Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   246 / 1156
(#) Rober_4 válasza didyman hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Én mindezt értem, de személy szerint én, semmit sem kapok a mikroszofttól, hogy ezzel oktassam az ifjúságot. Sem terméktámogatást, sem szép számokat sem ilyesmit. És otthon meg egy egyszerű felhasználó vagyok, nincs cégem, meg titkosított adataim, egyszerűen csak legálisan akarom használni a gépemet, annyi pénzből, hogy a fizetésemből is maradjon a hó végére...
Tehát a vitát tényleg itt fejezzük be, mert alapvetően más a nézőpont.
Ráadásul mi az ütemezett munkaidőn kívül, lekapcsoljuk az áramot, hogy minél kevesebb legyen a villanyszámla...
(#) didyman válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

A "vita" nem nézőpontok között zajlott, hanem írtál pár olyan dolgot, ami már csak a működő példázatok szerint egyszerűen és jól megoldható. Egyedi usernél az automatikus frissítés ütemezhető, konfigurálható, és egy paranccsal kiiktatható (futtatás: net stop "automatikus frissítések"), ha az adott munkamenetet zavarja az újraindítási vágya, céges gépparkhoz meg a WSUS egy nagyon remek megoldás bármiféle dolgozóval szembeni interakció nélkül, csendben, megbízhatóan-írtad, hogy neked ez probléma a cégesnél, hát ne nézőpontokról habogjunk, hanem nézz utána, tanuld meg, mert a saját dolgodat könnyíted meg vele és részben ezért is említettem .
(#) janikukac hozzászólása Okt 11, 2011 /

Sziasztok !
Kiírtam DVD-re képfájl-bootra, és szépen be is indul az ubuntu install, amint behelyezem felismeri, ám ugyanaz a hiba jön ki. Szerintem nem én bénázok.. ( a Linux meg letöltés alatt áll.. )
(#) eSDi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

A képen amit feltöltöttél hivatkozik egy naplófájlra. Szerintem nézzünk bele, hogy mi is az oka ennek a fura hibának. Legjobb, ha ide feltöltöd azt is.
(#) janikukac válasza eSDi hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

De nem találtam meg, pedig a rejtett/systemet is mutatja a total commannder . Pontosan hol keressem?

c:\documents and settings\felhasználó neved\local settings\temp\

Ha megvan ez a könyvtár, töröld a tartalmát. Amit nem enged törölni, azt hagyd ki. Maradj ebben a könyvtárban és indítsd el a telepítőt, de a hiba üzenetet ne zárd majd be. Lehet, hogy letörli, ha bezárod. Ott kell majd lennie annak a wubi-xx.xx-xxxxxx.log fájlnak.

Megtaláltam egy hosszú dokumentumot, csatolom. Mit töröljek pontosan? Az egész temp-et?

Ha megvan akkor már nem muszáj.

Oké, mi a hiba, mit tegyek?

Na * ettől nem lettünk okosabbak... Nincs benne több információ róla.
Ha tényleg nincs semmi ilyen fájl vagy könyvtár akkor, lehet, hogy a Windowsos telepítő a hibás. Esetleg egy scandisk lefuttatása a meghajtón talán segít...

Hogy értve scandisk? Az micsoda?
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Most meg nem írja ki a hibát, lehet sikerül? Mit vacakol , nem értem. :O

Sajátgép->jobbklikk a meghajtón->tulajdonságok->eszközök->hibaellenőrzés

A technika ördöge már megint...

Nem, nem tréfált meg a technika ördöge, ám ez már róla megy felraktam.. Tényleg nem bénáztam, egyszerűen beraktam a lemezt újra, és olala..

Örülök, hogy rendbe jött. De hogy miért csinálta, azt passzolom.

Én is..
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Na, jó, azért egy kérdésem akad: Mit tehetek ha a D-t akarom megnyitni az Ubiban, ám csak a C látható, pedig a D-re instaláltam, meg szerintem mind a 2 kéne, hogy látható legyen..
(#) Powerslave válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Az a vicces, hogy mindkettőtöknek van némi igaza
(#) Rober_4 válasza Powerslave hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Akkor zárjuk is le!
(#) didyman hozzászólása Okt 11, 2011 /

Milyen iszákos itt ma mindenki, nekem meg porzik a vesém, egy csepp sör sincs a hűtőben.
(#) janikukac válasza didyman hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

[OFF] Citromos sör, nyami..
(#) Rober_4 válasza janikukac hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Na én most passzoltam a dolgot! :bummafejbe:
Olvass utána egy kicsit a Linuxnak.
-Gyökér fájlrendszer
-Home könyvtár
-Fájlrendszerek csatolása stb...

Egyébként:
Az "Ubuntu" és a "Linux Mint" is Linux. Sőt a "Linux Mint" egy jól megírt "Ubuntu", na erre varrj gombot!
(#) janikukac válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Oké, akkor majd holnap. Most fizikázok..

Köszi, de ebből se jöttem rá , hogyan találhatom meg a D diskemet. Esetleg, ha ezt az egyet elárulnád..

Ha minden úgy van ahogyan gondolom, a d diszked maga a gyökér. (Leszámítva, hogy valószínűleg egy swapterület is létrejött, telepítéskor) Fogd fel úgy, hogy a d diszkre csatolod fel a c diszked a /media könyvtárba.

Akkor én vagyok a hülye, mert nem értem. Igen, a D-re instalálltam. Ha a Places-en a megnyitom a "saját gépet " 21 GB Filesystem-et ir, és tényleg /media nem tudom én mit ir ki, ha az egeret ráhúzom, ám csak a C adatait látni, még a WINDOWS mappa is itt van, meg minden ami C-n, de semmi D.. Ajj, ajj..
(#) didyman válasza janikukac hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Linuxban nincs C: meg D: . Minden meghajtód a gyökérre van felcsatlakozva, kvázi almappaként. Fejtsd ki az egyes ágakat, meg fogsz mindent találni, csak elsőre lesz fura, valójában töklogikus (ennek ellenére nekem is a betűjeles a normális, de hidd el, semmivel sem nehezebb a faszerkezet).
(#) janikukac válasza didyman hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

De én komolyan nem értem. Esküszöm meg őrülök ezen. Én semmi mást nem találok..
Következő: »»   246 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem