Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egyszer a töritanárom azt találta mondani, hogy a borostyánkőutat azért építették borostyánkőből, mert az jó tartós. Kijavítottam, hogy az bizony bazaltból épült és a borostyánkő az inkább ékszer alapanyag, amit a balti tengertől hoztak rajta ... mit mondjak, abban az évben majdnem megbuktam töriből és franciából is... (a franciát is ő tanította)
Egyrészt 10^-15 en az atommag(illetve 1 proton<-hidrogénmag) és ennek a 100 ezerszerese maga az atom tehát 10^-10 nagyságrend. Csak hogy tisztába tegyük
Innentől megl legyen béke .>
Bocs a mínusz lemaradt, de a linkből minden kiderül
Steven Sharp Nelson ébredéshez
A zene nagyon jó. A hangszerek is igen különlegesek. Nem tudtál aludni?
Sziasztok!
valaki fellinkelt ide az offba még év elején, egy naprendszert bemutató filmet. Azt keresném, de nem emlékszem mi volt a neve.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni kb 2 mondatot lefordítani angolra? Szakmai lenne és nem igazán tudom milyen kifejezéseket kellene használni.
Youtube videó feltöltéssel kapcsolatba is szeretnék segítséget kérni. Feltöltöttem egy videót, melynek paraméterei:
Szélesség 1440 Magasság: 1080 Méret: 27MB Az a probléma vele, hogy amikor elindul a videó, ott van a felirat, ekkor még teljesen jó, viszont mikor bejön az első kép, akkor elcsúszik a képből a videó. Úgy értve, hogy maga a videó szélessége nagyobb lesz mint a youtube-os lejátszó ablak és egyszeráen a videó jobb széle kicsúszik a lejátszó ablakból. Az első pár másodpercben, mikor még nincs kicsúszva, ha kitesszük teljes ablakba a videót, akkor végig jó képarány marad. Mi lehet a probléma?
Köszönöm mindkettőtöknek, a mondatokat elküldöm PM-ben a videóval meg nem tudom mi van, letöröltem, de szerintem "magától" megjavul, szerintem a Youtube-nak kell optimalizálnia magát, mert nagyon érdekes dolgok történtek utána, viszont egy 20 perc után már jó volt a kép méret.
Viszont mostm egyek dolgozni, holnap visszanézek ide a topicba. Üdv mindenkinek!
12órázom a hónap minden napján Oké, hogy nem sok mindent kell csinálni, de az unalomban fáradok inkább el... Kéne mobilnet
Most komolyan nem kezeli a rendszer a "pontpontpont" karaktert? (Alt+0133)
512MB RAM, és 2,4 gigagörcsös celeron proci... A legújabb verzió minden gond nélkül megy. Igaz, jutubolni csak 360p-ben tudok szaggatás nélkül, de vindózon is csak 480p a max...
Igaz, nekem a proci 1,6, de attól a vidikkel ugyanúgy állok . Már fenn is van az Ubi, arról vagyok..
Lehet, hogy egy ilyen is elég:Bővebben: Link Nekem szerencsémre elég a laptop wifi-je itthon. Több szomszédból is jön a NET.
Sulis koromban sokszor, kukkoltam a metró első vagy utolsó kocsiján hátha látni valamit az alagútból. Most az oroszok jóvoltából utazhatunk 2 percet a metró ütközőn. Bővebben: Link
Most nézek egy műsort a Spektrumon. (Fald fel Amerikát)
Egy Pizzára 18db Habanero paprikát raktak ledarálva. És azt ették. :guluszem1:
Vicsys, már korábban szerettem volna kérdezni:
Milyen formában fogyasztod ezeket a paprikákat amiket termesztesz? Mert ezek ugye méregerősek. Egyébként én is gondolkodom rajta, hogy megpróbálok beruházni valahonnan ERŐS paprika magot, mert a bolti paprikakrémek felejthetőek. Korábban még az jutott az eszembe, hogy felturbózom az Erős Pistát egy kis kapsztaicinnel, de nem tudom, hol lehet kapni. A szüret idejére mekkora körzetben kell evakuálni a lakosságot?
A hideg meggylevesen és a mákos tésztán kívül, mindenbe teszek erős paprikát. Most azt fontolgatom, hogy nem fűzöm fel, hanem főzök jófajta chilli szószt belőle. (A halászlét meg nem tudnám úgy enni, hogy nem marja szét a számat. Ugyanígy vagyok a töltöttpaprikával és a lecsóval) A szüretelést és felfűzést rábíztam a kedvesemre. A naga magokat anno a teszveszen vettem. Most 2 tő várakozik, hogy kiássam és újra átteleltessem idebent.
Vicces amikor apuval elmegyünk erőspaprikát venni nekik. Fel s alá sétálgatunk a kofák között és natúrban kóstolgatjuk a kis zöld cseresznye paprikákat, miközben az eladó nénik elképedt arcán vigyorgunk...
Köszi az infókat!
Én mindenképp krémben gondolkodnék, mert nálunk a lakótelepen sem a szárítás, sem a darálás nem megoldható. Idén nevelgettem pár tő "gyufa" paprikát az erkélyen, de ez így kevés. Ezért jutott eszembe a Pista turbózása. Ilyen tömény kivonatra nincs tippetek, hol lehet szert tenni? Idézet: „...és natúrban kóstolgatjuk a kis zöld cseresznye paprikákat, miközben az eladó nénik elképedt arcán vigyorgunk...” Ja kérem, ha valakinek azbesztből van a nyelve... Én beérném némi "közepesen erős" paprikakrémmel!
Ja, és nálunk a család többi tagjának néha még a tejbegríz is erős!
Csak én szeretem, ha valaminek van egy kis íze.
Hidd el nekem is csípi, de én szeretem. Már gyerekkorom óta hozzá lettem "idomítva" az erős ízekhez és valahogy most már hiányzik, ha vendégségbe megyünk és a háziasszony nem tud erőspaprikát adni az ünnepi húsleveshez.
Erről jut eszembe a vicc: Apa és anya kutat a gyerek szobájába. Az ágy alatt találnak egy szado-mazo újságot. Egymásra néznek a szülők, majd az apa így szól: Szerintem ne büntessük meg... Idézet: „nálunk a család többi tagjának néha még a tejbegríz is erős!” Azt azért megnézném, hogy eszel paprikás tejbegrízt .
Jézusom, most nézem a Habanero részleteit:
Ez a BURGONYAFÉLÉK családjába tartozik!!! Milyen lehet ezeknél a paprika????
A nálunk lévő cseresznye paprika kifejezés is félreérthető lehet egy külföldinek. Főleg ha már szép piros és még sima a paprika bőre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |