Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ha azt mondom neki, hogy 2db cső (azonos átmérő 7,6cm belső) akkor hosszra 23,5 cm ad meg. De az a két cső hossza vagy 1-1 cső hossza?
Mert maga a láda 28 cm mély. Annak van lényege, hogy elől, hátul vagy oldalt van a cső? Hogyan számoltad ki, hogy ez kb. 40m/sec sebesség?
Ha szobába vagy autóba csinálsz ládát, akkor szerintem mindegy hogy hol a cső 100 Hz alatti hangolásnál...
(a cső csak a hangolási frekin ad hangot) PA hangfalnál elöl legyen a cső. A számított hossz egy darab csőre vonatkozik. Ha aránytalanul hosszú cső kéne a dobozba, akkor a egy kicsit nagyobb térfogatú doboz kell. Igyekezz az Fs közelébe, de ne az alá hangolni a dobozt. A mach a hangsebesség elnevezése. Tehát 330*0,13= 42,9 m/sec. (még több is mint amennyit írtam)
Akkor viszont a program sem teljesen tökéletes.
Nem veszi figyelembe a megadott láda méretét. Próbáltam növelni a csövek számát, de a láda méreténél jóval hosszabb csöveket ad meg. A doboz térfogata pontosan akkora mint amit a program javasol. Figyelembe vettem a merevítések és szivacs térfogat csökkentését ennyivel növeltem a méretet.
Azert arra odafigyeltel, hogy az a port ne legyen sarkos ?
- tehat nem csak elvagtad a csovet es kesz. A port igy nez ki. Mar ez is egy jo port de egy kicsit tobbet csiszoltam a masikon es 0,7 dB-vel hangosabb volt a lada. Szamold ki ez teljesitmenyben mennyi energiat jelent. 145dB vagy 146,2dB --> Itt mar nagyon sokat szamit.
A csö mind két vége tölcsér alakú.
Olyan csövet tettem bele aminek a végére is fel kell erősíteni egy 'tölcsért' a mérterevágás után.
Lehet, hogy nem a leghosszabbra merőleges oldalra raktad a csövet, a másikon elférne. A csövet lehet hajtogatni is...a program ettől függetlenül nem lehet tökéletes...
Üdv Inhouse
Használd inkább a BassBox 6 pro-t :yes:
[off]
Elég összetett egy program.
Számolgattam ezzel is. Ez nem 104L ládát számol csak 81L.
A frekvencia menet eszerint pl.: 30Hz -> -4,93dB és 2000Hz -> -18,3 dB Ez így abszolút nem jó. Most akkor kinek lehet igaza? Teljesen összezavarodtam.
Megnézem neked, ha lemented és átdobod a bb6 fájlt.
A TS adatokat jól írtad be? Milyen hangszóró ez?
Megkérdezhetném hogy ezt a bassboxot honnan lehet letölteni vagy valaki eltudná esetleg küldeni nekem?
Nagyon megköszönném.
Ehez mit szolsz ?
Ez hiányos... ki sincs töltve a TS. Töltsd ki "expert" módban, mentsd le aztán küldjed. Az egyes hiányzó adatokat a program megfelelő pontossággal kiszámítja.
Amit tudok azt megadtam neki.
Nem jó :no:
Vagy rosszul töltötted ki, vagy rosszul nyitja meg a gépem. Ilyen lehetetlenségek vannak benne hogy Vas=30000, Xmax=1860, Re=0,44 Ezzel nem tudok mit csinálni.
Érdekes
Vas=103,3 Xmax meg sem adtam Stb.. Nem értem. Ezért küldem el az adatlapot mert ami infó azon van én mindent megadtam a programban. :no: Érdekes....
Írd be ide a TS paramétereket, talán egyszerűbb lesz...
Üdv Inhouse
Üdv! Nekifogtam egy hangosítási célokra szánt hangdoboz pár megépítésének. A ládák 2 utasak lesznek, a mély egy SAL spa4050, a magas pedig egy SAL KHS342M. A somogyi féle hangfalépítő könyv alapján építem. A problémám az, hogy a hangláda elejére fém téglalap alakú rácsot szeretnék, de félek, hogyha csak spontán felcsavarozom a láda elejére, akkor az ott zörögni fog. Van tippetek a rács célszerű rögzítésére?
Sziasztok!
Két sub hangfalra lenne szükségem. Hát gondoltam elkészítem őket. Nemrég lettem kész a 2x500 wattos erősítőmmel, ehhez kellenének. Professzionális célra. Egy átalakított 8 ohmos omnitronik ládát hajtottam meg vele, ami 500 watt folyamatos és 1000 watt csúcs teljesítménnyel rendelkezik. Na 2 perc múlva égett lakkhuzal szag árasztotta el a levegőt. Szóval valami masszívabb cuccra lenne szükségem, akár két hangszórósra. Tudnátok ajánlani nekem valami megfizethető hangszórót? Esetleg láda tervet, ami nektek bevált. Előre is köszönöm.
Neked akkor tölcséres szubládát kell építened. Van egy ilyen topik is . Hangtechnikák , hangosítások . Mostanában pont ezt feszegetik. Ha jól emlékszem Martin VSX a nyerő , de kérdezz rá.
Bővebben: Link vagy Bővebben: Link
Üdv.
Még kezdő vagyok ebben a témakörben építés szempontjából de szeretnék a hifimhez építeni 2db aktív hangfalat és szeretnék kérni segítséget az erősítő megépítésében és a dobozokban.ezekre a hangszórókra gondoltam: hangszóró és ehhez kéne nekem egy erősítő mámint hangfalanként 1-1 és ezekre mono bemenetről jelet adni. 2 ilyet szeretnék a hifinek a fejhalgató kimenetére kötni. Később majd szeretném kiegészíteni 1 mélyládával, de sajnos az még odébb van. előre is kösz mindenkinek aki segít! Ui.: valami ic-re gondoltam
Szia.
Ezek autóba valók. Inkább nézz körül itt. Pl jók lehetnek a tesla mélyközepek ,meg a hivi K1 ezeket ismerem. Elsőre ne gondolkozz nagy átmérőkben 13-15 cm max ,és kétutas. Az mnc és sal termékeket ne válaszd egyenlőre.
azért gondoltam azokra mert olcsók de körülnézek, köszi a tippet
ja és mégegy: h akkor így most 4 vagy 8 ohmmal lenne inkább érdemes
és mégyegy: hogy egy hivi K1 árat tudnál-e esetleg írni?
megtaláltam közben.
Átböngésztem kissé tüzetesen és ezt találtam olyan elviselhető árfekvésben
magas mélyközép1 mélyközép2 mélyközép3
Azoknak a gumis vackoknak nincs túl jó hangja, a piezókat meg inkább messziről egy bottal piszkáljad. Mindenki szabadulna tőle.
Mélyközép 0.3-0.4 qts és 8 ohm ,mert 4 ohm-ra drágább és nehezebb erősítőt építeni is.
helló
segitségeteket szeretném kérni mert szeretnék épiteni egy aktiv hangfalat melyben egy régi mnc eclipse 1 hangszórból állna (165mm 4ohm) és egy kis tda 2030-as végfokkal lenne hajtva. műhelybe lenne rádió illetve zenehallgatásra használva, és ehhez kérnék valamiféle hangfaltervet. Ha valaki tudna benne segiteni kérem irjon
és mit is jelent ez a qts és az egyéb jelzések ? mester
|
Bejelentkezés
Hirdetés |