Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Börze

Témaindító: llaci56, idő: Jan 12, 2009
  1. Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ Rádióamatőr találkozó és börze: börze időpontok.
Lapozás: OK   106 / 147
(#) _ampervadasz_ válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Szia Imi.
Viszont tudod milyen jól( nem beszélve arról gyorsan) felforrósodik a trafó?! Elsősorban ez volt a cél.

A Rokkersrácféle Márk meg majd újra tekercseli mert úgy összeég a jelenségtől, hogy a színesfémgyüjtők még cimbalomban sem fogják tudni felhasználni.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

De kit? Az áramszolgáltatót vagy a Matyit?

Szerintem ha megfogná a sínt akkor metrók visszafelé indulnának meg, mert megfordulna a potenciálkünbség csak egy poént kell mondani neki, vagy azt tudom még elképzelni, hogy tőle lesz brummos a hálózat és a metrók megállnak.

Imi is csak a Munkahelyén azt látná, hogy a metró betáplálását mérő teljesítmény mérő műszere 2 - 4MW között erősen ingázik. Vajon miért?!
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Akkor én vagyok a kapacitív meddő személyesen! Vissza tudok táplálni a hálózatba.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

ÉS Milyen vagy amikor induktív meddő vagy?
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Ne akard megtudni... Totál be vagyok csavarodva...
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Akkor az Óhömost meg sem fogom kérdezni...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 23, 2011 /

Valaki a börzére tudna hozni M5216L -es IC -t? Természetesen kifizetem. Nagyon megtudnám köszönni mert egy SB0100 -as hangkártyába kéne.
(#) rockersrac hozzászólása Szept 24, 2011 /

Kérdezem, hogy ki mit ,,zsákmányolt" mai börzén? Én szert tettem egy Csabai Dániel - Hangtechnika amatőröknek című könyvre, potom 1000 ft-ért, és egy 4u magas elő-hátlap nélküli rack dobozra(üres a doboz) 1500 ft-ért!
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Plusz még egy 100W körüli BEAG csöves hálózati trafóra is szert tettem ma, _ampervadasz_ kollegával csereberéltünk!
(#) Gafly válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Nekem az tetszett, hogy előttem egy srác "felalkudott".
Azzal indított, hogy:
- Lehet-e alkudni ezekre?
- Lehet, mennyire gondol?
- 200 darabja.
- Rendben.
- Akkor viszem az egész dobozzal.

Utána jöttem én:
- Nekem is kell egy, mennyi?
- 50

Valamint vettem Nándi bácsitól egy szokásos szett airband antennát, 1100 JMF.
(#) DuMatyi válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

A lámpások most sírnak valószínűleg, de én szert tettem egy 4 voltos VILLOGÓ (bimetálos) kerékpárizzóra. A nagy öregek sem hitték el nekem, hogy az ott bent bimetál, és villogni fog, de a laposelem eldöntötte a kérdést. Már csak egy kérdés maradt: vajon miben használhatták? Sajnos csak egy darab van, az is nagy becsben. Villogó LED a hatvanas évekből. LEB by Simpi (Light emitting Bulb)
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Van ilyen még most is. Egyik ismerősömnek van egy lámpája, amiben van villogó funkciójú lámpa is. Egy kapcsoló és egy izzó van ott is. Tehát ott is az izzó csinálja a villogást és nem az őskorból származik a lámpa.
(#) CIROKL válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Számtalan kinai karácsonyfa izzósorban bimetálos a villogtatásért felelős eszköz !
Nekem is van itthon ilyen izzó!
(#) bakos13gab válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Nekem van egy tippem. Ha ez egy kerékpár izzó, akkor nagy valószínűséggel kerékpár világításra használhatták.
(#) sooty válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

A flipperek és más játékautomaták is tele voltak annak idején ilyen "intelligens" izzókkal, tök jópofa volt bekapcsoltad, minden világított aztán kis idő múlva elkezdett villogni.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Igen, csak itt pont az a lényeg, hogy a múlt század késő-közepe, és hogy az izzóbúrán belül van a bimetál.
@Sooty: Pontosan így működik. Fél perc után kezd el villogni.
(#) DuMatyi válasza Gafly hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Ez hatalmas... Kibírni ezt fapofával röhögés nélkül a börzén (mármint az eladónak) nem lehetett egyszerű.
(#) heinrik endre válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Sziasztok mostanában 3- szor voltam a puskás bőrzén ....sajnos negyed annyian voltak mint pl fél éve
(#) bakos13gab válasza heinrik endre hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Ez így van, ha nem is negyedannyian, de sokkal kevesebben. Ugye nagy az állóvíz, amit csak a nagybörzék dobnak fel. Üde színfolt volt most újonnan érkezett anya-lánya eladópáros, de sajnos a helyiek rosszindulatúbbika rögtön kezelésbe vette őket (gondolom sejti a többség, kire gondolok). Majd a nagybörzére érdemes elmenni.
Ezt meg át lehet tenni a börzés topicba.
(#) BULL1988 hozzászólása Szept 28, 2011 /

Lehet, hogy kevesen voltak, de szerintem a mostani jó börze volt, jobb mint az ezelőtti. A nagybörzét én is várom már nagyon! De addig is megmutatom a mostani szerzeményeim egy kis részét.
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 4, 2011 /

Most szombaton (OKtóber 8-án) börze, gyülekező a szokott helyen: Népek Ligetje (By rockersrac) 7:30-8 között. Ha lehet jelezzetek, jön-e valaki oda, mert nem várok feleslegesen.
(#) bakos13gab válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Rám bizton lehet számítani, de már csak a helyszínen. Matyi, hozzál nekem elektroncsövet.
(#) rockersrac válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Népnek Ligetje, nem Népek Ligetje.
(#) BULL1988 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Én is megyek, ha nem alszom el, akkor még a népliget is összejöhet. Ha ráérsz, akkor megint maradhatunk, mint múltkor.
(#) DuMatyi válasza BULL1988 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Simán!
(#) kocsgab002 hozzászólása Okt 9, 2011 /

Sziasztok.

Ajánlanám figyelmetekbe, hárta érdekel valakit. Van még
Bővebben: Link
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 17, 2011 /

Most szombaton, azaz 22-én újra Börze. Gyülekező a szokott helyen 7:45-8:00 között.
(#) varttina válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Sajnos holnap nem tudok menni.
Egyébként már ma meg volt nekem a börze. Egy 4 csatornás relékártya, 2 db 35A-es Graetz híd, és 2 db 25V/150VA-es toroid trafó került hozzám mindössze 500 magyar forintért.
(#) DuMatyi válasza varttina hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Ha feldobnád az aukciós portálra a toroidot, akkor bizton elvinnék. No persze ha neked nem kell. Jó vásárt csináltál.
(#) EgyGabor válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Hát meglátom jó lenne el menni megpróbálok rá időt szorítani rá hogy eltudjak menni csak az a baj hogy csinálom a jogsit meg Volfrám elektródás ívhegesztő tanfolyamra járok és sajna nem nagyon lehet hiányozni!! Gondolom jövőre is lesz ilyen börze nem ?? nem akarom egyről a kettőre meg építeni az erősítőt aszt akarom hogy jó legyen ne legyen vele semmi gond!!
Következő: »»   106 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem