Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Phono - Line
Témaindító: csikosgabi, idő: Ápr 15, 2007
Témakörök:
Sziasztok.
Van egy Numark DM 950-em.Ez 2 csatornás csatornánként line és egy váltó kapcsal phono. Az adatlapján ez áll: Phono: 47K ohm input impedance 3mV rms sensitivity @ 1KHz for 4V output Line 15K ohm input impedance 200mV rms sensitivity for 4V output azt szeretném meg valósítani egy külső áramkörrel hogy aphono álláson is ugyan az legyen mint a line. előre is köszi ![]()
a phono az kb 66* érzékenyebb, mint a line...
szétszedéssel lehetne megoldani, hogy phono előerősítőt kiköttöd/iktatod.... üdv
Szia. Ráadásul a Phono bemenet nem is lineáris frekvenciamenetü hanem tartalmaz egy RIAA korrekciót is. Tehát nem elég az ha csökkented a jelszintet mindenképpen ki kell kötni ahogy szabi irta mivel a korrekció miatt nem fog valami szépen szólni.
![]()
értem.Lehet hogy az lenne a legjobb ha nem bojgatom...
hmm... gondolkozok
Ez a téma engem is érdekelne am tuti lehet iet csinálni itt van rá a bizonyíték------>> http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=1356
Kutakodtam egy picit a neten és megosztom ezt veletek:
Alkatrész lista: C1 2.2 nF C2 1.5 nF C3 1.5 nF R1 68 kohm R2 1 Mohm R3 147 kohm R4 470 ohm 2 db RCA csatlakozó és a rajz melékelve stereo renszernél 2 db-ot kell csinálni ![]() szerintem egy próbát megér ![]()
Egész egyszerűen olyan keverőt kell venni ami ezt tudja! Nekem Behringer DJX400-am van, és ezen egy gombnyomással tudok a phono-ból, line-t csinálni! És így egy csatornán 2 Line benetem lessz amik közül a phono/line kapcsolóval válogathatok!
Gratulálok Dany18
![]() Egyébként ezt anti-RIAA korrekciónak hívják, én is használok egy hasonló kapcsolást, ez is műkszik sztem.
Hűűűű, de ideges vagyok az ilyen bunkókra
![]()
Na és szerinted mindenkinek egy silány minőségű keverő az álma?? Inkább barkácsolgatok egy picit és veszek egy Reloop-ot vagy egy Pioneert (mert a piacon ezek elégé színvonalasak)
![]() ![]()
Sziasztok.
Nekem van egy öregebb sony hifim és phono bemenet van rajta. ehhez szeretnék valamit hozzákötni (dvd lejátszó, mp3 lejátszó). Már próbáltam de nagy a torzitása. Ehhez nekem is kéne valami line bemenet? Mi az a line bemenet? az olyan mint ami a jelenlegi erösitök többségén a bemenet? és ezt nem lehetne valami áramkörrel hozzáilleszteni úgy, hogy ne torzítson? Elolvastam az eddigi beírásaitokat, csak nemnagyon értettem
Szia!
Itt egy tuti működő példány ![]() A frekvencia korrekción felül tetemes feszültségosztást is végez, így a vonalszintű jelforrás nem vezérli túl a phono bemenetet ![]()
Ezen a hifin nincs semmi más bemenet csak phono.
Köszi szépen, azthiszem ezt kipróbálom
Most próbáltam ki a bekötést, és működik. Nem teljesen száz százalékos, kis súgás hallatszik ha éppen elhalkul a zene, de gondolom nincs jobb megoldás. Egyébként 100 - szor jobb lett mint volt.
![]()
Sziasztok nem tudom, hogy itt kell e erdeklodnom, hogy hogyan lehet keszitenei line-phono jel atalakitott?
Lehet csinálni csak nem tul értelmes a dolog, mert nagyon elrontja a minőséget mivel a nagy jelszintet fogod leosztani korrigálni majd utána ujból visszakorrigálni és erősíteni zajos pocsék minőségü lessz igaz szólni fog....
ayert kenw nekem egy ijen átalakitó mert egy mixet szeretnekvol vetetni a szamitogeppel es csak mikrofon bemenet van
Elnezest kerek nagy sietsegben nem olvastam at es nem vedtem eszre a hibakat.
Az irtam, hogy azert kellene nekem egy ilyen atalakito mert egy mixet szeretnek folvetetni a szamitogeppemnel es a hangkartyamban csak mikrofon bemenet van
phono kicsit más mint a mikrofon, egyrészt a mikrofon egy csatornán fogja felvenni az anyagot. Én nem bonyolítanám túl a dolgot, ha normális hangkártya vétele nem játszik ,és a minőségbeli hiányosságok nem okoznak problémát, felveszed, és a felvételt felerősíted 0dB-re, én mindig így veszek fel. Ha most betennél mindenféle előerősítőt, az valószínúleg rontana a minőségen is.
Ugy ertsem h csak szimlan bedugom a kimeno jelt a hangkartya mikrofonjahoz?
Ez egy laptop? Anno én is kerestem a Fujitsumon, hogy csak mikrofon van rajta, de nem. Át lehet kapcsolni sztereó vonalbemenetre. Egyébként a mikrofon bemenet elég rugalmas, a vonali jelet is megette megfelelő beállítással, csak ugye ez mono lesz, abból is közösítés nélkül csak az egyik csatorna...
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |