Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Intelligens lámpák, vezérlés, DMX, LPT portos rendszer
Lapozás: OK   5 / 10
(#) kemenygolya hozzászólása Júl 22, 2010 /

kábelt felesleges venni
utána nézek a hibának
(#) elzer01 hozzászólása Szept 14, 2011 /

Szisztok! Led par lámpát szeretnék építeni DMX vezérléssel szeretném programozni. Esetleg ha van valakinek rajz vagy segítség hozzá az jó lenne.
(#) SzervízMacska válasza elzer01 hozzászólására (») Szept 14, 2011 1 /

Dobott a kereső pár témát a dmx-re... Bővebben: Link Gondolom, ezeket már átböngészted, mielőtt jelentkeztél itt a sült galambért. Amúgy mit tudna ez a "led pár lámpa"? Felváltva villogtatja a két ledet?
(#) laszlokunstar válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 15, 2011 1 /

A dmx-nél minden ledet külön vezérelsz a mátrixban. Ábrákat tudsz kirajzolni vele. Az RGB ledekben TM1802 vezérlő ic van ez 3 ledet hajt meg. Tartozik hozzá egy vezérlő áramkör is. Gondolom ez utóbbi megépítéséhez és programozásához kért segítséget elzer01. Itt találsz demovideot is. Ugyanitt a vezérlő, leírása és letölthető szoftvere.
Jópofa dolog.
(#) Action2K válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 15, 2011 / 1

Ki beszélt itt LED mátrixról?
Idézet:
„Led par lámpát szeretnék építeni...”

LED PAR lámpa
Persze, ha a kis és nagybetűket helyesen használjuk, akkor értelmesebb a mondanivalónk.
(#) laszlokunstar válasza Action2K hozzászólására (») Szept 15, 2011 1 /

A PAR lámpa az csak a búra, a ledek vezérlése DMX-ben legjobb tudomásom szerint egyenként történik sor és oszlop alapján címezve. Ez nem mátrix? Azt, hogy miként rendezik el, vonalban, mátrixban, vagy össze-vissza, vagy kiskutyát rajzolnak ki belőle az is más kérdés.
(#) Action2K válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

De a PAR lámpa nem ábrák kivetítésére, vagy megjelenítésére szolgálnak, hanem arra, hogy valamilyen színnel/fényerővel ambient light-t (környezeti fény-t) hozzanak létre. Régen ezek a lámpák hagyományos fehér fényű izzóval voltak szerelve, s az eléjük tett színfóliával (R,G,B) voltak megszínezve. Majd ezeknek a lámpáknak a szabályozgatásával keverték ki a kívánt színt. Manapság a 3 db PAR lámpa helyet elég egy darab LED-es. Hogy 3 különböző színű (R,G,B) LED van benne, valamilyen alakzatban elrendezve, vagy az összes LED már RGB LED, az már csak részletkérdés. Ezek a lámpák már önmaguktól tudják a színeket keverni, s előállítani a kívánt színt. Összességében csak 3 darab dimmerelt csatorna van benne és kész.
(#) Szabi1 hozzászólása Okt 3, 2011 /

Hello!
Bonyolult a DMX vezérlő kapcsolása? Valakinek van ilyen kapcsolás?( Hangsúlyozom nem DMX átalakitó USB-re hanem vezérlő)
(#) Action2K válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Szia! Igen, bonyolult. Mert egy mini (cél) számítógépet tartalmaz.
(#) Szabi1 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Ebben a kapcsolásban MAX481 CPA ic-t mikkel lehet helyettesíteni?
(#) kokozo válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

75176AD -vel nekem működik.
(#) Szabi1 válasza kokozo hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Mással lehet még helyettesíteni?
(#) kemenygolya válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

szia
lehet venni 12.000 Ft-ért venni USB DMX interface-t.
Pendrive nagyságú az egész, egy neutrik csatlakozóba van beleépítve, és egy LED-es visszajelzőt tartalmaz.
Én is építeni akartam, viszont kaptam egyet teszt céljából, és úgy döntöttem hogy nem érdemes vele szenvedni, ráadásul garancia is van rá
(#) kokozo válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Szia! Az miért nem jó?

SN 75176BP RS-485 INTERFÉSZ FÉL-DUPLEX DIP8 63,20Ft
SN 75176AP RS-485 INTERFÉSZ FÉL-DUPLEX DIP8 72,80 Ft
Ennél olcsóbban nem kapsz kompatibilis ic-t hozzá a max-os ic-k ennél jóval drágábbak:
MAX 481CPA RS-485 INTERFÉSZ FÉL DUPLEX DIP8 470,40 Ft
de van 7000Ft feletti árú is, de ugyanezt tudják kis különbségekkel, és amivel többet tud azt meg úgyse használnád ki
Az árakat a www.ret.hu-n néztem!
Sajna a linkelés nem működik rendesen
(#) kukac_24 válasza kemenygolya hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Én kb 3000-ből összehoztam az Open DMX-et, ugyanezt a maszek verziót árulják 12000ért.
(#) kemenygolya válasza kukac_24 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Gratulálok. Egy kapcsolási rajzot tudsz feldobni?
(#) kokozo válasza kemenygolya hozzászólására (») Okt 10, 2011 / 1

Szia!
Itt megtalálod.Bővebben: Link
MAX481 helyett SN75176-al sokkal olcsóbban kijön.
(#) ferko hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Először is üdvözlök mindenkit aki segíteni, vagy éppen mint én is segítséget keres a témában.

Első körben leírnám mit is szeretnék kivitelezni, elnézést a laikus fogalmazásért, de nem vagyok egy elektronikai zseni (de igyekszem

Az alap ha jól kerestem eddig egy bistabil áramkörre van szükségem. Tehát egy gombnyomással (ugyanazzal be és ki) átbillenteni egy relét.
És hogy egy kicsit vadítsuk a témát, valamilyen úton ezt az alapkapcsolást vezérelni, mondjuk lan, USB, vagy rs 232- esetleg Rs 458 kapcsolattal. Persze szerintem ma a Lan a preferált. Viszont biztonsági szempontból lan kapcsolat kiesése esetén az alap áramkör működne, tehát gombnyomásra az áramkör átvált be vagy kikapcsolt állapotra.
És mondjuk ebből a kapcsolásból mondjuk 8-10 esetleg 16 db-t összerakni. Netán extraként 3 ilyen több kapcsolást tartalmazó eszközt hálózatba kötni.

Kérek ötleteket,*
(#) ferko válasza ferko hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

A Vellman K 8056 http://webaruhaz.permanent.hu/termek/velleman-10-kitek-100-idozitok...it-539

Még jó is lehetne erre a célra, van rajta analóg kapcsolási lehetőség is, csak sajnos addig zárnak a relék, amíg impulzust kapnak, a cél pedig hogy rövid záróimpulzusra (gombnyomásra) átbillenjenek a rélék (be vagy kikapcsolás)

Esetleg valami javaslat, hogy mivel lehetne ezt az áramkört kiegészíteni ?
(#) sirály12 válasza ferko hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Itt nem is igazán a hardver lesz a nehéz, mert az egyszerű, inkább a programozási része lesz a húzósabb! Az egészet egy mikrovezrélő elkezelgeti, de abba progi kell!

1-2 hónapja csináltam én is inteligens kapcsolót ottholra a szobámba, a hardver része hamar kész lett, a progit tovább tartott megírni. A kapcsoló egy érintőfelülettel kapcsolgatható, és infrával is!
(#) Szebence válasza ferko hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Szia! Ha megfelelne LPT port a PC-vel való kommunikációhoz, akkor 8db lámpát mindenféle gond nélkül, egymástól függetlenül könnyedén tudnál vezérelni.
(#) Ven válasza ferko hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Magad akarod elkészíteni vagy kizárólag kész megoldást keresel? Kész LAN-os megoldás létezik, de horror ára van. Szerintem RS232-es megoldás is létezik, ám az USB-ben kételkedek.
Amúgy ez nem vészes feladat, ha tényleg elég az RS232. (A LAN és USB az már más tészta, mert ott legalább az egyik oldalon komoly program kell.)
(#) jocipoci hozzászólása Máj 13, 2012 /

Sziasztok . Segítségeteket szeretném kérni .Van egy ShowMoon2 vezérlő egy lámpában . Erről a vezérlőről kellene valami leírás mert sehol nem találtam .Illetve ehhez kell DMX vezérlő (master ) vagy megy nélküle is .
Köszönöm a segítségeteket .
(#) Ge Lee hozzászólása Szept 19, 2012 /

Üdv.
Megkerestek egy kérdéssel - kéréssel amit most továbbítanék. Van egy ilyen [url]http://www.mkdiscotechnika.hu/termek/professzionaliskulteriledfenyu...ghtbox[gallery]ilyen[/url] kijelző, amihez illeszteni kellene valahogy egy km számlálót. Tehát annyit kellene tudnia a szerkezetnek, hogy mondjuk egy kerékpár jeladóról kapott jelsorozatot számol és oszt le úgy, hogy a kijelzőn lévő nagy méretű szám minden km (esetleg 100m) megtétele után lépjen egyet, és tudjon elszámolni 8 számjegyig. A kijelző még nincs meg, akkor rendelnék meg (keletről fele annyiért) ha akadna valaki aki ezt összehozza, természetesen díjazás ellenében. Ha valaki esetleg vállalná, írjon ide, vagy keressen email-ben.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) kokozo válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Én ezt nem ilyennel csinálnám, 1 mert drága 2 meg felesleges.. Ebayen lehet venni hatalmas 7 szegmenses led kijelzőket csájnából és ahhoz már csak egy sima számlálót kellene csinálni amit amúgy is meg kellett volna csinálni a drága kijelzőhöz is.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) Ge Lee válasza kokozo hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Köszi. Ezt mondtam neki én is, de nem találtunk néhány centinél nagyobb kijelzőt, ide pedig legalább 15-20cm magas kellene. Az ára meg nem számít mert a cég fizeti, a lényeg hogy minél előbb kész legyen és hogy ne a mi időnk menjen rá. A számlálóhoz azért még kell egy két dolog (pl. s. trigger) és a kijelzőt is meg kell hajtani, illetve az értéket tárolni. Egy számnak pl. lehet hogy hetekig bent kellene maradni mert csak akkor kap újabb számlálni valót.
(#) JaszAti hozzászólása Dec 3, 2012 /

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ki tud kapcsolási rajzot, vagy egyebet adni ami által egy olyan ledes lámpát tudok építeni melyet Led Dmx pulttal tudok vezérelni. Színek ( R,G,B ), strob, dimmer. (xlr in-out és DIP kapcsolóval esetleg.) Az sem gond ha van benne hangérzékelő ami az alacsony frekvenciás basszus hangokra vált színt, bár ez részelt kérdés.
Egy ilyen LED es lámpa 15000->a csillagos égig terjedő árban van, de megépíteni ennek töredéke lenne.
Előre is köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
(#) kukac_24 válasza JaszAti hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Szerintem jobban jársz ha megveszed 15000-ért, mert nem olyan egyszerű megépíteni.
Pl. itt van egy
(#) Georgee válasza JaszAti hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Klikk Lehet bogarászni, a google rengeteg ilyen oldalt dob ki.
(#) Jim-Y hozzászólása Jan 12, 2013 /

Sziasztok, teljesen laikusként kérnék segítséget

Először is, ha esetleg másik topikban kéne feltennem a kérdésem, akkor legyetek szívesek eligazítani, új vagyok a fórumon. Köszönöm

Amit kezdetben meg szeretnék oldani, hogy a monitorom mögötti közönséges kislámpát számítógéppel, esetemben egy Raspberry Pi-vel tudjak vezérelni, a Pi GPIO portjain keresztül. Ameddig magamtól ejutottam, bár ebben nem vagyok biztos, hogy nekem egy ilyen, vagy ehhez hasonló Relé kéne.

Na most, ezzel ki is fújtam, nem tudom, hogy kéne, ehhez kérek segítséget. A hosszútávú tervek között szerepel, hogy a lakás villanyhálózatát is a Pi-vel (is) tudjam vezérelni. Üdv
Következő: »»   5 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem