Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hát ez a doboz őtlet egyszerűen TOP
Jajj, nem feltétlen optikára értettem Akkor úgy fogalmazok, hogy ami megtetszik (akár hangra). Én se azért vettem a GM70-et, mert asztali lámpának kell (mellesleg Oroszországból, kevesebb, mint az itthoni ár feléért)…
A te hozzáállásoddal is egyetértek, pontosan emiatt építek mostanság 807es csövekkel. A különleges darabokat viszont inkább megtartom érdekességnek, bár biztosan jól néznek ki erősítőkben a ritkább csövek.
Ami tényleg ritkaság, azt meg vétek hajtani Én csak biztatlak, és a "kólásüveghez" olyan egyenrángató dukál - ha annyira nem akarsz extrát, csak nagyon szépet, az még az 5C3S.
Az könnyen lehet, hogy nem szól úgy (jó, ez biztos ), de nem is sajnálom minden nap használni, pl youtubera, filmre. Valahogy a csöveset kicsit pocsékolásnak érezném erre használni. A tranyós erősítő kb egy pc hangszóró feladatát látja el, annak viszont tökéletes. Abban viszont igazat adok, hogy sok garnitúra csővel el lehet lenni egy darabig.
Ez lesz a befutó (illetve az 5U4G), mert a 807eshez hasonló egyen csövet szeretnék használni (nagyon bejön az ubi forma). Köszi a tippeket!
heinrik endre : Köszi!
Szia,
A 807-hez hasonló egyencső a PV 200/1000 amivel én is építkezek :yes:
Ezek a mesh csövek miért akkora csodák? Nem csak elspórolták az anódból az anyagot?
De, és ha már emiatt valami problémád van vele, legalább megírhatod a panaszlevelet a fénye mellett
Nagyon jól néz ki! A gond, hogy eddig sehol sem láttam eladó sorban.... Egyet mindenképpen be akarok szerezni, már csak a kinézete miatt is.
Szia!
Ismerem a csövet, de sajnos ritkább, mint az AZ4.... (legalábbis nem sokat látok belőle....)
Mindenféleképpen? Az húzós lesz, kolléga! AZ1-ből találtam kettőt is, elég szép darabok: Telefunken, az egyik 22800Ft, a másik 27800Ft. használt, de jó állapotú csövek. Ajándék zsír új foglalat mindkettőhöz
Azt nem gondoltam, hogy ilyen árban mozogtak, igaz, sem a börzéken, de még a vaterán sem láttam ilyen csövet eladó sorban.... Hát minden nap tanul az ember.
Helló !
Mi a kölönbség az "oktál" és "rimlock" foglalat közt ? Nekem van ecc40 csövem, és ahhoz ilyen "Rimlock base B8A" foglalat kell. Csak ez a Rimlock jó hozzá ? Kösz !
Az oktál, és a rimlock is nyolccsapos foglalat. De. Mivel a nyolc láb egy kör mentén szimmetrikusan helyezkedik el, a téves bedugás megakadályozására pozícionálni kell. Ezt az oktálnál egy "orros" központi csap végzi a cső foglalatán, a rimlocknál a cső oldalán az üveg búrán található kis dudor. Ez illeszkedik a foglalatot körülvevő kosárban levő bevágáshoz. Nem igazán jó megoldás, mert igen könnyű letörni, ami a cső végét jelenti. Ez a 40 -es sorozat, és csak a saját foglalata jó hozzá, már az oldalán levő pozícionáló gyűrű (kosár), meg a láb osztás miatt is.
Kösz!
Akkor, szívás. Esetleg valami érvéghüvelyt ellapítok, aztán azt dugom a lábakra, a cső meg el lesz fektetve. Szerintetek ez így működhet ?
Idézet: Azért én óvatosan tenném fektetve a csöveket, különösen a régieket. Néha van egy olyan sejtésem, direkt értetlenkedsz. „a cső meg el lesz fektetve.”
Rossz a sejtésed.
Hogyan lehet akkor használni egy csövet, ha nincs hozzá foglalatod ?
Kell hozzá szerezni. GYÁRI elöirás szerint kevés cső alkalmazható fektetve/vizszintesen, szerencsére a többség birja, ha pár szabályt betartunk. De ne itt untassuk a közösséget, segitek.
Két db ECC40-em nekem is van. Már jópár börzén érdeklődtem foglalat iránt, de senki nem tudott olyat adni.
Amúgy ez egy oktálba nem megy bele ?
Megjegyezném hogy a kis bütyöknek a búrán merrefelé kell állnia..
Az üvegen a dudor az 1 -es, és a 8 as láb között van.
Az oktálnak más átmérőjű a lábak, és az osztókör átmérője.
Azt néztem a mini 7 pinesbe majdnem belemegy. Majd meghajlítgatom a lábait egy kicsit.
Vagy valami lábhosszabbítókat forrasztani rá... Gitárerősítőbe menne esetleg, ott meg nem látszódna. Más: Láttam egy kapcsolási rajzon, hogy az anódellenállással párhuzamosan egy kisebb értékű kondenzátort is kötöttek. (vox night train) Ennek mi értelme van ? Valami frekvenciaszűrás ?
A csövek lábait ne nagyon hajtogasd. Igen hamar megreped körülötte az üveg (hajszálrepedés, nem is lehet látni), és akkor a csőnek annyi. Forrasztani sem nem nagyon lehet az anyaga miatt. Inkább készíts foglalatot a novál, vagy miniatűr (bár annak vékonyabb a lába) foglalatból kitermelt érintkezőkből. Ezt el tudod készíteni, pl. három szigetelő lemez megfelelő kialakításával, úgy hogy a középső lemez nagyobb átmérőjű lukjában hagysz helyet a rugózásra. Az egyik lemez lehet maga a nyák is.
Az anódellenállással párhuzamos kondenzátor magasabb frekvencián csökkenti az erősítést, de a fázisviszonyokba is beleszól. értékét számolni, ellenőrizni illik.
Köszi !
Akkor azért látni ilyet csak elvétve. (meg nem hifiben)
HIFI -ben nemigen van szükség ilyen dolgokra, de egy mérő erősítőben valaminek a kompenzálására igen. Ez azért már elég nehéz kenyér, és igen nagy körültekintést igényel.
Ez a típusú csatlakozó szerintem pontosan ráillene. Ha így van akkor nyert ügyünk van, hiszen ez szinte bármilyen elektrós boltban fillérekért beszerezhető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |