Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a kimeneten is 3V van(ami lehetetlen) még akkoris csak 280mW körüli kimenő teljesítménye lenne, ami talán egy nagyon gagyi fülhallgatóhoz elég.
Nem érdemes szerintem alkatrészre költeni, mert a kinyert teljesítmény gyakorlatilag elhanyagolható.
A jack bekötéséhez Bővebben: Link itt találsz leírást.
Szia Bassmester!
Kacérkodom a gondolattal, hogy nekiállok fejhallgató erősítőt csinálni. Nézegettem én is ezt a rajzocskát. Te mire jutottál vele? Hogy oldottad meg a fojtót? Úgy értem beszerezted, vagy Te magad kivitelezted? Tudnál esetleg egy rajzot feltenni a saját változatodról?
Hali!
Az enyémben nincs fojtó, sima R-C szűrés van benne. A kapcsolási rajz ugyanez. 6N1P és 6N13SZ csövekkel használom.
Nagy nehézségek árán elkészült a hibrid fejhallgató erősítőm . ebben csak az az érdekes hogy anno már egyszer megépítettem és akkor nem tetszett a hangképe .
Most viszont jobban utána olvasva kiderült hogy anno nem megfelelő FET-ek voltak benne ezért nemvolt rendben , de most a tervnek megfelelően van és így máris elnyerte nálam a N1 -es helyezést . Bővebben: Link
Szép!
Amit ígértél kapcsolási rajzot még a találkozón azt még nem adtad meg.Ha nem lenne nagy baj akkor megadnád? Köszi
Fejhallgató erősítőt szeretnék magamnak építeni, egy műveleti erősítő + komplementer tranzisztor párral.
Tranzisztoroknak gyors komplementer párt választottam, 100MHz -es határfrekivel (2SD1913/2SB1274). A 4558 -as opamp -okat nézegettem, de van több gyártótól is. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik szól jobban ezek közül? Bassmester, van ezekkel kapcsolatban tapasztalatod?: Panasonic, JRC, ST, RCA, TI, FAI
Én a JRC-t választanám. 2068D, 2043DD stb. Több tipust érdemes kipróbálni, tuti tippet nem lehet adni mert ez ízlés függő, lehet hogy neked nem tetszene az ami nekem tetszik.
Szerintem hasonló a beállítottságunk zenei hallás tekintetében, ezt a hozzászólásaidból én így látom. Megbízom a füledben és a tapasztaltságodban, azért kérdeztelek...
Néztem, ugyanaz a belső topológiája a 4558 -nak és a 2068D -nek. Azért kérdeztem konkrétan a 4558 -akat, mert azok között van nagyon jó árú is a HQ -nál. (Pl. a Fairchild) Hangfelvételekhez akarok csinálni magamnak egy 5 csatornás (5 sztereo csatorna) fülhallgató erősítőt, ahhoz kellene. Ami igazán fontos, az az én csatornám, amin én hallgatok mindent. A többi már lehet kompromisszumos is, nem hiszem, hogy vájtfülű zenészekkel fog összehozni a sors. Leginkább a saját felvételeinkhez akarom használni. Akkor inkább a 2068D -t ajánlod?
Árban nem lehet sok különbség köztük ezért érdemes mindkettőt kipróbálni. Nekem nem tetszik úgy a 4558 mint a 2068D, vagy a 2043DD, de ez ne befolyásoljon. Az énekhang és az akusztikus gitár a 2043-ason szól nagyon élethűen, viszont az összhang a 2068-on rendezettebbnek tűnik.
Rendben, köszönöm!
Háromszoros a max. árbeli különbség, de nem annyira vészes tényleg... Érdekes, hogy a belső topológiája mindnek ugyanaz, és mégis ilyen különbségek vannak közöttük. Akkor azt fogom csinálni, hogy tokot teszek a panelra, rendelek néhány különböző típust és tesztelgetem, melyiknek szimpatikusabb a hangja, aztán annál maradok. Köszönöm a segítséged!
..és mind e mellett sajnos széria függő is. No meg attól függ, hogy az adott kereskedő mennyire a "selejt"-ből vett.
Hello!
Eszembe jutott egy ötlet nem tudom, hogy mennyire működne, ha megcsinálnám ezért megkérdezem.Arról lenne szó, hogy a heed canamp-ot megcsinálnám opa2134-el és a lábaira rákötnék egy njm2068-as műveleti erősítőt, de a kimeneteket nem kötném össze csak a bemenetek és a tápfeszültség lenne közös.Mindkettőnek a kimenetét rákötnék egy bemenetválasztó forgókapcsolóra és a közös része meg rámenne a BD139-es bázisára.Remélhetőleg így tudnám állítani a hangzását, hogy milyen zenét hallgatok és melyik műveleti erősítő működjön. Ostobaság az egész, vagy egy jó ötlet?
Hello!
Megépítettem a canamp-ot, na most ti hogy szoktátok hallgatni? Mert ha simán rákötöm a cd-játszóra, elég lapos hangzása lesz, kössek be elé egy equ-t? A külföldi forumokon néztem sokan a cd-re kötik közvelten, hogy minél jobb legyen a minősége, de igy az egész egy középhangon szóló katyvasz mély és magas nélkül. kösz Idézet: „középhangon szóló katyvasz mély és magas nélkül” Mmm ez érdekes amit irsz , mindent ellehet mondani erről a fejhallgató erősítőről de pont ezt nem . Nálad van valami gond , milyen CD -re kötötted és milyen fejhallgatót használsz ?
Nem úgy értem hogy rossz, sőt nagyon szép részletes a hangja. Csak ha nem equ-zom akkor mindennek középhangja van és ugye se erős basszus, se magas nincs, de lehet hogy csak a másik erősítőm után tűnik ugy, mivel ott equ is van.
Cd egyébként Denon 1730, a füles pedig egyenlőre egy olcsobb pana ht389, de már nézegetek egy komolyabbat.
Szerintem én is megépitem már elegem van hogy a szomszéd szétcseszte az engedélyemet meg ilyenek veszek hozzá egy sh fülest és "joétszakát".Amugy milyen műveleti icvel próbáltad?
Hali
Opa2134-es ic vel építettem, nagyon jó kis ic. Az erősítő nagyon szépen szól, és igen jó teljesítményű. Viszont én rendes stabilizált tápot építettem hozzá, ellenben az eredeti canamp-pal. Nem nagy kunszt, 6 óra alatt tervezéstől dobozolásig megvolt, egy régi cd-rom dobozába építettem be, igy szinte zsebben elfér. Viszont még kell vágnom rá pár szellőző lukat, mert az még nincs, bár anélkül sem lesz forró inkább csak erősen meleg.
A miniatürizálás jegyében , látom OPA az íc benne ?
Quad405 szerű fejhallgató erősítőt nem tud valaki?
Konkrétan mire is gondolsz ?
Konkrétan egy hasonló elven működő erősítőre.
Ha van egy Quad-od, akkor sorosan a kimenetére 220-330 Ohm/5W -on mehet rá a fejhallgató. Ennek olyan Quad 405 szerű hangja lesz
Kösz, még erre gondoltam vagy quad bemutató cikkben van egy szemléltető rajz, azzal kísérletezgetek.
Hát olyat nem fogsz találni...am fejhallgató erősítőnek a legjobb a TDA IC-l...főleg a TDA2003 és a TDA2005...
A Quad-ba szerintem nem érdemes belemoddolni... ha kiváncsi vagy hogy hogyan szól fülesen, akkor ellenállásokkal kell rákötni. Sok gyári megoldásban is így van kialakítva a füles kimenet.
Külön akartam amúgy de ellenállás lesz belőle.
Sziasztok!
Olyan Fejhallgató erősítőt keresnék, amit stúdióba tudnék használni. Lehet hogy közzé raktatok már ilyen kapcsolást, akkor nem olvastam elég alaposan át a topikot. Én mondjuk csöves erősítőre gondoltam. Nem tudom mi a véleményetek... |
Bejelentkezés
Hirdetés |