Fórum témák
» Több friss téma |
Attól függ, mire kell. Ha van egy kész cuccod, amin soros port van, akkor ezzel tudod olyan gépen is használni, amin nincs soros port. De ha új cuccot fejlesztesz, akkor egyszerűbb egy usb-s picet használni, ahhoz van a CDC firmware, amivel a gépen szintén soros portként lesz kezelhető programból, a pic meg belül elintézi a soros-usb átalakítást. Meg ha már új cucc, meg usb, akkor érdemes inkább HID eszközt csinálni.
Persze, egyértelműen ha van USB a PIC-en, akkor inkább azt célszerű használni, de ha nincs a PIC-en pl. csak UART, és mondjuk csak egy egyszerű asm program kell, akkor jól jön egy ilyen IC.
Szerk.: főleg ha még van is ilyen az embernek
Ha már készen lenne a kontrolleres kütyű, csak a DB9 csatlakozót kell kicserélni a panelen, minden más maradhat....
Persze van az FTDI is, de ez a CP2102 még új nekem.
Van HID - Uart változata is.
Hello
Nekem szükségem lenne 30-40mA-t kapcsolgatni a PICel 5V melett, összelehet kapcsolni két lábát és a programból egyszerre mindkettőt kapcsolgatni? Így elméletileg 50mA állna rendelkezésre. Tranzisztorral azért se akarnám mert az -0.7V jelentene.
Kapcsold FET-el, ott kisebb a maradékfeszültség!
Én nem használtam még 2 lábat egyidejű kapcsolásra, szerintem azért sem szerencsés, mert teljesen egyidejűleg biztos nem kapcsolnak ( terjedési, billenési idők! ) és akkor ki tudja, mi történik ! Nagyobb áramigény --> külső eszköz ! Steve
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy szeretném meg építeni a szilva féle égetőt és annak a pic-ét mivel lehetne fel programozni a pic-ét plt kizárva nincs a gépembe kivéve ha átalakítóval működik..
Az LPT átalakító nem jó hozzá. Marad a hirdetésed, illetve ide is beírhatod, hogy segítsen végre valaki környékedbéli.
Esetleg van Watt oldalán soros portos, NEM JDM égető, de ennél jóval egyszerűbb lenne, ha valaki segítene. Végső megoldás, ha elküldöd levélben a PIC-et egy felbélyegzett borítékkal, akkor akár én is felprogizom neked.
Mit mennyiért? Küldesz egy bélyeges borítékot a PIC mellé, amiben vissza tudom küldeni, és kész. Nem kerül nekem semmibe.
És egy komplet pickit2 klón menyiért csinálsz?
Kész klónt itt az apróban is hirdetnek 5000ft körüli áron
Sziasztok! A közelmúltban örömködtem a működő jdm-em miatt ám örömöm nem tartott sokáig.MEgadta magát a szerkezet. Sokan ajánlották a Watt féle printerportos bufferelt programozót.Gyártottam hozzá nyákot megépítettem. Mégsem bírom müködésre.Mindig ugyanaz a hibaüzenet:"Verify failed at adress 000h". Ugyanazt a programot próbáltam ami már egyszer működött.Csatolom a nyáktervemet.Tudom, hogy pofon egyszerű a kapcsolás de hátha abban van a hiba.Ha valaki segítene nagyon hálás lennék.
Melyik égetőt építetted meg?(van egy pár).
Képet tegyél fel, ezt nem tudja mindenki megnyitni én sem.
Szia! A "WLPT_Vpp_mini v4" néven futót.Csatolom a képet.Segítségedet köszönöm előre is.
Sajnos kiderült, hogy a mini csak a WPB_F18_F16_F12 programmal működik jól 12F..16F-ek esetén a mini támogatás pipa kiválasztásával. 18F-ekkel nincs gond másik programokkal sem.
Ha már nyákot építettél, miért nem egészítetted ki a Vpp, Vdd kapcsoló tranyókkal az áramkört(akkor bármelyik programmal működne, ha jó az időzítése.)? A mini alkalmi égető, ezt többször próbáltam kihangsúlyozni a cikkben, ezért is nincs nyákterve. Az oldalamon több égető is van, ami teljes értékű, azokat érdemesebb megépíteni, vagy az oshon égetőjét. A nyákon egyébként nem látok hibát, kivéve, hogy az IC-n nincs 100n a táplábaihoz közel.
Köszönöm! Megpróbálom 18f2550-el beleégetni a pickit2 firmware-jét.
Délután sikerült felprogramoznom a pic-et az általad fejlesztett WPB programmal.Ezúton is hálás köszönet a kapcsolásért, a programért és persze a segítségért is.
Sziasztok!
Beszereztem egy Pickit 2-őt debug express demo panellel.Feltelepítettem a hozzá adott cd-ről az Mplab 8.60-t.Miután kiválasztom a programmer menüből a pickit 2-őt kiír egy hibaüzenetet aminek a tartalma ez: PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC18F452 is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x420, ID Read = 0x0) ha utána csatlakoztatom a menüből akkor ugyanezt ismét kiírja. de miért? Ha csak bénázok akkor bocsi.a válaszokat előre is köszönöm.Ja és még annyi ,hogy a demo panelen a ledek gyorsan futófényként villognak.
Itt egy kódrészlet az LCD kezeléséből. Valahonnan letöltöttem, de van amit nem értek belőle. A leírás szerint a PORTE vezérli, a PORTD pedig az adatbusz.
org 0 ; ; Port beállítás ; clrf PORTD clrf PORTE Start bcf STATUS,RP1 bsf STATUS,RP0 ; bank1 kiválasztás movlw D'14' movwf ANSEL ; RA0 analóg bemenet movlw B'11111111' ; PORTA bemenet movwf TRISA clrf TRISD ; PORTD kimenet clrf TRISE ; PORTE kimenet bcf STATUS,RP0 ; bank0 kiválasztás ;---- ; LCD kijelző inicializálása ; call Kesl bcf PORTE,RS ; LCD parancs következik movlw D'56' ; 38h, 8 bit interface set call Write call Kesl ; Busy flag olvasását "helyettesíti" movlw D'56' call Write movlw D'6' ; 06h, Entry mode set: increment call Write movlw D'13' ; 0dh, Display on, cursor/blink on call Write movlw D'16' ; 10h, Display/cursor shift: cursor call Write movlw D'1' ; 01h, Display clear call Write call Kesl2 ; Busy flag olvasását "helyettesíti" ; A kérdések: 1. Feltétlen szükséges a PORTA beállítása, és ha igen, miért kell a 0-nak analógnak lenni? 2. A kijelző inicializálása részben kétszer küldi ki az D'56'-ot, nem tudom miért. Nem csinálok presztízs kérdést belőle, hogy haladó-e vagy nem.
Biztos a PICKIT2-t választottad ki?
Mert a hozzá adott KIT-en PIC16F887 van. Neked meg nem ezt írja.
Igen, ezért csodálkozom én is.Ott van mellette a pipa.
A frissítést is megcsináltad?
Egyébként az az érdekes, hogy még nemis programoztam fel a kitet és a futófényt a rajta lévő potival és kapcsolóval tudom szabályozni és az irányát megfordítani....ez normális?Nem frissítettem, ez lehet a probléma?
Nem emlékszem, hogy az enyémen volt-e, de előfordulhat, hogy felprogramozták.
Használtan vetted? Ha felraktad a PICKIT2 programozót is, az a 2.61-es verzió kell, hogy legyen. A device file verzió pedig 1.62.03 Az mplab pedig 8.76
Nem használtan vettem. A chipcad-ről rendeltem, minden tudomásom szerint újonan .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |