Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1253 / 2208
(#) heinrik endre válasza BULL1988 hozzászólására (») Szept 28, 2011
Hát ez a doboz őtlet egyszerűen TOP
(#) klemo86 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 28, 2011
Jajj, nem feltétlen optikára értettem Akkor úgy fogalmazok, hogy ami megtetszik (akár hangra). Én se azért vettem a GM70-et, mert asztali lámpának kell (mellesleg Oroszországból, kevesebb, mint az itthoni ár feléért)…
(#) BULL1988 válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 28, 2011
A te hozzáállásoddal is egyetértek, pontosan emiatt építek mostanság 807es csövekkel. A különleges darabokat viszont inkább megtartom érdekességnek, bár biztosan jól néznek ki erősítőkben a ritkább csövek.
(#) klemo86 válasza BULL1988 hozzászólására (») Szept 28, 2011
Ami tényleg ritkaság, azt meg vétek hajtani Én csak biztatlak, és a "kólásüveghez" olyan egyenrángató dukál - ha annyira nem akarsz extrát, csak nagyon szépet, az még az 5C3S.
(#) BULL1988 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 28, 2011
Az könnyen lehet, hogy nem szól úgy (jó, ez biztos ), de nem is sajnálom minden nap használni, pl youtubera, filmre. Valahogy a csöveset kicsit pocsékolásnak érezném erre használni. A tranyós erősítő kb egy pc hangszóró feladatát látja el, annak viszont tökéletes. Abban viszont igazat adok, hogy sok garnitúra csővel el lehet lenni egy darabig.
Ez lesz a befutó (illetve az 5U4G), mert a 807eshez hasonló egyen csövet szeretnék használni (nagyon bejön az ubi forma). Köszi a tippeket!

heinrik endre : Köszi!
(#) MrBrown válasza BULL1988 hozzászólására (») Szept 28, 2011
Szia,
A 807-hez hasonló egyencső a PV 200/1000 amivel én is építkezek :yes:
(#) bakos13gab válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 28, 2011
Ezek a mesh csövek miért akkora csodák? Nem csak elspórolták az anódból az anyagot?
(#) klemo86 válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 28, 2011
De, és ha már emiatt valami problémád van vele, legalább megírhatod a panaszlevelet a fénye mellett
Nagyon jól néz ki! A gond, hogy eddig sehol sem láttam eladó sorban.... Egyet mindenképpen be akarok szerezni, már csak a kinézete miatt is.
(#) BULL1988 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 28, 2011
Szia!
Ismerem a csövet, de sajnos ritkább, mint az AZ4.... (legalábbis nem sokat látok belőle....)
Mindenféleképpen? Az húzós lesz, kolléga! AZ1-ből találtam kettőt is, elég szép darabok: Telefunken, az egyik 22800Ft, a másik 27800Ft. használt, de jó állapotú csövek. Ajándék zsír új foglalat mindkettőhöz
(#) BULL1988 válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 29, 2011
Azt nem gondoltam, hogy ilyen árban mozogtak, igaz, sem a börzéken, de még a vaterán sem láttam ilyen csövet eladó sorban.... Hát minden nap tanul az ember.
(#) marone hozzászólása Szept 30, 2011
Helló !
Mi a kölönbség az "oktál" és "rimlock" foglalat közt ? Nekem van ecc40 csövem, és ahhoz ilyen "Rimlock base B8A"
foglalat kell. Csak ez a Rimlock jó hozzá ?
Kösz !
(#) pucuka válasza marone hozzászólására (») Szept 30, 2011
Az oktál, és a rimlock is nyolccsapos foglalat. De. Mivel a nyolc láb egy kör mentén szimmetrikusan helyezkedik el, a téves bedugás megakadályozására pozícionálni kell. Ezt az oktálnál egy "orros" központi csap végzi a cső foglalatán, a rimlocknál a cső oldalán az üveg búrán található kis dudor. Ez illeszkedik a foglalatot körülvevő kosárban levő bevágáshoz. Nem igazán jó megoldás, mert igen könnyű letörni, ami a cső végét jelenti. Ez a 40 -es sorozat, és csak a saját foglalata jó hozzá, már az oldalán levő pozícionáló gyűrű (kosár), meg a láb osztás miatt is.
(#) marone válasza pucuka hozzászólására (») Szept 30, 2011
Kösz!
Akkor, szívás.
Esetleg valami érvéghüvelyt ellapítok, aztán azt dugom a lábakra, a cső meg el lesz fektetve.
Szerintetek ez így működhet ?
(#) FordPrefect válasza marone hozzászólására (») Okt 1, 2011
Idézet:
„a cső meg el lesz fektetve.”
Azért én óvatosan tenném fektetve a csöveket, különösen a régieket. Néha van egy olyan sejtésem, direkt értetlenkedsz.
(#) marone válasza FordPrefect hozzászólására (») Okt 1, 2011
Rossz a sejtésed.
Hogyan lehet akkor használni egy csövet, ha nincs hozzá foglalatod ?
(#) FordPrefect válasza marone hozzászólására (») Okt 1, 2011
Kell hozzá szerezni. GYÁRI elöirás szerint kevés cső alkalmazható fektetve/vizszintesen, szerencsére a többség birja, ha pár szabályt betartunk. De ne itt untassuk a közösséget, segitek.
(#) varttina válasza marone hozzászólására (») Okt 1, 2011
Két db ECC40-em nekem is van. Már jópár börzén érdeklődtem foglalat iránt, de senki nem tudott olyat adni.
(#) marone válasza varttina hozzászólására (») Okt 1, 2011
Amúgy ez egy oktálba nem megy bele ?
Megjegyezném hogy a kis bütyöknek a búrán merrefelé kell állnia..
(#) pucuka válasza marone hozzászólására (») Okt 1, 2011
Az üvegen a dudor az 1 -es, és a 8 as láb között van.
Az oktálnak más átmérőjű a lábak, és az osztókör átmérője.
(#) marone válasza pucuka hozzászólására (») Okt 1, 2011
Azt néztem a mini 7 pinesbe majdnem belemegy. Majd meghajlítgatom a lábait egy kicsit.
Vagy valami lábhosszabbítókat forrasztani rá...
Gitárerősítőbe menne esetleg, ott meg nem látszódna.

Más:
Láttam egy kapcsolási rajzon, hogy az anódellenállással párhuzamosan egy kisebb értékű kondenzátort is kötöttek. (vox night train)
Ennek mi értelme van ? Valami frekvenciaszűrás ?
A csövek lábait ne nagyon hajtogasd. Igen hamar megreped körülötte az üveg (hajszálrepedés, nem is lehet látni), és akkor a csőnek annyi. Forrasztani sem nem nagyon lehet az anyaga miatt. Inkább készíts foglalatot a novál, vagy miniatűr (bár annak vékonyabb a lába) foglalatból kitermelt érintkezőkből. Ezt el tudod készíteni, pl. három szigetelő lemez megfelelő kialakításával, úgy hogy a középső lemez nagyobb átmérőjű lukjában hagysz helyet a rugózásra. Az egyik lemez lehet maga a nyák is.
Az anódellenállással párhuzamos kondenzátor magasabb frekvencián csökkenti az erősítést, de a fázisviszonyokba is beleszól. értékét számolni, ellenőrizni illik.
(#) mayky válasza marone hozzászólására (») Okt 1, 2011
Vatera : 100 Ft/db Ennyi pénzed talán akad

rimlock
(#) marone válasza mayky hozzászólására (») Okt 1, 2011
Vettem is 3-at.
Kösz !
(#) marone válasza pucuka hozzászólására (») Okt 1, 2011
Köszi !
Akkor azért látni ilyet csak elvétve. (meg nem hifiben)
HIFI -ben nemigen van szükség ilyen dolgokra, de egy mérő erősítőben valaminek a kompenzálására igen. Ez azért már elég nehéz kenyér, és igen nagy körültekintést igényel.
(#) varttina válasza pucuka hozzászólására (») Okt 1, 2011
Ez a típusú csatlakozó szerintem pontosan ráillene. Ha így van akkor nyert ügyünk van, hiszen ez szinte bármilyen elektrós boltban fillérekért beszerezhető.
Következő: »»   1253 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem