Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Börze
Szia Imi.
Viszont tudod milyen jól( nem beszélve arról gyorsan) felforrósodik a trafó?! Elsősorban ez volt a cél. A Rokkersrácféle Márk meg majd újra tekercseli mert úgy összeég a jelenségtől, hogy a színesfémgyüjtők még cimbalomban sem fogják tudni felhasználni.
De kit? Az áramszolgáltatót vagy a Matyit?
Szerintem ha megfogná a sínt akkor metrók visszafelé indulnának meg, mert megfordulna a potenciálkünbség csak egy poént kell mondani neki, vagy azt tudom még elképzelni, hogy tőle lesz brummos a hálózat és a metrók megállnak. Imi is csak a Munkahelyén azt látná, hogy a metró betáplálását mérő teljesítmény mérő műszere 2 - 4MW között erősen ingázik. Vajon miért?!
Akkor én vagyok a kapacitív meddő személyesen! Vissza tudok táplálni a hálózatba.
ÉS Milyen vagy amikor induktív meddő vagy?
Ne akard megtudni... Totál be vagyok csavarodva...
Akkor az Óhömost meg sem fogom kérdezni...
Valaki a börzére tudna hozni M5216L -es IC -t? Természetesen kifizetem. Nagyon megtudnám köszönni mert egy SB0100 -as hangkártyába kéne.
Kérdezem, hogy ki mit ,,zsákmányolt" mai börzén? Én szert tettem egy Csabai Dániel - Hangtechnika amatőröknek című könyvre, potom 1000 ft-ért, és egy 4u magas elő-hátlap nélküli rack dobozra(üres a doboz) 1500 ft-ért!
Plusz még egy 100W körüli BEAG csöves hálózati trafóra is szert tettem ma, _ampervadasz_ kollegával csereberéltünk!
Nekem az tetszett, hogy előttem egy srác "felalkudott".
Azzal indított, hogy: - Lehet-e alkudni ezekre? - Lehet, mennyire gondol? - 200 darabja. - Rendben. - Akkor viszem az egész dobozzal. Utána jöttem én: - Nekem is kell egy, mennyi? - 50 Valamint vettem Nándi bácsitól egy szokásos szett airband antennát, 1100 JMF.
A lámpások most sírnak valószínűleg, de én szert tettem egy 4 voltos VILLOGÓ (bimetálos) kerékpárizzóra. A nagy öregek sem hitték el nekem, hogy az ott bent bimetál, és villogni fog, de a laposelem eldöntötte a kérdést. Már csak egy kérdés maradt: vajon miben használhatták? Sajnos csak egy darab van, az is nagy becsben. Villogó LED a hatvanas évekből. LEB by Simpi (Light emitting Bulb)
Van ilyen még most is. Egyik ismerősömnek van egy lámpája, amiben van villogó funkciójú lámpa is. Egy kapcsoló és egy izzó van ott is. Tehát ott is az izzó csinálja a villogást és nem az őskorból származik a lámpa.
Számtalan kinai karácsonyfa izzósorban bimetálos a villogtatásért felelős eszköz !
Nekem is van itthon ilyen izzó!
Nekem van egy tippem. Ha ez egy kerékpár izzó, akkor nagy valószínűséggel kerékpár világításra használhatták.
A flipperek és más játékautomaták is tele voltak annak idején ilyen "intelligens" izzókkal, tök jópofa volt bekapcsoltad, minden világított aztán kis idő múlva elkezdett villogni.
Igen, csak itt pont az a lényeg, hogy a múlt század késő-közepe, és hogy az izzóbúrán belül van a bimetál.
@Sooty: Pontosan így működik. Fél perc után kezd el villogni.
Ez hatalmas... Kibírni ezt fapofával röhögés nélkül a börzén (mármint az eladónak) nem lehetett egyszerű.
Sziasztok mostanában 3- szor voltam a puskás bőrzén ....sajnos negyed annyian voltak mint pl fél éve
Ez így van, ha nem is negyedannyian, de sokkal kevesebben. Ugye nagy az állóvíz, amit csak a nagybörzék dobnak fel. Üde színfolt volt most újonnan érkezett anya-lánya eladópáros, de sajnos a helyiek rosszindulatúbbika rögtön kezelésbe vette őket (gondolom sejti a többség, kire gondolok). Majd a nagybörzére érdemes elmenni.
Ezt meg át lehet tenni a börzés topicba.
Lehet, hogy kevesen voltak, de szerintem a mostani jó börze volt, jobb mint az ezelőtti. A nagybörzét én is várom már nagyon! De addig is megmutatom a mostani szerzeményeim egy kis részét.
Most szombaton (OKtóber 8-án) börze, gyülekező a szokott helyen: Népek Ligetje (By rockersrac) 7:30-8 között. Ha lehet jelezzetek, jön-e valaki oda, mert nem várok feleslegesen.
Rám bizton lehet számítani, de már csak a helyszínen. Matyi, hozzál nekem elektroncsövet.
Népnek Ligetje, nem Népek Ligetje.
Én is megyek, ha nem alszom el, akkor még a népliget is összejöhet. Ha ráérsz, akkor megint maradhatunk, mint múltkor.
Most szombaton, azaz 22-én újra Börze. Gyülekező a szokott helyen 7:45-8:00 között.
Sajnos holnap nem tudok menni.
Egyébként már ma meg volt nekem a börze. Egy 4 csatornás relékártya, 2 db 35A-es Graetz híd, és 2 db 25V/150VA-es toroid trafó került hozzám mindössze 500 magyar forintért.
Ha feldobnád az aukciós portálra a toroidot, akkor bizton elvinnék. No persze ha neked nem kell. Jó vásárt csináltál.
Hát meglátom jó lenne el menni megpróbálok rá időt szorítani rá hogy eltudjak menni csak az a baj hogy csinálom a jogsit meg Volfrám elektródás ívhegesztő tanfolyamra járok és sajna nem nagyon lehet hiányozni!! Gondolom jövőre is lesz ilyen börze nem ?? nem akarom egyről a kettőre meg építeni az erősítőt aszt akarom hogy jó legyen ne legyen vele semmi gond!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |