Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   97 / 244
(#) bankimajki válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Szerintem ők arról beszélnek, hogy a hangszóró sem tudja közel sem a ráírt teljesítményt és az erősítő sem. És abban is igazat adok nekik, hogy hajts végre egy igazi teljesítménymérést, ahogyan leírták és azokat az adatokat írd le. Én is most rakok össze egy kisebb hangosítást, és elég jól utánanézegettem a valós és ráírt adatoknak. Ha csak a dupláját írná rá sok cég a valóságnak, már az is jó lenne. (De néha vannak igen erős túlzások.) Én 2*400 és 1*600W-ra alkotok egy 40kg közeli erősítőt. 16000cm2-es hűtéssel. És 2kW-os táppal.
(#) Valteri válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Üdv.,
Ezek a videók semmit sem bizonyítanak. Láda nélkül hajtod a hangszórókat, 1Hz mérés stb. Jó ,hogy súrlódik szerencsétlen. Szerinted mi csillapítja így? Asztalon hajtva bármilyen hangszórót haza lehet vágni negyed teljesítményen is. Ehhez nem kell erőmű.
(#) djcrash válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Ittvan par cuccom....
(#) hangszoros válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Néztem néztem, de nem tudtam rájönni mi adja a hangot. Mármint, a beszédhangot vagy a zeneiséget. Azt csak mellékesen: Aki szemben áll a ringgel annak szúrja a fülét, a többség meg nem hallja a magast
De az a jó motyó, ami tetszik a gazdájának. Ez Hifire okés
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

5 kg nehez a titanium magashang.. szol az elegge meg 100m rol is. amugy meg nem hifi a cucc mert 4km rol is halatszodik a basszus... meik hifit lehet hallani 4 km rol?!...
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Egy hangszórónál nem feltétlenül a suly számít, nekem elég sok könnyü de nagy teljesítményü és hatásfoku hangszóróm is van, neodímiumos is több. A pa hangfalaink pedig full tölcséresek pl Turbosound TMS4 azért ott kb 105 dB hatásfok van!! max hangnyomás 135dB darabonként
(#) zitzaki válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

A nagy tölcsérekben milyen hangszórók vannak?
(#) fehrudi válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Ha jól láttam ez az erősítő 2*356Wrms/4R... azt tudhatja is.
Van még hová fejlődnie, lehet hogy szól a cucc, de a hangminőség erősen kérdéses....
(#) fehrudi válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Igy is lehet tervezni, kérdés érdemes-e?
Zenére használjuk az erősítőket, nem színuszra...
Jelenleg használunk 2*3000W/2R 9,5kg erősítőt is, a hangjára nem volt még panasz (azóta biztos van jobb súly/teljesítmény arányú is).
(#) djcrash válasza zitzaki hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

van 6 dr p. auduo 15" es ket dr sal pa 18" nem a minoseg a lenyeg hanem a minel mejebb erosebb baszus... hogy az 50 ik szomszed is tiszta szivebol utaljon. nekem ez a lenyeg...
(#) zitzaki válasza djcrash hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Mongyuk nekem az 1850 láda nagyon nem tetszett abba semmi mély nem volt és Eminence hangszóróval próbáltam nekem a mély 60 hztől kezdődik mint az 1850 .
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Ha neked a nagy hangerő a legfontosabb, akkor meg pláne minél nagyobb érzékenységü hangszóró kel a ládába és azt nem a sal-ok közt kell keresni. A p-audio már sokkal jobb, megfelelő tölcséres ládában igen nagyot is szólhat akár, de azért ott is több fajta van nem mindegy melyiket veszed. Én tölcséres párti vagyok csak jó legyen a tölcsér és nem szabad tul széles sávban hajtani.
(#) ozpecs válasza fehrudi hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Azért az nem rossz arány a PKN xd400-em meg az obe da800-am is hasonló
(#) Ge Lee válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Ezekről a paudio hangszórókról van valakinek bővebb infója esetleg tapasztalata (ár, minőség, mennyire bírja a strapát stb.) Gondolom ez is valami kínai termék, csak azt nem tudom hogy az ár/minőség palettán hol helyezkedik el.
(#) ozpecs válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

google a mi barátunk de pl http://www.paudio.hu/ vagy eventpro-nál is
(#) Ge Lee válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Ha a kérdéseimre bármilyen választ találtam volna az oldalukon akkor nem itt kérdeznék. A marketing szöveg engem nem nagyon érdekel.

a paudio.hu oldalon van olyan is, hogy katalógus, a hangszórók részletes adataival, a bms drivereket sok kolléga használja nagy megelégedettséggel pl. a garry oldalon (fórum ) többen is irtak már róluk.

Ja és van olyan magassuárzó is amit gyárt az eminence is meg a fane is meg még többen ami nagyon szép magasokat ad és ha 4500 Hz körül váltod akkor azért tud 80W-ot 105dB-s érzékenységgel és nagyon jó kis torzitásu széphangu magas.
(#) djcrash válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

(#) Tama89 válasza djcrash hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Az hogy ekkorát esik a feszültség nem feltétlen azt jelenti hogy jó a végfok. Ez lehet a hálózat alul méretezésének eredménye is. Nálam sok nagy teljesítményű végfok megfordult, de csak akkor esett a feszültség néhány voltot mérés közben amikor a mért példány éppen 1kHz-es szinusz jellel dolgozott műterhelésre. A másik dolog pedig hogy a felvett áram egy részét csak elfűti a végfok. Pontosan nem ismerem ezt a példányt de képek alapján engem nem győzött meg.
(#) ozpecs válasza Tama89 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Sőt ez a mérésnek nevezettdolog még csak ront a helyzeten, Ez a kis müszer elég alapcucc, ráadásul egy digit multi igencsak átlagolva mér meg.... szóval ez nem mérés igazából. Ha nagyon esik a hálózat akkor még kisebb lessz a teljesítmény, és továbbra is megint leirom, a legnagyobb rossz ahangszórónak a torz hang. Kis teljesítítményü torz jel is tönkreteszi a hangszórót!!!
(#) hangszoros válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Szerintem meg kellenne várni egy pár évet, mig beérik.
Talán addigra tisztába lesz, legalább az alapokkal
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

irtam hogy 6eve hangositok... de mind1. hallonotok kene a cuccot eloszor es utanna .... .... hogy ijen meg ojan....
(#) Tama89 válasza djcrash hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Azért kíváncsi vagyok milyen rendezvényeket hangosítasz ezzel a technikával. A hangnak a középmagas szekciójából még nem sok mindent láttunk. Gondolom nem azt a két db ringsugárzót teszed ki csupaszon egy doboz tetejére.
(#) fehrudi válasza djcrash hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Irigyellek...
Nekem azért kell trükköznöm a beállításokkal, hogy minél kevésbé zavarja a környéken lakókat, hogy ne jelentsenek fel
Igy aztán a mélyek kb. 10dB-lel halkabbak a csúcsteljesítményhez képest, mindössze 300-400W-ot kap 6 db 18" hangszóró.
(#) djcrash válasza fehrudi hozzászólására (») Okt 7, 2011 / 1

Nem 1x voltam mar feljelentve.... amugy meg mien rendezveny? erre felem Szerbiaban nem ojan tripp megy mint feletek... itt a fiatalok azt szeretik ha a baszustol lesznek rosszul"... amugy meg nincs kozep magas,,, csak BASSZUS!,,, mink ezt szeressuk

Ne haragudj de te kértél véleményt a cuccról mi meg mondtuk amit látunk belőle. Amugy meg a 6 év lehet a, nagyon sok meg nagyon kevés is. Hogy ki mit szeret az izlés dolga de attól, hogy valaki csak a döngő mélyeket szereti nem az lessz a jó mindenkinek. Ha leirom, hogy milyen cuccal hangosítok akkor meg azt hiszed nagyképü vagyok pedibg csak hobbizok erősen
(#) djcrash válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Nem baj... neked mien cuccod van?

Most épp elválunk a kollégámmal igy megy az osztozkodás kb tutira marad: PKN XD4000, Obe audio DA800, ECLER XPA7000, QSA 1200, T-AMP800, BELL 4029 ezek főleg az erősítők, de még van pár darab 6db RCF310A monitornak meg kisebb rendezvényre, két HK monitor meg két WhaRFEDALE TITAN12 meg két REFLEX baby de celestion hangszórókkal, meg REFLEX htb600 de ez csak tartalék, meg két átalakított wermona basszrefi láda de EMINENCE omega pro 800/1600W-os hangszórókkal, meg két kis JTC, kb ezek azapró ládák. A PA rendszer az TURBOSUND TMS4 4db meg 6 db TSE111 meg 12 db TSE 118 meg 4 db celestion koppintásu nagy hatásfoku mélyláda na most ezeken kell osztozni mármint a PA hangfalakon. Meg persze vannak keverők meg nekem vagy 30-40 miki stb...

Na meg persze vannak rendszervezérlőim meg rádiós mikik meg hangváltók is plusszban meg egy csomó egyéb elektronika is meg több mázsa kábel meg lámpák stb stb.
Következő: »»   97 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem