Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop akkumulátor

Témaindító: Valteri, idő: Jún 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 27
(#) Macken válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Lehet, hogy már elhangzott a kérdés, de mi van akkor, ha oda kötöm az akksit ahol a tápcsatlakozó van.
19 V-ot ad le a táp elméletileg 12 V-nál több kell 19-nél kevesebb és ennyi. Így azt hiheti a laptop, hogy hálozatról megy nem?
A táp dugó boltban kapható a Nikkel-MH akksi meg jóval olcsóbb.
(#) mrrack hozzászólása Aug 24, 2011 /

Sziasztok!

Acer Aspire 5720. Kb.3éves, az aksi is gyári. A gondom, hogy bekapcsolt állapotban nagyon nehézkes a töltése: bizonyos töltöttségi százalékoknál (logikát még nem fedeztem fel benne) "letiltja" a töltést, a töltés jelző led és a power gomb ledje elkezd pirosan villogni, ilyenkor a töltés megáll, aksiról megy.
Egyaránt csinálja Linux és Win alatt is, tehát hardveres gond.
Feltételezem, hogy valamilyen védelem (pl. hőmérséklet) kapcsolja le ilyenkor a töltést.
Mit tudok ezzel tenni, azon kívül, hogy vegyek egy új aksit?
köszi
(#) zolika60 válasza mrrack hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Nem lehet, hogy csak a meleg a baja? Kicsit porold ki belülről és lehetőleg akku nélkül használd hálózatról. Tölteni meg csak használat nélkül. Legalább míg ezek a forró napok elmúlnak.
(#) mrrack válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

A meleg biztos hogy baja. Töltéskor az aksi, de még a töltő csati is felforrósodik. Viszont korábbi nyarakon ezt nem csinálta, az aksi sem forrósodott ennyire, pedig akkoriban a spanyol nyárban használtam egy klíma nélküli kamionban A fülkében a 45-48 fok sem volt ritka, de jól bírta.
Sajna az nem megy, hogy kikapcsolt állapotban töltsem, állandóan szükség van a gépre.

Azért javasoltam a takarítást is. Lehet, hogy csak elporosodott már a belseje. Viszont ha a töltőcsatlakozó is melegszik, vizsgáld meg, nem törött-e a közepe, vagy nem repedt-e körbe a forrasztás a nyáknál.

A takarítás megcsinálom, amúgy is ráfér már. Gondolod, hogy ez a jelenség a hővédelem miatt van? A csati már nem az igazi, sajna épp a napokban kezdte csinálni, hogy ha egy kicsit megmozdítom már nem tölt. Majd körülnézek, hogy egyáltalán be lehet e szerezni hozzá új csatit. Bár félek, hogy ez még nem oldja meg a gondot. Egyébként mennyit bír ki egy aksi? Mármint korban. Bevallom, én azt gondoltam, hogy úgy mint a telefonoknál, amikor haldoklik, egyszerűen csak kevesebb ideig megy egy töltéssel.

Van itt a szervizben egy 5 éves Lenovo az aksija még mindig jó. Valóban úgy illik tönkremennie, hogy egyre csökken a kapacitása. Nálad inkább a tápcsatlakozó bizonytalan érintkezése okozza a hibát és nem az akku. Például itt nézz szét, de számtalan másik hely is van. Bővebben: Link

Közben kísérletezgettem vele, valóban akkor produkálja ezt a jelenséget, ha megmozgatom vagy a vezetéket, vagy a gépet. Köszi a linket is, közben az ebay-en is nézelődtem, ott talán olcsóbb valamivel, igaz a kínai tutira nem eredetit árul A laptop szétszedése sem lesz egyszerű, majd keresek egy disassemly videót hozzá, csak van a youtube-on. köszi a segítséget.
(#) matyusz hozzászólása Szept 9, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni laptop akku ügyben. Adott egy 8 cellás akupakk (Li-ion-os) amiben 4 cella zárlatos volt, amik cserélve lettek. A kérdés az, hogy miért nem akarja tölteni az akkut a laptop? A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
(#) kovidancsi hozzászólása Szept 30, 2011 /

Sziasztok fórumlakók!
Sürgős kérdésem lenne hozzátok..
Van egy HP Compaq nx8220-as laptopom.. Van egy 100%-os akksim hozzá, amit nem képes felismerni a bios.. Minden faja rajta, ha 220-ról használom, de ha beledugom az akksit akkor lent a töltésjelző változó ideig jelzi, hogy tölti de aztán mint aki jól végezte dolgát kialszik.. ha kihúzom az akksit megy róla, de semmi nem mutatja, hogy meddig.. A biosban nem tudok rámenni a Battery Information menüpontra, a windows 7 meg azt írja ki, hogy nincs telep.. az xp hasonlóképp..
Kérem aki tud segítsen, nagyon fontos lenne..
Köszönöm előre is..
Üdv. Dani
(#) brumibali hozzászólása Okt 2, 2011 /

szijasztok
én eddig 2 laptopaksival bajlődtam, régebbi fajták:
egyik egy dell laptop, kicseréltem az összes cellát egy fúrógépére, de sose lett jó, mindig maxra feltöltötte, és nem ment.. a mai eszemmel kiforrasztottam,volna belőle az epromot, és kkiderült volna mi a tartalm, és kicsit belehekkelek...
a másik egy asus lapi ami maxra feltöltött ellákkal, fél éves új aksi volt, de a gr felszívódott, azt kezzdtem el kimérni hogy mi ment el vadászni. Találtam két kínai nóném ic-t amin nem ment át az áram: kapott 2 bemenő pluszt, meg ment belőle ki 2 plussz(ez lett a végén rövidrezárva ) volt neki egy lábára kötve egy kondi meg egy ellenálás péárkuzamosan, és az felvolt klde +ba testet nem kapott, hát rövidrekötöttem: 3 éve azóta is megy, alig csökkent az aksi élettartalma, bár már az elmúlt fél évben heti egyzser használom, mert van másik helyette, de működött a aksikijelzés is.. Ha valakinek van kedve epromtartalmat böngészni, akor feltölthetem..
(#) ibpeti hozzászólása Okt 8, 2011 /

Sziasztok! Vettem egy Toshiba laptopot, 1nap mulva elkezdett kb. 20 másodpercenként sipolni. Akksi töltettségi szintet a windows nem mutatott, le is merült az akksi, villogott a töltés jelző LED. Ha kiveszem az akksit akkor normálisan megy. Mi lehet a problémája?
(#) bbalazs_ válasza ibpeti hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Nem tudom, mennyire komoly a kerdes.

Elso korben az ember azt mondana, hogy laptopot visszavinni, elado fejehez csapkodni.

De hogy valamit valaszoljak is:
Tehat ugy tunik, hogy a laptop nem tudja tolteni az akkut. Ennek sok oka lehet, de a legkezenfekvobb, hogy az akku rossz, elhasznalodott, az akku elektronikaja korlatozza a toltesi ciklusok szamat. Ki kellene probalni egy masik, jo akksival. Ha az is ezt csinalja, akkor a laptop akkutolto reszevel lesz a gond.
Mivel azt irtad, hogy akku nelkul megy, ezert nem gondolok a tapcsatlakozo kontakthibajara.
Probaltad-e hosszabb idore (3 ora korul) bekapcsolva vagy bedugva hagyni hasznalat nelkul?

Olcson jutottam a laptophoz, müködésileg tökéletes. Igazábol akksi-t nem is használom, de azé ha már van mőködjön máár! Na szoval amit észrevettem, hogy kikapcsolt állapotban feltölti az akksit, ha bekapcsolom a gépet akkor egyszerre megy tápról is és akksirol is a gép... legalábbis az akksi merül, és ha lemerült akkor ki is kapcsol a gép miközbe tápon van. Lehet a vezérlö elektronika az akksiban meghülyült? Windowsban azt rja, hogy Váltáramu a táplálás és kisülés alatt!
(#) Ricsi89 válasza ibpeti hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Nézd meg, hogy a gép aljára az adattáblára mekkora fesz és áramerősség van írva és hasonlítsd össze ezt a tápon lévő adatokkal. A fesznek meg kell egyeznie, a táp áramának meg legalább annyinak kell lennie, mint ami a gépre van írva.

Hali! Táp 15V 4A gép alján 15V 5A. Lehet gyenge a táp és ha jobban levan merülve az akksi nemtudja feltölteni? Elvileg gyári lapos TOSHIBA laptop táp... és max langyos!
(#) ibpeti hozzászólása Okt 9, 2011 /

Megvan a probléma! A tápegység gyenge, kikapcsolt laptoppal tudja csak tölteni az akksi, ha bevan kapcsolva akkor csak pár másodpercig tölti! Rádugtam egy univerzális töltőt, tökéletesen megy és tölti az akksit folyamatosan!
(#) csaba2009 hozzászólása Okt 27, 2011 /

Sziasztok!
Help.VAn egy Toshiba Satellite L500-1EQ laposom.
Az akksi tönkrement benne ez biztos mert szervizben megnézték,s elöttem berakták az övéket s arról működik.
A lényeg h kb 19+Áfá-ért adnának gyárit.Én rendeltem ebay-röl után gyártottat deeeee sajna nem mükődik vele.
A gép azt irja ki h nincs a gépben akksi,a töltésjelző sem világít.Próbáltam azt is h egész éjjel bent hagytam a töltésen de semmi a töltő egyáltalán nem melegedett,tehát nem vett fel áramot az akksi.Az eredeti akksit szétkaptam a rosszat de az elektronikán nem láttam semmi rendelleneset.
Tudnátok segíteni h mit lehetne kezdeni vele?
(#) Daemon09 hozzászólása Nov 7, 2011 /

Sziasztok!
Van itthon pár darab laptop akkum. Hogyan tudnám megállapítani laptop nélkül, hogy melyik mennyit bír még?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) hbal válasza Daemon09 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Laptop nélkül azért is érdekes tesztelni, mert nem tudod reprodukálni azt a terhelést, amit a gép csinál, vagyis nem tudsz következtetni arra sem, hogy mennyi időt tudnak áthidalni hálózat nélkül.
(#) röntgen válasza Daemon09 hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Valamilyen műterheléssel kellene vizsgálni. Teljesítmény ellenállás vagy izzó.
(#) szerdzso hozzászólása Nov 9, 2011 /

Sziasztok!

Adott egy Toshiba L30-10X Satellite notebook es annak 4 cellas, 14.4V-os, 2000mAh-s, Li-Ion akkuja. A kapacitasa evrol evre csokkent, mignem egyszercsak nem toltotte tovabb. A 18650-es cellakat ki tudom cserelni, viszont aggodok az elektronika miatt. bq8030dbt es bq29330 osszeallitas szerepel benne. A cellacserekor figyelni kell ra, hogy folyamatosan megkapja a cellak felol a feszulteseget az aramkor? A fentebb olvasott programoknal nem talaltam meg, hogy tamogatnak az en osszeallitasomat. Van otletetek, hogy mitevo legyek? Koszonom!
(#) balu73 hozzászólása Nov 10, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Compaq 615 laptopom, a problémám az hogy, egy hibás villanymotor miatt /levágta az automatát indításkor/ túláramot kapott a lakás kör is. Minden elszállt ami azon a körön volt, TV, műhold beltéri, wifi, kapunyitó. Főleg aminek kapcsolóüzemű tápja volt. sajnos a laptop is be volt dugva, de bekapcsolva nem. Utána normálisan elindult akkuról, majd töltötte hálózatról, de egy óra múlva kikapcsolt a gép. Akkuról nem kapcsol be, hálózatról megy rendesen. Azt írja ki hogy, akku csatlakoztatva, nem töltődik és a töltöttsége 60%.
Mi lehet a rossz? Az akku vagy ha van a laptopban szabályzó elektronika vagy az akku elektronika. Hogyan tudom ezt kimérni?
Kösz!
Üdv"
(#) balu73 hozzászólása Nov 13, 2011 /

Fejlemények a fentiekhez!
Az akkuk jók, szétszedtem, valószínű az elektronika halt meg! Másik akkuról megy rendesen.
Keresnék valakit aki járatos ennek javításában. /írj privit/
Ha esetleg rossz akkuja lenne valakinek, ne tartsa magába!
Üdv"

P1015273.JPG

(#) tokipompos hozzászólása Dec 12, 2011 /

Sziasztok! Itt a Karácsony és elöntötte a kínai piacokat az "occó" police lámpa.....és a hozzá tartozó 18650-es Li-ion 3,7v 3200 tól 3600mAh-ig akkucella 500 forintér! Van valakinek tapasztalata ezekről? Bele merjem tenni laptopba?Mert a laptopba való még mindig 2000/darab és nem lenne mindegy 8 cellánál!
(#) nedudgi válasza tokipompos hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A 3200..3600mAh ezeknél a celláknál úgy értendő, hogy a pakkban vásárolt két darab összkapacitása ennyi.
Komolyabban: ezek a cellák a LED párszáz mA fogyasztását valószínűleg tudják, de a laptop valamivel nagyobb áramot szeretne kiszedni belőlük. Az eredmény: igen rövid akkumulátoros üzemidő.
(#) tokipompos válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Köszi a gyors reagálást! Amit a kezemben fogtam az nem pakkos volt hanem darabos és ugyanolyan volt a felirata meg minden, amit a vaterán hirdet egy srác laptopba 1500-ért. Sőtt ennek elég nagy átmérőjű volt a + csatlakozása, tehát szerintem ez a pont hegeszthető volt és nem a pici elemszerű.
(#) nedudgi válasza tokipompos hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A pakkot úgy ell érteni, hogy 4-5 dollárért kapsz két daramot egy csomagban.
(#) F-Yoci válasza tokipompos hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Üdv! Eléggé vegyes a helyzet sajnos (ismerősök hoztak, és volt szerencsém sokfélét tesztelni az elmúlt időben kapacitásmérős töltővel). A ráírt kapacitás sokszor köszönőviszonyban sincs a valós kapacitással. Főleg 3000mAh felett, ami afelett van az tuti kamu! Ugyanolyan márkáju, kinézetű akkuk között is nagy a szórás. Nameg az ára is tükrözi a minőséget, a tuti jó minőségűnek (Samsung, Panasonic, Sony, Sanyo) 10$ körül mozog darabja!
Ami a legmeglepőbb volt, Ultrafire piros színű 3000mAh 10db közül 8db volt 2-300mAh, a fennmaradó kettő 1600mAh! A GTL meg talán még hitványabb. Ami az árához képest aránylag jó, azok a kék-fehér GodP márkájúak, a ráírt 2800mAh-ból mindegyik minimum 2200mAh-t tudott is, ezeknek kb 10$ a párja.
(#) tokipompos válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Köszönöm a választ. Én is valami ilyesmire gondoltam. Lehet hogy a kis kínai felvásárolta a selejtes cellákat, "lámpába még jó lesz.." alapon. Akkor nem is kísérletezek. Pedig jó lett volna....., viszont így pénzkidobásnak meg sok a 4000ft.
Következő: »»   11 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem