Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Phono - Line
Témaindító: csikosgabi, idő: Ápr 15, 2007
Témakörök:
Sziasztok.
Van egy Numark DM 950-em.Ez 2 csatornás csatornánként line és egy váltó kapcsal phono. Az adatlapján ez áll: Phono: 47K ohm input impedance 3mV rms sensitivity @ 1KHz for 4V output Line 15K ohm input impedance 200mV rms sensitivity for 4V output azt szeretném meg valósítani egy külső áramkörrel hogy aphono álláson is ugyan az legyen mint a line. előre is köszi
a phono az kb 66* érzékenyebb, mint a line...
szétszedéssel lehetne megoldani, hogy phono előerősítőt kiköttöd/iktatod.... üdv
Szia. Ráadásul a Phono bemenet nem is lineáris frekvenciamenetü hanem tartalmaz egy RIAA korrekciót is. Tehát nem elég az ha csökkented a jelszintet mindenképpen ki kell kötni ahogy szabi irta mivel a korrekció miatt nem fog valami szépen szólni.
értem.Lehet hogy az lenne a legjobb ha nem bojgatom...
hmm... gondolkozok
Ez a téma engem is érdekelne am tuti lehet iet csinálni itt van rá a bizonyíték------>> http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=1356
Kutakodtam egy picit a neten és megosztom ezt veletek:
Alkatrész lista: C1 2.2 nF C2 1.5 nF C3 1.5 nF R1 68 kohm R2 1 Mohm R3 147 kohm R4 470 ohm 2 db RCA csatlakozó és a rajz melékelve stereo renszernél 2 db-ot kell csinálni szerintem egy próbát megér
Egész egyszerűen olyan keverőt kell venni ami ezt tudja! Nekem Behringer DJX400-am van, és ezen egy gombnyomással tudok a phono-ból, line-t csinálni! És így egy csatornán 2 Line benetem lessz amik közül a phono/line kapcsolóval válogathatok!
Gratulálok Dany18 , nem ez volt a kérdés, és ha a topicokban a hozzád hasonló alakok megtartanák a véleményüket, az mindenkinek használna: 1: Nem fogalod fölöslegesen a helyet, megkönnyíted a keresést 2:témánál maradunk
Egyébként ezt anti-RIAA korrekciónak hívják, én is használok egy hasonló kapcsolást, ez is műkszik sztem.
Hűűűű, de ideges vagyok az ilyen bunkókra
Na és szerinted mindenkinek egy silány minőségű keverő az álma?? Inkább barkácsolgatok egy picit és veszek egy Reloop-ot vagy egy Pioneert (mert a piacon ezek elégé színvonalasak)
Sziasztok.
Nekem van egy öregebb sony hifim és phono bemenet van rajta. ehhez szeretnék valamit hozzákötni (dvd lejátszó, mp3 lejátszó). Már próbáltam de nagy a torzitása. Ehhez nekem is kéne valami line bemenet? Mi az a line bemenet? az olyan mint ami a jelenlegi erösitök többségén a bemenet? és ezt nem lehetne valami áramkörrel hozzáilleszteni úgy, hogy ne torzítson? Elolvastam az eddigi beírásaitokat, csak nemnagyon értettem
Szia!
Itt egy tuti működő példány Gyufásdoboznyi méretben elészíthető :yes: A frekvencia korrekción felül tetemes feszültségosztást is végez, így a vonalszintű jelforrás nem vezérli túl a phono bemenetet
Ezen a hifin nincs semmi más bemenet csak phono.
Köszi szépen, azthiszem ezt kipróbálom
Most próbáltam ki a bekötést, és működik. Nem teljesen száz százalékos, kis súgás hallatszik ha éppen elhalkul a zene, de gondolom nincs jobb megoldás. Egyébként 100 - szor jobb lett mint volt.
Sziasztok nem tudom, hogy itt kell e erdeklodnom, hogy hogyan lehet keszitenei line-phono jel atalakitott?
Lehet csinálni csak nem tul értelmes a dolog, mert nagyon elrontja a minőséget mivel a nagy jelszintet fogod leosztani korrigálni majd utána ujból visszakorrigálni és erősíteni zajos pocsék minőségü lessz igaz szólni fog....
ayert kenw nekem egy ijen átalakitó mert egy mixet szeretnekvol vetetni a szamitogeppel es csak mikrofon bemenet van
Elnezest kerek nagy sietsegben nem olvastam at es nem vedtem eszre a hibakat.
Az irtam, hogy azert kellene nekem egy ilyen atalakito mert egy mixet szeretnek folvetetni a szamitogeppemnel es a hangkartyamban csak mikrofon bemenet van
phono kicsit más mint a mikrofon, egyrészt a mikrofon egy csatornán fogja felvenni az anyagot. Én nem bonyolítanám túl a dolgot, ha normális hangkártya vétele nem játszik ,és a minőségbeli hiányosságok nem okoznak problémát, felveszed, és a felvételt felerősíted 0dB-re, én mindig így veszek fel. Ha most betennél mindenféle előerősítőt, az valószínúleg rontana a minőségen is.
Ugy ertsem h csak szimlan bedugom a kimeno jelt a hangkartya mikrofonjahoz?
Ez egy laptop? Anno én is kerestem a Fujitsumon, hogy csak mikrofon van rajta, de nem. Át lehet kapcsolni sztereó vonalbemenetre. Egyébként a mikrofon bemenet elég rugalmas, a vonali jelet is megette megfelelő beállítással, csak ugye ez mono lesz, abból is közösítés nélkül csak az egyik csatorna...
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |