Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Hogyan lehetne azt megoldani Aresben, hogy az egyes kötésekhez hozzá lehessen rendelni a vonal vastagságot (autorouter)? Mert alapból csak a "POWER" és a "SIGNAL" lehetőség van! Remélem érthető volt a kérdésem. ![]()
Hali!
Hogyan lehet a egy IC táplábait előhozni (ha lehet egyáltalán)?
Hi, edit component ablakban a hidden pins gombbal bejön az edit hidden power pins, ott megadhatod, hogy hova legyen kötve. Alapból VDD és VSS. Beraksz a rajzba egy POWER cuccot és megadod neki a VDD cimkét, a program tudja, hogy az IC VDD lábát oda kell kötni. VSS-sel ugyanígy.
Köszi, de nem teljesen erre gondoltam. Hanem a kapcsolási rajzon magán az IC-n legyen tápláb kivezetés.
Sziasztok!
A proteus ares-ről lenne egy kérdésem. A top silk réteget szeretném kiválasztani, de csak a bottom silk-el együtt tudom ezt megtenni, mi lehet az oka? Csak az alkatrész körvonalát szeretném, hogy látható legyen, Nyákra szeretném kinyomtatni és a forrpontok nemkellenek. A simpi felhasználó által leírt rétegek különválasztása ezt alkalmazom. Előre is köszönöm.
Köszönöm a gyors választ. Régebben működött a dolog, hogy egyszerre kitudtam nyomtatni az alsó és felső alkatrész oldalt. Igen tükrözöm én is ahogy te javasoltad , most nem jó, valami hibás beállítás okozhatja, de nem tudok rájönni.
zenetom, saját magad meg is válaszoltad, én se tudtam ezt, köszi
![]()
Köszi.
![]() Öregszem, ezért felejtek el dolgokat.. ![]() Tas84: ugye milyen ügyes vagyok? Nálam ez már csak így megy. Meg van a válasz, és csak utána kérdezek rá ![]()
Sziasztok. Újabb problémába ütköztem. Beraktam egy műszert (egy logikai analizátort). Legelőször bejött a kezelőszerve és a diagram. De most nem tudom előcsalogatni. Tudnátok benne segíteni hogyan varázsoljam elérhetővé?
Szerk.: Sikerült előszedni. De valamiért nem jeleníti meg a jelet.
Sziasztok. A logikai analizátort hogyan kell használni? A bemenetre kötöttem órajelet de nem jelenik meg.
Itt a rajz. Az ic-k bemenetén 1 illetve 3,5 Hz-es jel van.
Kipróbáltam, nem működik stabilan , vagy én sem értek hozzá. Esetleg a Graph Mode menüben a Digital grafikonnal lehet elérni ehez hasonló funkciót.
Nekem igazából a jelalakok kellenek. Suliba jegyzőkönyvet kell beadni. A feladat hogy 8 kaput vizsgáljunk. Egyik bemeneten 1Hz a másikon 3,5Hz négyszög jelet kell ráadni. Fel kell venni az idő jelszint diagramot.
És hogyan tudom csatlakoztatni a lábakat? Arra már rájöttem hogy hogyan kell a bemenő órajelet. De ami kijön a logikai kapun azt hogy kötöm rá?
Üdv!
Valaki tudna segiteni hogy hogyan tudnék uj lib fájlokat késziteni a proteus 7.2 höz? vagy honnat lehet tölteni. IR2153 és társaihoz kellene
Üdv, hát szerintem a készítésre nem fogsz találni megoldást, mert nem olyan egyszerű dolog, én is már rég nézelődök mindenféle weboldalon, de sehol nem találok egy egyszerű és érthető megoldást, pedig nagyon jó lenne saját alkatrészeket modellezni.
Tehát ha jol értelmezem akkor egy irányitoelektronikát kell tervezzek az ic helyett? vagyis más elemekböl felépitem azt az ic-t?
Hogy tudom megoldani, hogy egy szimulációban lévő PIC eeprom területe, az alapértelmezett FF értéket vegye fel induláskor? Azt vettem észre, hogy ha írok bele, azt megőrzi (azaz a projekt fájlba menti). :nemtudom:
Üdv!
A pic edit component lapján az advanced properties menüben válaszd ki az initial contents of EEPROM pontot majd tőle jobbra levő boxba adj meg egy fájlnevet ami a kívánt eeprom adatot tartalmazza. Esetedben az FF értéket. Ezt fogja betölteni alapértelmezésként.
Köszi, de nem működik. Sajnos még mindig benne van. Lehet, hogy nem jól írtam a tartalmat...?
v7.2 SP2-nél nekem csak akkor tölti be helyesen a kiválasztott EEPROM-állományt, ha a "Randomize data memory" beállítást No-ra teszem.
Azaz, lehet, hogy Default esetén is betölti, de össze is zavarja... Úgy rémlik, hogy ha rosszul írnád a tartalmat, figyelmeztetne. Ha nem szól semmit, akkor a file valószínűleg jó. Esetleg, ha régebb óta dolgozol ezzel a tervvel, kipróbálhatod a Debug -> Reset persistent model data menüpontot, hátha az ISIS tárolt el valamit.
Sziasztok! A Proteus-nak van-e demó verziója? Ha igen akkor miben van lekorlátozva?
Közben megtaláltam: itt.
Kiderült hogy nem lehet menteni. Se nyomtatni. Azt írják hogy auto-rout és auto-place sincs benne (bár nálam van).Úgyhogy nem ezzel a programmal indulok nyáktervező versenyre. ![]()
Köszi! Ezzel csak az a bajom hogy egy versenyre kellene a program és ott csak jogtiszta verziót lehet használni.
Sziasztok.
Kisebb gondom támadt az ARES-ben. Mégpedig az,hogy nem tudok teliföldet csinálni. Mivel csak nyáktervet csinálok, és nem tudok a NET-nek nevet adni, ígyhát nincs GND nevű NET. Ha valaki tudna ebben segíteni, hogy lehet átnevezni a "Ratsnest Mode" -ban megadott "#000xx" számokat,vagy, hogy lehet teliföldet csinálni, azt megköszöném. |
Bejelentkezés
Hirdetés |