Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
És ha nagyot fog esni, mi lehet a probléma, hol keressem a hibát?
Ha különböző lesz a két csatorna eredménye, akkor látod, hogy van még javítani való. Ha minkét csatornánál, pláne együttes terhelésnél összeomlik a táp, akkor az alul van méretezve.
Értem.
Alulméretezésre gondoltam én is. De elvileg ugye 250W elég kell, hogy legyen pláne, hogy 4Ohm ra van készítve és többel terhelem. (tehát ha jól értelmezem a dolgot, így nem terhelődik annyira le a végfok kimenete és kisebb az áramfelvétele is.)(amúgy kb 6-10 Ohm a terhelés.) Holnap kimérem a tápot, de remélem nem lesz gond. Az egyébként lehetséges, hogy nincs baja, csak egyszerűen túl sok a basszus és már nem tudja leadni a hangszóró??
A sok basszus is lehet az ok, de egy mérés biztos megnyugtatna, és nem kerül semmibe
Node, akkor most pontosan hova is tegyem a multiméter tüskéit?
Csak mert nem szeretnék elpárologni sem meg a panelt lefőzni sem. Szóval ott a toroid.. Van két kimeneti kapcsa a +42V meg a -42V és a közepe a föld... Akkor a kimeneti kapocsra kell tennem. Először terhelés nélkül de fullra tekert hangerővel csináljam, utána pedig full hangerő+ terhelés.. És ezt tegyem mindkét panelen?
Úgy tedd fel a voltmérőt, hogy 84V-ot mutasson. Ez a teljes tápod.
Hangosítsd fel az egyik csatornát addig, míg az általad tapasztalt közép és magas hangok eltűnése bekövetkezik. Torzításba ne vezéreld! A mérődön ugráló számok közül olvasd le a legkisebb értéket. Ha 70V-nál kisebb is akad akkor jelezd. A tápfeszültség csökkenése természetes dolog, de elvárjuk egy rendes táptól, hogy ez ne legyen túlzott mértékű. A két csatorna egyidejű megszólaltatásakor kettőződik a táp igénybevétele, ezt is érdemes mérni. Természetesen mérés közben a hangszórók csatlakoztatva vannak, és csak az élvezhető hang mértékéig növeld a hangerőt.
Szia!Szerintem az egyik leg megbízhatobb piac az eBay nagyon korrekt módon intézik a vásárlást,mivel visszatartják a pénzed és az eladó csak akkor kapja kézhez ha elégedett vagy a vásárolt termékkel mind amelett ha hibás vagy sérült árut kapsz az eladó hibályából köteles kicserélni tehát a vásárlót károsíthatja meg az eladó.PayPal számot meg ha jól tudom a bankok adnak ki talán dijmentesen.Én vásároltam kinti számlával és nagyon meg voltam elégedve mindennel öszintén a vaterának volna mit tanulni tőlük.Tehát nyugottan vásárolj mert megbízható.
Készülőben a 300W-os hibrid :yes:
1párral már kipróbáltam, s a dc-t ofseteltem közel 2mV körülire, nem is baj, hogy trimeres megoldással terveztem, így nem kell aggódni efelől sem (110mA nyugalmi mellett)... Holnap majd kap még 2pár tranyát bele, s remélem a hangja is magáért beszél majd A meghajtó fokozat 6h6P srpp-ben, ezüstfóliás Siemens kicsatolókkal. Pár kép mutatóba:
Hali! Össze raktam jól üzemel, de külön külön kötöttem össze a két modult nem úgy ahogy te berajzoltad nekem de sokat segített a rajzod köszönöm szépen. Már be építettem 2db analóg kivezérlőt de nem tudom, hogy kell bekötni abba tudnál még segíteni? mellékeltem képet. Előre is köszi szépen a segítséget.
Az analóg kivezérlésjelző és a végerősítő kimenet közé kell egy előtét ellenállás, egy egyenirányító, és igény szerint integráló kondenzátor. Bővebben: Link. Bővebben: Link
Ebben az erősítőben csak trimmert és diódát használok, mert a műszer eleve lomha.
Max. teljesítményhez mekkora a bemeneti feszültség igénye, mennyi a bemeneti érzékenysége?
Hali.
1.4V körül hajtottam tegnap a jelgenerátorral. Ma már belekerült mind a négy pár tranyó.
Képekből következtetve a félvezetős rész nem erősít feszültséget, ha nem tévedek, akkor így nem jön össze a 300W. Mivel a 6H6P SRPP kapcsolásban jó ha 10x erősít, ezért sokkal nagyobb bemeneti feszültség szükséges. Még 2 ohm terhelésen is csak 100W körül lesz.
Nem tévedsz, 1.4V Eff környékén a felét ha tudja körülbelül.
(de még azt is bizonytalannak tartom ) A félvezetős rész +-72 ről megy, tehát valóban már csak a megvezérléstől függ a kimeneti teljesítmény értéke, ami szintén véges. Volt olyan változat is deszka modellen ami elé kreáltam, de annak a hangja nem jött be .. :no:
Még fele sem lehet, 4 vagy 8 ohm terheléssel pláne nem.
300W-hoz 4-5V eff. feszkó kell a bemenetre, 8 ohm terhelés mellett. Mérj, megtudod pontosan mennyi kell..
Négy -ig bevittem, de ott már torzított a sinus szépen(1pár végtranyó esetén 4Ohm körüli műterhelésen), 3.5V környékén még szép volt a jelalak, hozzáteszem, 4pár ezért került bele, mert no visszacsatolás, és így kisebb a torzítása is.
Ma már abbahagytam, mert így is nagyon belemerültem az egészbe a héten, úgyhogy majd holnap folytatom a skóp előtt, 1.5-al kitudom keverőről majd úgy vezérelni, hogy az még ne torzítson. (Azért is ez az érték)
Miről fogod meghajtani? Ekkora feszültséget csak + előerősítővel tudsz produkálni. Keverőről 1,5V még mindig kevés , 4 ohm -on 100W sem lesz.Más csöves kapcsolással teljesíthető lenne simán a nagyobb erősítés.
Tudom, s ezt már beszélgettük régebben is (ugyan nem itt, de biztos emlékszel rá).
A baj csak az, ami nem is igazán mondható annak, hogy ennek a csőnek nagyon tetszik a hangja, de csak is kizárólag srpp-ben. Katódkövetőben pl már abszolúte nem.. Idézet: „Miről fogod meghajtani? Ekkora feszültséget csak + előerősítővel tudsz produkálni. Keverőről 1,5V még mindig kevés , 4 ?on 100W sem lesz.Más csöves kapcsolással teljesíthető lenne simán a nagyobb erősítés.” -Tudom, de nem a 300w a cél, hanem az hogy mivel deszkamodellen már tetszett a hangja, ezért megépítettem a sok tesztelgetés után S mivel van elfekvőben egy régi Sívából bányászott toroidom, ezért elpazarlom rá, még ha veszteséges is valamelyest. De gondolkodok, egy + előerősítőhöz illesztés esetén is..
Igen emlékszem és ezért sem értem, hogy 300W-ot célzod meg 1db 6H6P-vel, sok végtranyó nem segít ebben. Katódkövető szóba sem jöhet, mivel nem erősít semmit. Egy + 6H6P -vel kiegészítve már simán összejönne .
Sziasztok!
Van egy toroidom, ami egyenirányítás és puffer után +/- 66V-ot ad le, de a rafó "csak" 630VA. Sajnos a szekunder úgy van megtekerve, hogy egymás alatt van a 2 tekercs, ezért nehézkes lenne belőle letekerni. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok valami jól bevált végfok kapcsolást, ami ilyen feszültségről üzemel, de sztereóként is bőven ki tudná szolgálni ez a 630VA? És nem mellesleg minél alacsonyabb alkatrészköltségél.
A Melody féle 400W-ossal nem lenne gondod. Bővebben: Link
Sziasztok, van egy toroid trafóm ami 800VA-os, 2x40V-ot ad le most, de ez mindegy mert át akarom tekerni a szekundert ehhez a 600W-os végfokhoz amit be linkeltem. A kérdésem az volna hogy ez a 800VA-os trafó elegendő 2 darab 600W-os végfokhoz?. Válaszotokat előre is köszönöm.600W-os végfok
Ismerem ezt a rajzot. Ezzel csupán annyi lenne a gond, hogy oldalankét 8 végtranzisztor van benne, tehát 16db kéne. Ezek ráadásul MJ1500X végtranyók, amiknek darabja 1000ft körül mozog.
Hello!
Ne akarj 2X600W végfokot egy 800VA-es trafóról hajtani. Kevés lenne hozzá.
Helló, és akkor ez a 800VA-os trafó hány wattos erősítőhöz volna elég?
Azt hiszem értem a problémádat. Bővebben: Link
Nos, 800VA véleményem szerint oldalanként 350W körüli végfokkal lenne érdemes számolni. De nagyon függ attól, hogy az erősítő mennyi hőt diszipál el, függ attól, hogy erről a trafóról akarod-e táplálni a védő áramkört, stb. stb.
KD féle kapcsolást én is néztem. Az általad linkelt rajzzal az volna a gondom, hogy a trafómról csak 8ohm-os hangfalakkal tudnám használni, mert 4 ohm-hoz ez a fesz sok lenne. És az is szempont lenne , hogy 4 és 8 ohmon is terhelhessem. Egyébként a KD-s VF2 tényleg jó! De láttam egy másik kapcsolást Bővebben: Link
A monster végfoknak a 4 ohmos változatát készíteném el. Azt írja, hogy 4 ohmon elmehet +-70V-ig. Ez tökéletes lenne. És nyugodtan használhatnám 4 és 8 ohmon is, annyi különbséggel, hogy 4 ohmnál nem használnám teljes kivezérléssel, mert akkor kifulladna szegény.
Most nézem, hogy nem sok különbség van a 2 rajz között.
Azoknak a siemens kondiknak nincs véletlenül a teteje-alja körbeforrasztva?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |