Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   21 / 146
(#) storm válasza koncsik03 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Ha a kimeneten is 3V van(ami lehetetlen) még akkoris csak 280mW körüli kimenő teljesítménye lenne, ami talán egy nagyon gagyi fülhallgatóhoz elég.
(#) boco10 válasza koncsik03 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Nem érdemes szerintem alkatrészre költeni, mert a kinyert teljesítmény gyakorlatilag elhanyagolható.

A jack bekötéséhez Bővebben: Link itt találsz leírást.
(#) steweboy válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Szia Bassmester!

Kacérkodom a gondolattal, hogy nekiállok fejhallgató erősítőt csinálni. Nézegettem én is ezt a rajzocskát. Te mire jutottál vele? Hogy oldottad meg a fojtót? Úgy értem beszerezted, vagy Te magad kivitelezted? Tudnál esetleg egy rajzot feltenni a saját változatodról?
(#) Bassmester válasza steweboy hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Hali!

Az enyémben nincs fojtó, sima R-C szűrés van benne.
A kapcsolási rajz ugyanez. 6N1P és 6N13SZ csövekkel használom.
(#) CIROKL hozzászólása Jún 15, 2011 /

Nagy nehézségek árán elkészült a hibrid fejhallgató erősítőm . ebben csak az az érdekes hogy anno már egyszer megépítettem és akkor nem tetszett a hangképe .
Most viszont jobban utána olvasva kiderült hogy anno nem megfelelő FET-ek voltak benne ezért nemvolt rendben , de most a tervnek megfelelően van és így máris elnyerte nálam a N1 -es helyezést .
Bővebben: Link
(#) koncsik03 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szép!
Amit ígértél kapcsolási rajzot még a találkozón azt még nem adtad meg.Ha nem lenne nagy baj akkor megadnád?
Köszi
(#) steelbird hozzászólása Júl 2, 2011 /

Fejhallgató erősítőt szeretnék magamnak építeni, egy műveleti erősítő + komplementer tranzisztor párral.
Tranzisztoroknak gyors komplementer párt választottam, 100MHz -es határfrekivel (2SD1913/2SB1274).
A 4558 -as opamp -okat nézegettem, de van több gyártótól is.
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik szól jobban ezek közül?
Bassmester, van ezekkel kapcsolatban tapasztalatod?:
Panasonic, JRC, ST, RCA, TI, FAI
(#) Bassmester válasza steelbird hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Én a JRC-t választanám. 2068D, 2043DD stb. Több tipust érdemes kipróbálni, tuti tippet nem lehet adni mert ez ízlés függő, lehet hogy neked nem tetszene az ami nekem tetszik.
(#) steelbird válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Szerintem hasonló a beállítottságunk zenei hallás tekintetében, ezt a hozzászólásaidból én így látom. Megbízom a füledben és a tapasztaltságodban, azért kérdeztelek...
Néztem, ugyanaz a belső topológiája a 4558 -nak és a 2068D -nek.
Azért kérdeztem konkrétan a 4558 -akat, mert azok között van nagyon jó árú is a HQ -nál. (Pl. a Fairchild)
Hangfelvételekhez akarok csinálni magamnak egy 5 csatornás (5 sztereo csatorna) fülhallgató erősítőt, ahhoz kellene. Ami igazán fontos, az az én csatornám, amin én hallgatok mindent. A többi már lehet kompromisszumos is, nem hiszem, hogy vájtfülű zenészekkel fog összehozni a sors. Leginkább a saját felvételeinkhez akarom használni.
Akkor inkább a 2068D -t ajánlod?
(#) Bassmester válasza steelbird hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Árban nem lehet sok különbség köztük ezért érdemes mindkettőt kipróbálni. Nekem nem tetszik úgy a 4558 mint a 2068D, vagy a 2043DD, de ez ne befolyásoljon. Az énekhang és az akusztikus gitár a 2043-ason szól nagyon élethűen, viszont az összhang a 2068-on rendezettebbnek tűnik.
(#) steelbird válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Rendben, köszönöm!
Háromszoros a max. árbeli különbség, de nem annyira vészes tényleg...
Érdekes, hogy a belső topológiája mindnek ugyanaz, és mégis ilyen különbségek vannak közöttük.
Akkor azt fogom csinálni, hogy tokot teszek a panelra, rendelek néhány különböző típust és tesztelgetem, melyiknek szimpatikusabb a hangja, aztán annál maradok.
Köszönöm a segítséged!
(#) DuMatyi válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

..és mind e mellett sajnos széria függő is. No meg attól függ, hogy az adott kereskedő mennyire a "selejt"-ből vett.
(#) martin96 hozzászólása Júl 13, 2011 /

Hello!
Eszembe jutott egy ötlet nem tudom, hogy mennyire működne, ha megcsinálnám ezért megkérdezem.Arról lenne szó, hogy a heed canamp-ot megcsinálnám opa2134-el és a lábaira rákötnék egy njm2068-as műveleti erősítőt, de a kimeneteket nem kötném össze csak a bemenetek és a tápfeszültség lenne közös.Mindkettőnek a kimenetét rákötnék egy bemenetválasztó forgókapcsolóra és a közös része meg rámenne a BD139-es bázisára.Remélhetőleg így tudnám állítani a hangzását, hogy milyen zenét hallgatok és melyik műveleti erősítő működjön.
Ostobaság az egész, vagy egy jó ötlet?
(#) gabor80 hozzászólása Júl 21, 2011 /

Hello!
Megépítettem a canamp-ot, na most ti hogy szoktátok hallgatni? Mert ha simán rákötöm a cd-játszóra, elég lapos hangzása lesz, kössek be elé egy equ-t?
A külföldi forumokon néztem sokan a cd-re kötik közvelten, hogy minél jobb legyen a minősége, de igy az egész egy középhangon szóló katyvasz mély és magas nélkül.
kösz
(#) CIROKL válasza gabor80 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Idézet:
„középhangon szóló katyvasz mély és magas nélkül”

Mmm ez érdekes amit irsz , mindent ellehet mondani erről a fejhallgató erősítőről de pont ezt nem .
Nálad van valami gond , milyen CD -re kötötted és milyen fejhallgatót használsz ?
(#) gabor80 válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nem úgy értem hogy rossz, sőt nagyon szép részletes a hangja. Csak ha nem equ-zom akkor mindennek középhangja van és ugye se erős basszus, se magas nincs, de lehet hogy csak a másik erősítőm után tűnik ugy, mivel ott equ is van.
Cd egyébként Denon 1730, a füles pedig egyenlőre egy olcsobb pana ht389, de már nézegetek egy komolyabbat.
(#) deadlyroberta válasza gabor80 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Szerintem én is megépitem már elegem van hogy a szomszéd szétcseszte az engedélyemet meg ilyenek veszek hozzá egy sh fülest és "joétszakát".Amugy milyen műveleti icvel próbáltad?
(#) gabor80 válasza deadlyroberta hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Hali
Opa2134-es ic vel építettem, nagyon jó kis ic. Az erősítő nagyon szépen szól, és igen jó teljesítményű. Viszont én rendes stabilizált tápot építettem hozzá, ellenben az eredeti canamp-pal. Nem nagy kunszt, 6 óra alatt tervezéstől dobozolásig megvolt, egy régi cd-rom dobozába építettem be, igy szinte zsebben elfér.
Viszont még kell vágnom rá pár szellőző lukat, mert az még nincs, bár anélkül sem lesz forró inkább csak erősen meleg.
(#) CHZ hozzászólása Júl 30, 2011 /

Fejhallgató erősítő IC-vel.
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

A miniatürizálás jegyében , látom OPA az íc benne ?
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Lényeges IC a másik oldalán van.
(#) deadlyroberta hozzászólása Aug 31, 2011 /

Quad405 szerű fejhallgató erősítőt nem tud valaki?
(#) CIROKL válasza deadlyroberta hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Konkrétan mire is gondolsz ?
(#) deadlyroberta válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Konkrétan egy hasonló elven működő erősítőre.
(#) Bassmester válasza deadlyroberta hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Ha van egy Quad-od, akkor sorosan a kimenetére 220-330 Ohm/5W -on mehet rá a fejhallgató. Ennek olyan Quad 405 szerű hangja lesz
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Kösz, még erre gondoltam vagy quad bemutató cikkben van egy szemléltető rajz, azzal kísérletezgetek.
(#) ifjuhorgasz válasza deadlyroberta hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Hát olyat nem fogsz találni...am fejhallgató erősítőnek a legjobb a TDA IC-l...főleg a TDA2003 és a TDA2005...
(#) Bassmester válasza deadlyroberta hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

A Quad-ba szerintem nem érdemes belemoddolni... ha kiváncsi vagy hogy hogyan szól fülesen, akkor ellenállásokkal kell rákötni. Sok gyári megoldásban is így van kialakítva a füles kimenet.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Külön akartam amúgy de ellenállás lesz belőle.
(#) kemenygolya hozzászólása Szept 27, 2011 /

Sziasztok!
Olyan Fejhallgató erősítőt keresnék, amit stúdióba tudnék használni. Lehet hogy közzé raktatok már ilyen kapcsolást, akkor nem olvastam elég alaposan át a topikot.
Én mondjuk csöves erősítőre gondoltam. Nem tudom mi a véleményetek...
Következő: »»   21 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem