Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én 60+2x 40 w os égők mellett laminálom a fóliát , és még nem vettem észre hogy valamit is csinálna vele az izzó !
Ha nagyon ráérsz talán 20 -30perc 1 óra lehet hogy elég lesz a levilágításra ha nincs uv fénycsöved leded talán inkább próbáld ki a normál fénycsövet ,annak a fényében talán több az uv komponens .
Uhh, annyi idő alatt meg szerintem károsodik, szóval akkor inkább elviszem egy szoláriumba
Sziasztok !
Próbapanelokat készítenék otthon, ehhez nyáktervekre van szükségem , amit kinyomtatok és vasalásos technikával elkészítem a nyákot amit aztán lemaratok. Ha vannak ilyen próbanyák terveitek, akkor légyszíves rakjátok már be ide. Köszi !
Szia!
Kérdés, hogy milyen áramkörre kell terv. *Nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem ez a kérdés elment volna a "Nyák készítés kérdések" topicba is. Üdv!
A legegyszerűbb, ha letöltöd a sprintlayout nevű pororamocskát, és olyat rajzolsz magadnak, amilyet csak akarsz!
Vagy az Eagle-t. Én is azt használom.
Én nem azzal kezdeném . . .
Kezdőknek egy primitív dolog könnyebben használható, mint egy profi tervező.
Ha próbapanelt szeretnél javaslom ezeket .
Hello
Részemről ok. Rendelheted. A hét első felében nem leszek már netközelben. Utána majd meg dumáljuk mi hogy legyen. Kössz.
Én nem sajnálom rá a pénzt, de messze van a DuotoneRepro. Ha nem válik be a Pólus Centerben lévő (és valószínű, hogy nem), akkor megyek oda.
Esetleg lesd meg őket hátha jobban az utadba esik.
Sziasztok
Megvettem EZT tökéletesen működik...
Köszi! Ez is kb. ugyanannyi távolságra van, de ide már csak egy buszra és egy villamosra kell szálljak. Ide elmegyek, köszi! Ha oda megyek, akkor nem kell FTP-n küldenem a tervet, ugye? Pendrive-on egyszerűbb. Ja és itt is muszáj a PDF? Ha PNG-t vagy GIF-et viszek az nem jó?
Nem, nem jó. Vektoros pdf.
A többi akkora lesz ahány dpi-vel nyomják. Hát vigyed pendrive-on, és gondolom amint megjössz a 360 forintoddal ugranak, befűznek egy a0-ás lapot a közepére teszik a rajzodat a többit kidobják. Kicsit gondol már utána mielőtt megint azt hiszed körülötted forog a világ! Itt komoly gépek (szobányi) dolgoznak komoly megrendelőknek, a te filmed valami végére rárakják ha éppen úgy adódik! Küld el FTP-n a PDF-et, és kérdezd meg mikorra várható hogy kész lesz. A duotonereprónál a garantált vállalási idő 1 nap, de 2-3 órával az elküldés után kész szokott lenni, de ha valami nagy megrendelés befut, akkor nem a mi 360 forintos nyákfilmünk áll az élre.
Ezt bírom pcrolandban:
Kapcsolat fülön: Ügyfeleink igényeihez maximálisan igazodva, várjuk megrendelőinket az év bármely napján. Állományokat Interneten keresztül is tudunk fogadni: kisebb méretű (2Mb alatti) állományokat e-mail és FTP segítségével, míg ennél nagyobb méretű állományokat FTP-n keresztül. Kérjük ügyfeleinket, hogy FTP-n vagy e-mailben küldött anyagok esetén a határidők pontos betartása végett telefonon jelezzék felénk az anyagok elküldését. Mire Roland: akkor viszem pendrive-on. ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
De nekem most pl. egy A3-asra lenne szükségem, amiben 5-6 nyák lenne. Képből és Layout tervből összetéve. Hogyan készítek Layoutból és képekből vektoros PDF-et? Egyáltalán mi az a vektoros PDF?
Sprint layout pont hogy tud negatív pdf-et, képből meg baromi nehezen. Pont ezért nem is vállal semelyik nyákgyár képből nyákot. 2-3 alkalommal vállaltam, tele volt apró pötyökkel, ki kellett pucolni, a vezetősávokat kitölteni mert az meg lukas volt, irtó macera.
A vektoros pdf az olyan, hogy hiába nagyítod nem pixelesedik ki, mivel nem pixelesen van benne a kép, hanem vektorosan (körök, ívek, egyenesek).
Értem. Köszi! A képeket kétszínűre kell konvertálni paint-ben és kész. ERRŐL pedig mondjak le? Ez JPG. Ha átkonvertálom kétszínűre, akkor tökéletes lesz. Csak az a gond, hogyha én exportálom Layout-ban PDF-be, akkor a Spektrum analizátor képeit már nem tudom betenni.
Szia!
Megtervezed nyáktervező programmal és PDFCreatorral pdf be "nyomtatod" pl.:
Foxit pdf editorral tudsz pdf-et szerkeszteni. Megcsinálod pdf-be mindet, utána a foxittal egybe másolgatod őket.
Azzal vigyázz, mert lehet elronjta pár mm-el a méretet.
Ha nagyon meg vagy szorulva használhatod Vektor Magic programot
berakom az eredeti képet és amit csinált, alapbeállítás 2 perc. Lehet lehet rajta finomítani, de ez rád vár, mert én olyan nyáktervezőket használok amiben van pdf vagy ps mentési lehetőség. Gerberből is lehet pdf-et csinálni, ha ezek közül semmit nem tud a nyáktervező, akkor dobd ki.
Eagle-ben hogyan csinálsz pdf negatívot?
File -export- image - feketefehér pipál -mentés asztalra .
megnyitás paint -ben majd nyomtatás pdf creátorral . És már ott is van az asztalon az inverz pdf
Na igen de ezzel a módszerrel az gond hogy pixeles lesz mivel csak 2400dpi-t lehet ergo pdfbe nyomtatni semmi értelme nincsen.
Én az image-nál feljebb szoktam állítani a 150 et 300ig és úgy tökéletes
File, Cam processor, ps inverted.
Utána a ps-ből már a neten online is van olyan progi ami pdf-et generál
sziasztok
Bővebben: Link Itt vettem a fickó megbízható. Átalakítás nélkül lehet vele nyákot laminálni. Egyetlen hátránya hogy A5-ös méretű. De most öszintén hobbi szinten van e nagyogra szükség.
Köszi! A finomítást, hogy érted? Hogyan lesz a kis képből Vektoros, nem pedig kockás PDF?
Járt már valaki úgy, hogy a kinyomtatott 1:1-es NYÁK terven pl egy tüskesor nem olyan hosszú volt, mint amilyennek kellett volna lennie? Nálam egy 16-os tüskesor utolsó pár tüskéje már furat mellett van szinte. Viszont csak akkor van ilyen probléma, ha vizszintesen van a tüskesor.
Lehet hogy a Sprint Layout hibája? |
Bejelentkezés
Hirdetés |