Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   244 / 1156
(#) CsemanAttila hozzászólása Okt 9, 2011 /

Üdv! Lenne egy nagy gondom. Meghajtók keresése után, kiírja, hogy "cmos checksum error" Rákerestem google-be. Kb 100 féle dolgot írtak rá. Lemerült elem, kimozdult bios csip, halott keybord csatlakozó... F1-el tovább megy, de van valami kékhalál, de sehogy sem birom megállítani pont ott a képet. Tud valaki segíteni? Előre is Köszönöm!
(#) hammer14 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Szia

Konkrét javaslatom nincs,de egy két tippet mondok amivel nekem gép érdekes hibáit sikerült kiküszöbölni.

Biosba sikerült belépned? Ha igen akkor állíts mindent default-ra illetve az alaplapodon az elem mellet,ha van jumper a reset-re akkor azt reseteld ott le,ha nincs óvatosan pattintsd ki az elemet persze a gépet áramtalanítsd. Ha már kivetted az elemet annak a feszültségét is lemérheted multiméterrel elvileg 3v-os.
De rá van írva ha rosszul mondanám.
(#) vladcepes hozzászólása Okt 9, 2011 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Van egy asztali gép benne 2 db vinyó.(régiek-vagyis anno géppel együtt vettem újonnan). A második vinyon most semmi nem volt,egy mentést akartam volna majd csinálni rá az oprendszeres vinyoról.Most egy olyan eset történt hogy nagyon lassú volt a gép tehát alig töltött be aztán ha betöltött ott is lassú volt.Most utoljára már be se töltött.Csináltam egy javítást az XP-cd-ről és helyreált,A saját gépbe láttam a második (Dmeghajtót de ha megakartam nyitni csak gondolkodott. Na ekkor gondoltam hogy esetleg ez okozta a galibát hardverileg.Szétszedtem a gépet a csatlakozóját kihúzgáltam meg vissza aztán megint bekapcsoltam a gépet és már a (D jele is eltűnt nem volt ott.Most vagy az IDE kábel nem jó vagy a vincsivel van baj.Ezt hogyan lehetne tesztelni? Van valami hasonló program mint a Memtest ami ellenőrzi a memóriakártyát csak vincseszterre? Hogyan tudnám letesztelni hogy érdemes e egyáltalán foglalkoznom ezzel a vincsivel vagy sem? Várom a válaszokat. A segítséget előre is köszönöm.
(#) hammer14 válasza hammer14 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Alaplapodon a kondenzátorok milyen állapotba vannak?
Ha púpos akkor kék halált fagyást okoz olyan! Ha leveszed alacsonyra az órajeleket a lehető legkisebbre mindent és úgy elindul akkor val színű az,főleg ha látod is a púpokat esetleg barna folyást a tetején.
Illetve biosba nekem van olyan funkció hogy minden hibát fölismer vmi all errosr check vagy detected vagy valami ilyesmi nálam a neve. Ha nekem az be van kapcsolva bios képernyő után be sem tölt. Azt ha lehet álítsd no errors ra vagy tiltsd le ha nálad van ilyen.

Barátnőm gépe egyszer nemrég csinált egy hasonló érdekes jelenséget mint neked vinyót nem talált majd lefagyott egy dell optiplex gx270-volt. Nem akarta fölismerni a lemezeket meg semmilyen meghajtót botolni sem rendszert telepíteni sem semmit. Pár reset után sok ki be kapcsolás múlva jó lett,de ott az alaplap eleme okozta a gondot valószínűleg,mert írta annak a töltöttségi hiányát is. Bár azóta sem let cserélve meg semmi mégis megy,telepíts előtt is ment,de ahogy belenyúltam vinyót cserélni megbolondult.
Remélem tudtam tippet adni.
(#) hammer14 válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 9, 2011 / 1

Szia

Hd sentinel nevezetű progit rakd föl és az alap dolgokat kiir róla van-e szektor hiba nézi a felpörgési sebességet és az átviteli sebességet is. MEg hogy a lemezed kondiciója hány%-os. A becsült hátralévő élettartam pedig hülyeség,mert az én vinyóm a régi 3%-os volt és 5 napot írt hátralévő éltartamnak 2 évig és még msot is működik csak már nem használom,mert sata-ra váltottam. Sector hiba az ami gázos ott a nulla a jó!

Ez a program csak akkor ismeri föl ha a windows is felismeri. Satas- a géped vagy ata-s?
Külön külön nézd meg a vinyókat és lépj be a biosba ott fölismeri-e. Jumpereket ellenőrizd le melyik vinyó a master és a slave biosba az engedélyezve van-e,cable selecten melyik van,mert ezek okozhnak ilyen gondot ha nem úgy kötötted vissza mint ahogy eredetileg volt és működött. Persze ez csak akkor igaz ha régi ata133-asak a vinyók amiről szó van.
Jumpereket a kábel csatlakozónál találod pár tükse a vnyó tetején alján van jel melyik milyen módba hogy van kötve.
Ha a biosba látod akkor nem tropa és jöhet a hd sentinel-es teszt. ha ott nem látod akkor pedig nincs az a helyreállító javító detektáló program ami javítani tudná,mert az sem fogja látni.
Rendszerlemez amin az xp van az legyen a master a másik meg a slave primer,boot meg a hd0. vagy ide1
(#) hammer14 válasza hammer14 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

HA más nem az úgymond kérdéses rossz vinyót a dvd meghajtó helyére kösd slave módba és úgy látni kell a windowsnak és a kábelhiba ki van zárva. Tápkábelnek is másik kábelt dugj neki hátha az a gond! ata66-ba fog csak menni,de legalább tudod hogy jó-e vagy sem!
(#) tomeszku hozzászólása Okt 9, 2011 /

Sziasztok!
Ma bekapcsoltam a gépemet 4 nap után és az volt a gondom h teljesen mások voltak a betűk a képernyőmön mint előzőleg, olyan a betűtípus mint mondjuk a wordben a windings vagy milyen típus, ilyen szimbólumok voltak mindenhol! Mi lehet a probléma, én egy progira gtam ami vhogy átírta a betűket, de melyik ? már néztem a vezérlőpult betűkészletben de ott csak 3 fajta betűkészlet volt de azokat sem tudtam beállítani! mellékeltem egy képet a hibámról! Aki tud legyen szíves segíteni, fontos volna mert éppen írnom kellene a szakdogámat de így nem tudok haladni vele!
előre is köszönöm!
üdv Tomi

fonthiba.JPG

(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

CMOS elem merült le. Kimozduló BIOS IC ilyet nem okoz, akkor már lefutni sem tud a BOS, nemhogy az egyébkét déli hídban lakó CMOS SRAM-on lamentálni. A kék halál az a boot elején jelentkezik? Ebben az esetben 0x7B lesz jó eséllyel és az ATA vezérlő üzemmódja körül kell keresni, ha SATA az eszköz, akkor annak natív üzemmódja helyett a kompatíbiliset (vagy IDE) kell választani a BIOS vonatkozó részén.
(#) didyman válasza tomeszku hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Csökkentett mód is ilyen? Vélhetően fájlrendszer/lemezhiba lesz. Egy chkdsk /f parancsot eressz meg neki, a kérdésre nyomj egy i-t+entert és indítsd újra a gépet.
(#) vladcepes válasza hammer14 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Szia.Köszönöm a gyors választ. Most pillanatnyilag a laptopon barátkozok ezzel a progival,az asztali apumnál van.Nyomtam egy File- Rövid Ön-teszt.(gondolom jól csináltam). "Sikeresen végrehajtva" 0x00 .Ezt a szektor hibát hol kell majd kiírja ha van valami? Itt? Amúgy ATA-s a gép.A Jumperekkel nem jártam,úgy van ahogy volt eddig amikor működött. Köszönöm az infókat.
(#) tomeszku válasza didyman hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Lefutattam a chkdsk-t és semmi hibát nem talált, csökkentett módban is ugyanez a hiba!
Van rá vmi más megoldás vagy inkább telepítsem újra az oprendszert?

A vezérlőpult keresőjébe beírtam h "ablak színe" utána kidobta a találatokat ott kiválasztottam az "ablakszínek és -mérőszámok módosítása" és itt a betűtípusnál csak 2 választható opció volt: Fixesys és system! Mintha eltűnt volna az összes többi! na ilyenkor mi van?
(#) didyman válasza tomeszku hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

windows\fonts mappa mennyi fájlt tartalmaz? Ha ott van hiány, elég lenne azokat helyre másolni.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

smart/reallocated sector count, current pending sectors, reallocation event count. Lehet még gond a raw read error rate értékkel is.

3 darab betűtípus van csak ott is: Fixedsys, system és terminal! töltsek le vhonnan betűtípusokat és telepítsem be oda őket?
(#) tomeszku válasza tomeszku hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

na szóval találtam hozzá telepítendő fontokat, még nem az igazi de legalább már értelmes betűket ír ki!
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Szia.Köszi a választ. Ezt a beírást hol találom? Magyar a progi,
(#) tomeszku hozzászólása Okt 10, 2011 /

Írtam már előbb de nem sikerült megoldani a gondomat, vagyis csak egy részét, és úgy hogy újratelepítem a win7et a gépemen, azzal már gondolom jók lesznek a betűkészletek és méretek is.
1 vinyóm van 2 partícióra osztva, a kisebbiken van az oprendszer a másikon meg a személyes cuccok.
Lehet hogy láma lesz a kérdésem de így még nem telepítettem egyik gépemet sem, szóval telepítés közben meg lehet azt csinálni hogy ne törölje le a az egész vinyó tartalmát(mind2 partíciót),oda szeretném felrakni az újat ahol a mostani van! köszi
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Ott van előtted a program, és ott van a SMART fül is jól látható helyen.. Bővebben: Link

Ja, és az adat oszlop az érdekes, a többivel ne foglalkozzunk. Az értékek hexa adatok lesznek. Eltoláshoz ne nyúlj!
(#) didyman válasza tomeszku hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Kár, a fontok mappa teljes tartalma kibontható a Win7 telepítési forrásából pár perc alatt.. A Windows telepítői sosem törölnek le egész lemezt, amíg a felhasználó nem kéri erre, alapértelmezett viselkedésük az, hogy a cél partíción is minden érintett mappát elraknak egy könyvtárba. Ha meg több partíciód van, a kérdés maga értelmetlen, hiszen a rendszerén kívül miért is nyúlnál máshoz. Amire figyelni kell, az az asztal és a személyes mappák tartalma, illetve helye. Ha formázod a partíciót (ami teljességgel szükségtelen), akkor kell ezekkel foglalkozni.
(#) hokahey válasza didyman hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Na most sikerült megnéznem (Melóból nem tudom a gépet szétszedni, barátnőmre nem bizhattam, 7. hónapban van)! Alaplap: Foxconn G31MPX-K, táp: ISO-450LPP, kora 2009 november. Megpróbáltam noecska tippje alapján 1 ram, 1 hdd, stb. de a probléma továbbra is fennáll.
(#) sardi_hunor hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok!

Szerintetek egy radeon hd 3450 agp 8x win7-en vagy xp-n menne jobb teljesitmennyen, mivel directx 10-es a kartya es az xp csak 9-es.?
(#) janikukac hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok !
Ma akartam az ubuntut újra rakni, de ez a hiba jött ki.. Nincs a D-n ubuntu mappa.. :O Megoldás?
(#) kicsorot hozzászólása Okt 10, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Van egy számítógép ami egy hidraulikus szelepekkel működő gépet vezérel.Az alaplaphoz csatlakozik több olyan kártya is, aminek a kimenete kapcsolja a szelepeket. Az utóbbi időben bekapcsoláskor az "INVALID OUTPUT BOARD" szöveg jelenik meg a képernyőn és semmire nem reagál. Ezután kikapcsolás , bekapcsolás és helyre áll a rend, ha nem újból ki-be, és talán jó lesz egyszer.Mit tanácsoltok mi a gond?
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Te windows alól telepíted?? Nem inkább be kéne bootolni a CD-ről?
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Windowsrol megy, miért, az baj? A c-re másoltam,és onnan akarom a D-re. Ezelőtt CD-ről ment...
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Amikor bootolsz róla, ad egy menüt, hogy futtatni vagy telepíteni akarod. Ott választhatod a telepítést. Előtte azért a meghajtódról készíts biztonsági másolatot!!
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Akkor írjam CD-re? Sajnos nincs, ám mintha lenne valami trükk, hogy Pendriverol is lehet instalálni. Van is egy ilyen file, hogy usb-creator az ubuntu map-ba..
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Köszönöm a választ.Megnéztem az Adat oszlopoknál azokat amiket leírtad és 0-ás adatok vannak. Gondolom az a jó.Majd kíváncsi leszek az asztali gépnél mit mutat ki.
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Üdv!

NTFS fájlrendszerre linux-ot telepíteni... Biztos Jó ötlet az?
Minimum külön két partíciót kellene neki létrehozni. Egy swap és egy rendszer partíciót (ext2 vagy ext3 fájlrendszerrel).
Következő: »»   244 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem