Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy már elhangzott a kérdés, de mi van akkor, ha oda kötöm az akksit ahol a tápcsatlakozó van.
19 V-ot ad le a táp elméletileg 12 V-nál több kell 19-nél kevesebb és ennyi. Így azt hiheti a laptop, hogy hálozatról megy nem? A táp dugó boltban kapható a Nikkel-MH akksi meg jóval olcsóbb.
Sziasztok!
Acer Aspire 5720. Kb.3éves, az aksi is gyári. A gondom, hogy bekapcsolt állapotban nagyon nehézkes a töltése: bizonyos töltöttségi százalékoknál (logikát még nem fedeztem fel benne) "letiltja" a töltést, a töltés jelző led és a power gomb ledje elkezd pirosan villogni, ilyenkor a töltés megáll, aksiról megy. Egyaránt csinálja Linux és Win alatt is, tehát hardveres gond. Feltételezem, hogy valamilyen védelem (pl. hőmérséklet) kapcsolja le ilyenkor a töltést. Mit tudok ezzel tenni, azon kívül, hogy vegyek egy új aksit? köszi
Nem lehet, hogy csak a meleg a baja? Kicsit porold ki belülről és lehetőleg akku nélkül használd hálózatról. Tölteni meg csak használat nélkül. Legalább míg ezek a forró napok elmúlnak.
A meleg biztos hogy baja. Töltéskor az aksi, de még a töltő csati is felforrósodik. Viszont korábbi nyarakon ezt nem csinálta, az aksi sem forrósodott ennyire, pedig akkoriban a spanyol nyárban használtam egy klíma nélküli kamionban
![]() Sajna az nem megy, hogy kikapcsolt állapotban töltsem, állandóan szükség van a gépre.
Azért javasoltam a takarítást is. Lehet, hogy csak elporosodott már a belseje. Viszont ha a töltőcsatlakozó is melegszik, vizsgáld meg, nem törött-e a közepe, vagy nem repedt-e körbe a forrasztás a nyáknál.
A takarítás megcsinálom, amúgy is ráfér már. Gondolod, hogy ez a jelenség a hővédelem miatt van? A csati már nem az igazi, sajna épp a napokban kezdte csinálni, hogy ha egy kicsit megmozdítom már nem tölt. Majd körülnézek, hogy egyáltalán be lehet e szerezni hozzá új csatit. Bár félek, hogy ez még nem oldja meg a gondot. Egyébként mennyit bír ki egy aksi? Mármint korban. Bevallom, én azt gondoltam, hogy úgy mint a telefonoknál, amikor haldoklik, egyszerűen csak kevesebb ideig megy egy töltéssel.
Van itt a szervizben egy 5 éves Lenovo az aksija még mindig jó. Valóban úgy illik tönkremennie, hogy egyre csökken a kapacitása. Nálad inkább a tápcsatlakozó bizonytalan érintkezése okozza a hibát és nem az akku. Például itt nézz szét, de számtalan másik hely is van. Bővebben: Link
Közben kísérletezgettem vele, valóban akkor produkálja ezt a jelenséget, ha megmozgatom vagy a vezetéket, vagy a gépet. Köszi a linket is, közben az ebay-en is nézelődtem, ott talán olcsóbb valamivel, igaz a kínai tutira nem eredetit árul
![]()
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni laptop akku ügyben. Adott egy 8 cellás akupakk (Li-ion-os) amiben 4 cella zárlatos volt, amik cserélve lettek. A kérdés az, hogy miért nem akarja tölteni az akkut a laptop? A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Sziasztok fórumlakók!
Sürgős kérdésem lenne hozzátok.. Van egy HP Compaq nx8220-as laptopom.. Van egy 100%-os akksim hozzá, amit nem képes felismerni a bios.. Minden faja rajta, ha 220-ról használom, de ha beledugom az akksit akkor lent a töltésjelző változó ideig jelzi, hogy tölti de aztán mint aki jól végezte dolgát kialszik.. ha kihúzom az akksit megy róla, de semmi nem mutatja, hogy meddig.. A biosban nem tudok rámenni a Battery Information menüpontra, a windows 7 meg azt írja ki, hogy nincs telep.. az xp hasonlóképp.. Kérem aki tud segítsen, nagyon fontos lenne.. Köszönöm előre is.. Üdv. Dani
szijasztok
én eddig 2 laptopaksival bajlődtam, régebbi fajták: egyik egy dell laptop, kicseréltem az összes cellát egy fúrógépére ![]() a másik egy asus lapi ami maxra feltöltött ellákkal, fél éves új aksi volt, de a gr felszívódott, azt kezzdtem el kimérni hogy mi ment el vadászni. Találtam két kínai nóném ic-t amin nem ment át az áram: kapott 2 bemenő pluszt, meg ment belőle ki 2 plussz(ez lett a végén rövidrezárva ) volt neki egy lábára kötve egy kondi meg egy ellenálás péárkuzamosan, és az felvolt klde +ba testet nem kapott, hát rövidrekötöttem: 3 éve azóta is megy, alig csökkent az aksi élettartalma, bár már az elmúlt fél évben heti egyzser használom, mert van másik helyette, de működött a aksikijelzés is.. Ha valakinek van kedve epromtartalmat böngészni, akor feltölthetem..
Sziasztok! Vettem egy Toshiba laptopot, 1nap mulva elkezdett kb. 20 másodpercenként sipolni. Akksi töltettségi szintet a windows nem mutatott, le is merült az akksi, villogott a töltés jelző LED. Ha kiveszem az akksit akkor normálisan megy. Mi lehet a problémája?
Nem tudom, mennyire komoly a kerdes.
Elso korben az ember azt mondana, hogy laptopot visszavinni, elado fejehez csapkodni. De hogy valamit valaszoljak is: Tehat ugy tunik, hogy a laptop nem tudja tolteni az akkut. Ennek sok oka lehet, de a legkezenfekvobb, hogy az akku rossz, elhasznalodott, az akku elektronikaja korlatozza a toltesi ciklusok szamat. Ki kellene probalni egy masik, jo akksival. Ha az is ezt csinalja, akkor a laptop akkutolto reszevel lesz a gond. Mivel azt irtad, hogy akku nelkul megy, ezert nem gondolok a tapcsatlakozo kontakthibajara. Probaltad-e hosszabb idore (3 ora korul) bekapcsolva vagy bedugva hagyni hasznalat nelkul?
Olcson jutottam a laptophoz, müködésileg tökéletes. Igazábol akksi-t nem is használom, de azé ha már van mőködjön máár! Na szoval amit észrevettem, hogy kikapcsolt állapotban feltölti az akksit, ha bekapcsolom a gépet akkor egyszerre megy tápról is és akksirol is a gép... legalábbis az akksi merül, és ha lemerült akkor ki is kapcsol a gép miközbe tápon van. Lehet a vezérlö elektronika az akksiban meghülyült? Windowsban azt rja, hogy Váltáramu a táplálás és kisülés alatt!
Nézd meg, hogy a gép aljára az adattáblára mekkora fesz és áramerősség van írva és hasonlítsd össze ezt a tápon lévő adatokkal. A fesznek meg kell egyeznie, a táp áramának meg legalább annyinak kell lennie, mint ami a gépre van írva.
Hali! Táp 15V 4A gép alján 15V 5A. Lehet gyenge a táp és ha jobban levan merülve az akksi nemtudja feltölteni? Elvileg gyári lapos TOSHIBA laptop táp... és max langyos!
Megvan a probléma! A tápegység gyenge, kikapcsolt laptoppal tudja csak tölteni az akksi, ha bevan kapcsolva akkor csak pár másodpercig tölti! Rádugtam egy univerzális töltőt, tökéletesen megy és tölti az akksit folyamatosan!
Sziasztok!
Help.VAn egy Toshiba Satellite L500-1EQ laposom. Az akksi tönkrement benne ez biztos mert szervizben megnézték,s elöttem berakták az övéket s arról működik. A lényeg h kb 19+Áfá-ért adnának gyárit.Én rendeltem ebay-röl után gyártottat deeeee sajna nem mükődik vele. A gép azt irja ki h nincs a gépben akksi,a töltésjelző sem világít.Próbáltam azt is h egész éjjel bent hagytam a töltésen de semmi a töltő egyáltalán nem melegedett,tehát nem vett fel áramot az akksi.Az eredeti akksit szétkaptam a rosszat de az elektronikán nem láttam semmi rendelleneset. Tudnátok segíteni h mit lehetne kezdeni vele?
Sziasztok!
Van itthon pár darab laptop akkum. Hogyan tudnám megállapítani laptop nélkül, hogy melyik mennyit bír még? Előre is köszönöm a segítséget!
Laptop nélkül azért is érdekes tesztelni, mert nem tudod reprodukálni azt a terhelést, amit a gép csinál, vagyis nem tudsz következtetni arra sem, hogy mennyi időt tudnak áthidalni hálózat nélkül.
Valamilyen műterheléssel kellene vizsgálni. Teljesítmény ellenállás vagy izzó.
Sziasztok!
Adott egy Toshiba L30-10X Satellite notebook es annak 4 cellas, 14.4V-os, 2000mAh-s, Li-Ion akkuja. A kapacitasa evrol evre csokkent, mignem egyszercsak nem toltotte tovabb. A 18650-es cellakat ki tudom cserelni, viszont aggodok az elektronika miatt. bq8030dbt es bq29330 osszeallitas szerepel benne. A cellacserekor figyelni kell ra, hogy folyamatosan megkapja a cellak felol a feszulteseget az aramkor? A fentebb olvasott programoknal nem talaltam meg, hogy tamogatnak az en osszeallitasomat. Van otletetek, hogy mitevo legyek? Koszonom!
Sziasztok!
Van egy Compaq 615 laptopom, a problémám az hogy, egy hibás villanymotor miatt /levágta az automatát indításkor/ túláramot kapott a lakás kör is. Minden elszállt ami azon a körön volt, TV, műhold beltéri, wifi, kapunyitó. Főleg aminek kapcsolóüzemű tápja volt. sajnos a laptop is be volt dugva, de bekapcsolva nem. Utána normálisan elindult akkuról, majd töltötte hálózatról, de egy óra múlva kikapcsolt a gép. Akkuról nem kapcsol be, hálózatról megy rendesen. Azt írja ki hogy, akku csatlakoztatva, nem töltődik és a töltöttsége 60%. Mi lehet a rossz? Az akku vagy ha van a laptopban szabályzó elektronika vagy az akku elektronika. Hogyan tudom ezt kimérni? Kösz! Üdv"
Fejlemények a fentiekhez!
Az akkuk jók, szétszedtem, valószínű az elektronika halt meg! Másik akkuról megy rendesen. Keresnék valakit aki járatos ennek javításában. /írj privit/ Ha esetleg rossz akkuja lenne valakinek, ne tartsa magába! Üdv"
Sziasztok! Itt a Karácsony és elöntötte a kínai piacokat az "occó" police lámpa.....és a hozzá tartozó 18650-es Li-ion 3,7v 3200 tól 3600mAh-ig akkucella 500 forintér! Van valakinek tapasztalata ezekről? Bele merjem tenni laptopba?Mert a laptopba való még mindig 2000/darab és nem lenne mindegy 8 cellánál!
A 3200..3600mAh ezeknél a celláknál úgy értendő, hogy a pakkban vásárolt két darab összkapacitása ennyi.
Komolyabban: ezek a cellák a LED párszáz mA fogyasztását valószínűleg tudják, de a laptop valamivel nagyobb áramot szeretne kiszedni belőlük. Az eredmény: igen rövid akkumulátoros üzemidő.
Köszi a gyors reagálást! Amit a kezemben fogtam az nem pakkos volt hanem darabos és ugyanolyan volt a felirata meg minden, amit a vaterán hirdet egy srác laptopba 1500-ért. Sőtt ennek elég nagy átmérőjű volt a + csatlakozása, tehát szerintem ez a pont hegeszthető volt és nem a pici elemszerű.
A pakkot úgy ell érteni, hogy 4-5 dollárért kapsz két daramot egy csomagban.
![]()
Üdv! Eléggé vegyes a helyzet sajnos (ismerősök hoztak, és volt szerencsém sokfélét tesztelni az elmúlt időben kapacitásmérős töltővel). A ráírt kapacitás sokszor köszönőviszonyban sincs a valós kapacitással. Főleg 3000mAh felett, ami afelett van az tuti kamu! Ugyanolyan márkáju, kinézetű akkuk között is nagy a szórás. Nameg az ára is tükrözi a minőséget, a tuti jó minőségűnek (Samsung, Panasonic, Sony, Sanyo) 10$ körül mozog darabja!
Ami a legmeglepőbb volt, Ultrafire piros színű 3000mAh 10db közül 8db volt 2-300mAh, a fennmaradó kettő 1600mAh! A GTL meg talán még hitványabb. Ami az árához képest aránylag jó, azok a kék-fehér GodP márkájúak, a ráírt 2800mAh-ból mindegyik minimum 2200mAh-t tudott is, ezeknek kb 10$ a párja.
Köszönöm a választ. Én is valami ilyesmire gondoltam. Lehet hogy a kis kínai felvásárolta a selejtes cellákat, "lámpába még jó lesz.." alapon. Akkor nem is kísérletezek. Pedig jó lett volna....., viszont így pénzkidobásnak meg sok a 4000ft.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |