Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Mivel többen kérték tőlem, kirakom, hogy milyen jeleket jelenít meg a kis szkóp.
Az elsőn nincs jel (látható, hogy jól fókuszált a jel). A másodikon 1Mhz-es, a harmadikon egy 5MHz-es oszcillátor jele látható.
Sziasztok!
Szeretnék egy USB-s szkópot vásárolni. Legfőképpen kapcsolóüzemű tápegységek mérésére és logikai analizátorként használnám. EZT néztem ki, de nem vagyok benne biztos, hogy elég megbízható szerkenytű. Mi a véleményetek róla? (az árához képest)
Heló mindenkinek.Sikerült vennem egy 2*20 MHz-es oszcilloszkópot ,abban szeretném a segítségeteket kérni hol lehetne rendelni hozzá mérőfejet ehhez milyen való és hány darab szükséges.Előre is köszönöm
Szia!
Nagyon sok helyről tudsz mérőfejet rendelni, vásárolni. Elsősorban az 1:10-es osztásúra lesz szükséged. Ha két csatornás a szkópod, akkor 2 db kell belőle. Példa
Amit kadarist javasolt az is egy lehetőség. De hirdet meszi is az apróban fele annyiért, vagy rendelhetsz Hongkong-ból is harmada annyiért.
Elképesztő, hogy hol tart a technika, és milyen kedvező árakkal. A log analizátorhoz néhány gondolat: ha nem csak szemléltető eszköznek akarod használni, (bár az is lehet egy tiszteletreméltó cél) hanem hibakeresés, ák. élesztés céljából, akkor lényeges hogy tudja az u.n. "glics" funkciót. Ez azt jelenti, (ha tisztába vagy vele, akkor ezer bocs), hogy pl. kirajzolsz a diszpléjre 10 csatornát 1 mikrosec-es felbontással. Látod az egész folyamatot, minden OK. De a vizsgált vezetékeken van még néhány 20-50 ns-es tüske is, ami fejre állíthatja az egész áramköröd.
Ezt ugyan nem látod a felbontás miatt, de azért jó ha az analizátor pl. egy kis vörös vonallal jelzi, a megfelelő helyen, hogy van ott még valami, amit a felbontás miatt nem tud kirajzolni.
Sziasztok!
Szeretnék venni egy digitális oszcilloszkópot, kb 60-70e ft-ot szánnék rá. Jó lenne, ha legalább 25Mhz körüli lenne és 2 csatornás, USb-s, vagy soros portos. Tud valaki valami helyet vagy konkrét típust ami jó lehet? Előre is köszönöm.
Szia!
Egy ilyen szkóppal elégedett lennél, nekem a 60MHz-es változata van meg, ugyaninnen.
Nahát, ez még jobb, mint amiket eddig találtam.
És a 60Mhz-s annak mennyi az ára? Neked bevált?
Igen, bevált és jóárasított volt az is. Keress az "Atten" kulcsszóval, megtalálod.
Köszi szépen!
Amúgy a szállítással nem volt gond? Kb. mennyi jött ki pluszba?
Nem volt gond a vámmal sem, a DHL elintézi a vámügyeket. A küldő a csomagra és a szállítólevélre egy kedvező árat ír. Egy e-mailben kapott vámnyilatkozatot kell kitölteni, visszaküldeni és már jön is a futár, akinek csak a hazai futárköltséget kell fizetni, ami nem jelentős. Ha gondod van, akkor írj a futárszolgálatnak és ők készségesen válaszolnak, valamint a küldő is elérhető, ha szükséges.
Az OWON SDS sorozatból van már valakinek?
Végre ott tart a technika, hogy 122e ft ért 1Gs mintavétel 100MHz es függőleges sávszél, 10M rekordhossz (gondolom 8 bittel kell osztani, de akkor is rengeteg a 32k hoz képest, amik eddig mentek) 8" kijelző. Bővebben: Link Csak még 2-3 hét amire megjön. Esetleg valamelyik cég forgalmaz OWONT jó áron.
Egy kevés pénzt megtakaríthatsz, ha például itt vásárolsz.
Idézet: Akkor mit is takarítottál meg? „Az ár nem tartalmazza a további vámokat, illetékeket és adókat.”
Köszi, de ez nekem drágábbra jön ki, és nem Magyar az adója, én Magyarországnak akarok adótfizetni, ha kapok érte valami, pl garanciát akkor főleg.
Ha még 50 e ft lenne az ebayon akkor elgondolkozna az ember a külföldi zsákbamacskán.
Nem zsákbamacska, mert nekem jó tapasztalataim vannak a ebay-el.
Nincs vám, mert az eladó jóárasan szállítólevelezik, ha érted, hogy mire gondolok. Tehát igenis van megtakarítás, nem kevés. Egyetlen gond van, ez a garancia érvényesítése, de nekem az olcsóbb ár kecsegtetőbb, mint a gari.
Hello!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy *** oszcilloszkópot szeretnék eladni, hogy tudtok e segíteni benne hol kéne meghirdetnem?? előre is köszi
Szia!
Ezt a videósorozatot láttad már? Én részleteket néztem csak meg belőle és egy kicsit fura a menürendszere és a gombok is elég nehezen nyomogathatók, mely a kezelést nehezíti. Ennek ellenére nem tűnik rossz szkópnak (ár/érték arányt tekintve), ha esetleg vásárolnál belőle egyet és megosztanád a tapasztalataidat, azt megköszönnénk.
Sziasztok!
Egy Leader LS8022 megér 44e FT-ot? Első szkópom lenne, és ez az ár már nagyon a felső határ amit ráköltenék. Kapcsolóüzemű tápokhoz és pwm erősítőkhöz használnám első sorban.
Nézőpont kérdése, nekem általában semmi sem ér annyit, mint amennyit kérnek érte. Alaposan körbe szoktam járni a dolgot mielőtt veszek valamit. A 2x20MHz-es szkópok általában 22-42000Ft között vannak használtan, típustól és állapottól függően. Azt csak te tudod, hogy neked mi mennyit ér.
Ha 22ért is lehet venni hasonlót akkor nem éri meg persze, de nem nagyon értek a szkópokhoz, olyat se szeretnék venni amit később nem tudok használni, mert pl az olcsóbbról lespórolnak valamit ami később kellhet. De akkor ez 44ért drága, ez a lényeg.
Hi!
Ezt a konkrét típust ugyan nem ismerem, de ha tényleg csak 2x20 MHz-es, -mint a következő hozzászólásból lehet sejteni-, akkor szerintem ez csak, kis túlzással, mint szemléltető eszköz használható. Pláne digit áramkörökhöz kevés a 20 MHz. Meg aztán ki tudja mit hoz a jövő. Inkább spórolj még egy kicsit, jól nézz körül a Verterán, Prohardveren, stb. ne kapkodd el, és legalább 2x 60 MHz-est végy, ami áramkör élesztéshez, fejlesztéshez is jó. A fenti helyeken látod az árakat is. Tudsz dönteni, hogy mi sok, mi kevés.
Ha szép újszerű állapotú akkor megér 44eFt-ot.
Egy új 20MHz-es analóg szkóp 99eFt-nál kezdődik, de lehet már drágább is, mert amikor 1 EUR 270Ft volt és 1 $ 190Ft akkor láttam ennyiért. Most meg 15-20%-al magasabb a valuta ár.
60MHzes lenne 56ért, protek 6506 a típusa. Az jobban megérné? Nem tudom kihasználnám e a 60mhzest. 4-500khz-es négszögjelhez feleslegesnek tűnik.
Általában a műszerek, így az oszcilloszkóp is, nem arról híresek, hogy kihasználjuk őket. Többnyire állnak a polcon, és használjuk, ha szükség van rájuk. Ráadásul úgy nem is működik, hogy van 4 - 5 szkópunk, amelyek közül azt vesszük elő, amire szükségünk van. Ennél olcsóbb az a megoldás, ha olyan szkópot veszünk, esetleg kissé drágábban, ami ki tudja elégíteni azokat a mérési igényeket, amire az érdeklődési körünk miatt esetleg valaha is szükségünk lehet.
Ha csak hangfrekvenciával foglalkozol, akkor bőven megfelel egy 20 MHz -es, de ha digitális technikával, kapcsoló üzemű dolgokkal is szeretnél foglalkozni, akkor minimum a 60 MHz -es, legalább kétsugaras szkóp. Kerül, amibe kerül, illetve azért befolyásoló tényező a minősége, megbízhatósága. Ha egyéb dolgokra is szükséged lehet egyszer talán, csak akkor nézelődj olyan szkópoknál, amik speciális igényeket is kielégítenek, pl. tárolós, két időalapos, többsugaras, stb.
Pont a négyszögjelekhez kell nagyon nagy sávszélesség, a sok felharmónikus-tartalom miatt. Akár egy 50kHz-es négyszöghöz is kell 60Mhz, hogy a felfutó él ne valami lankás dolog legyen, hanem korrektül lásd hogy mennyi az annyi. Szemét dolog ha becsap a szkóp, és azt hiszed lassan nyit a FET-ed, közben csak a sávszéled kevés hogy megjelenítse.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |