Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha nem tudod kikapcsolni,akkor ott valami a sorkimenőről kapja a tápot,ami hiányzik neki.Nézd át a sorkimenő környékét.Továbbá lehet még szűretlenségi hiba,ami a bekapcsolás után a terhelt tápegységen jelenik meg.Ha van szkópod,nézd át vele a tápfeszek szűrtségét!
István
Ez valami idős készülék gondolom. Tda 3562 nem egy új verzió. Sajnos ismernem kellene egy két dolgot. A bekapcsolás hogyan zajlik,relés,vagy már a proci kapcsolja közvetlen optóval a tápot? Milyen a processzor típusa? Szerintem így elsőre proci hibás. De ez csak egy gyenge tipp. Rajzod van hozzá?
Sziasztok!
Már 15 éve rendesen müködik a címben szereplő TV.Pár hete érdekes probléma lépett fel.Bekapcsolás után a TV hangereje körülbelül középtájékon szól.Hangerő állításkor 0-63 közt jelez ki az OSD.Szóval bekapcsolás után,ha a hangerőt lejjebb szeretném vinni elkezd pattogni a hang és a hangerő OSD kijelzése megváltozik.Az első karakter különböző karakterekből áll,mint pld (/=%!+,stb. a második karakter pedig mindig csökkenő értékü szám.egy kis idő után ez a 2 karakteres kijelzés megváltozik 99-re és megy lefelé az értéke,természetesen közben folyamatosan halkítom a TV-t.Mikor eléri a 63-as értéket a TV teljes hangerőre emelkedik és ahogy 63-tól csökken az OSd kijelzés úgy már normálisan halkul a hengerő pattogás nélkül.Ez nem is zavaró a mindenapokban,csak mondjuk hajnalban ha bekapcsolom a TV-t,szegény párom mindig felriad a teljes hangerőre ugrásnál.Azthiszem CP330 sasszi van benne,de lehet CP370.Van-e ötleteek a probléma megoldására? Lehetséges csak egy(vagy pár db) kifáradt elkó lehet a ludas?Segítségeteket előre is köszönöm!Igény esetén videót is tudok készíteni a jelenségről!
Köszönöm!
A TV típusa : DAEWOO K21Q1T
Sziasztok!
Lenne egy Lg 29FS2ANX típusú tv. Bekapcsolás után a képernyőn átlós irányban, pici kék kockákból álló csíkok jelennek meg, minden olyan csatornánk ahol van adás. A teletext-en ezeket nem látom. Valószínű hogy a tv a rossz? Nagyon megköszönném a segítségeteket. Hagyomáson koax kábel van használatban. Előre is köszönöm
Ha nem, menet közben huzigálod le az sem ildomos.
Szia!
Én első körben egy üres EEPROM-ra cserélmém a meglévőt. Ha erre nem normalizálódik a helyzet, akkor megfelelő EEPROM-tartalommal kell feltölteni ezt a memóriát.
EEPROM-tartalom: kattints a Get Manualra lent
Tehát kék színű visszafutási csíkok látszanak? A kék szin cut off-ját kellene visszavenni. Gyengül a csövecske. A szerviz menüben lehetséges az állítása.
Köszönöm a válaszod, valóban sikerült elfogadhatóra állítanom!
Nem vagyok hozzáértő, ez a csövecske gyengülés mit takar? Hogyan fog ez romlani és milyen mértékben?
Köszönöm szépen a segítséget,hamarosan megprobálkozok vele.
Esetleg Szeged környékén tud valaki nekem EEPROM égetésben segíteni?
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy az ősrégi SABA tv-m egyik napról a másikra megzavarodott. Gondol egyet és elmegy a kép. Ha rácsapok az oldalára visszajön. Képcsöves lenne? Érdemes megjavítani? Jó lenne, mert nincs zsém újra.. Egyébként szeretem,mert nagyképernyős és szépek a színek. Használtan kaptam és már évek óta szolgált gond nélkül. Köszönöm a válaszokat előre is.
Ne haragudj,hogy hogy visszakérdezek,de nő vagyok és szőke is. Forrasztás= csupán érintkezési hiba, szóval javítható igaz?
Az a szomoú igazság, az egészben, hogy csaknem minden javítható, csak idő és pénz kérdése. Ez viszonyleg egyszerúen és kevés költség mellett.
Nem tudni, használat és képcső függő.
Szia a képcsö áramköri szinvégfok nincs kihajtva meg kell nézni megvannak-e a feszültségeket 12v és 150-200v
Meglett a megoldás. Véletlenul. álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy rossz nyomogomb mire képes. Az egyik csatorna váltó gomb zárlatban volt a folddel, így mindig lenyomva érzékelte a processzor. A kép vagy azért nem jott elo, mert állandóan csatornát váltott, vagy a procit terhelhette annyira már bekapcsolástól, hogy nem indultak a funkcióji. Kivettem a bunost, és már el is indult. Koszi mindenkinek a hozzászólásokat.
Üdvözlet a Mestereknek adott 1 Hyundai 2107-es tevé,
amely azt játsza "néha" ha kedve van hozzá,hogy nézzük a filmet..egyszer csak lekapcsol készenlét módba! Legalábbis majdnem.. mert oda mentem elkezdtem felmérni a dolgot és hallottam,halkan a hangszórók sisteregnek vagy fújnak stb. Aztán balról 1 picit kézzel a hangszóró oldalról kapot egy taslit akkor vissza kapcsolt bejött a kép! ez mi lehet kh? merre hol induljak neki? Köszönöm elöre is a válaszokat Tisztelettel Csabesz
Első körben keress hibás forrasztásokat, és mindent ami gyanús forrassz át. A megütögetős hiba rossz kontaktokra utal leginkább.
Az lesz ahogy mondod..! Reggel kiviszem a teraszra aztán bele hesszelek.
Üzem alatt is jo a kh -t nézni nem ?
Szia!
Üzem közben egy műanyag pálcával kopogtatsd végig a panel meg az alkatrészeket és megtalálod a hibát.
Üzem alatt nem ajánlom! A tvben a panelen nagy feszültségek mozognak többszáz volt akár!
Én úgy szoktam keresni az ilyet, hogy vékony csavarhúzóval meg nagyítóval nekiállok a lábakat vizsgálni ha nagyító alatt találok hibát a csavarhúzóval megmozgatom és átforrasztom. Ha ezzel készvagy összeszereled és kipróbálod.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Van egy Lg 32lc52 tévém és nem kapcsol be,bekapcsoláskor piros led zöldre vált és egy pár másodperc múlva vissza áll a piros jelzés. Köszönöm!
Hello.
Ha jól látom ez lcd tv, viszont erre van külön topic, azt kéne használnod. Amúgy hogy jelentkezett a hiba?
Tegnap este nem kapcsolt be.Semmi hibája nem volt előtte!
Üdvözletem
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Adva vagyon egy TOSHIBA 32 AV501P típusú lcd.Azt szeretném megtudni,hogy hogyan lehet megnézni,hogy mennyi órát ment eddig? Ha valaki tudja a választ azt megköszönném. Kerestem a neten,de sajna nem találtam eddig
Tudod, ez úgy szokott lenni, hogy az elromlás előtti legutolsó másodpercig még semmi baja nem szokott lenni a készülékeknek!
Így elsőre látatlanban, a jós tehetségemet igénybe véve tápegységre gyanakodnék. De, hogy mit kell benne kicserélni, nem tudom, csak ha látom! És más sem!
Háttérvilágítás hiba,elsőre.
Üdv a fórumtársaknak!
tanácsot szeretnék kérni egy Samsung TV-vel kapcsolatban, a napokban egy ismerősnek furcsa jelenséget produkált, bekapcsolás után a képernyő felső részében vízszintes színes csíkok jelennek meg, aztán egy 5-10 perc elteltével helyrejön a kép. A 3 mellékleten látszik a hiba. van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? |
Bejelentkezés
Hirdetés |