán van a kimeneti jel?
Az lenne a kérdésem hogy a fojtó tekercsnek hogy lehet meg mérni az uH-ját?
Természetesen uH mérővel (induktivitás-mérő)
Pl. így:
Bővebben: Link
Tobb otletem is lenne. A legegyszerubb egy mikrokapcsolo. Aztan amit irtam, magnes es REED rele. Van belole bontoerintkezos is, szoval ha magneses ter jelen van, akkor bont.
De nem ismerem az airsoft fegyverek felepiteset, nem tudom, a golyo a tarbol hova kerul, mekkora ero nyomja be a csobe, stb.
Na majd ha lesz égetőm http://wattmep.tvn.hu/WPB_RS_v2/WPB_RS_v2.html ehhez tud valaki furatra szerelt nyákot ?
Üdv mindenki,jöttem kérdezni! Mitől függ hogy egy erősítő kapcsolást milyen trafóval kell hajtani/táplálni? Pl. toroid,vagy normál vasmagos!?
Mik az előnyei/hátrányai ezeknek a trafóknak?
Azt szeretném kérdezni hogy beállíthatok e egy ic-ben a programban majdnem 8 MHz órajelet :#define F_CPU 7372800UL // rendszer orajel: 7.3728 MHz úgy hogy egyébként 4MHz kerámia rezonátort használok? Magasabb órajelűnek kell lenni a fizkainak mint a szoftveresnek?
Szia!
Miért nem fordulsz a készítőhöz? A lap alján ott az elérhetőség.
A PLL nevezetű periféria tudja megsokszorozni az órajelet.
De akkor sem úgy megy, hogy "beírsz valamit és annyi lesz" hanem akkor is a kvarc órajel valahányszorosa lesz, amit esetleg még le lehet osztani.
Szuper! Ez a mágneses dolog megmozgatta a fantáziámat. Egy rugó tolja fel a golyókat aminek a végére smán lehetne egy apró mágnest építeni. Így ki se kéne lyukasztani az adagolósín falát. Apró kapcsoló kellene max 1x1x1cm talán belefér. Milyen kulcsszóra keressek?
Köszi!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az LM 317T IC-nek a GND és az Adj lába között mekkora áram folyik át 1 A-es terhelésnél? A bemeneti feszültség kb. 15V, a kimeneti pedi 13,7V. Egy trimmer poti elég oda? Üdv: Balázs |
Bejelentkezés
Hirdetés |