Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   546 / 1271
(#) Jancsy25 válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Köszi a gyors választ oké. mi a teendőm mit keressek vagy hogy javítható?! Kicsit kínai nekem
(#) mazsola hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Helló hozzáértők!
Van egy Digi TV antenna+LNB /-beltéri nincs-/és egy Strong SRT5250 készűlékem.Teljesen járatlan vagyok ez ügyben, ezért kérdezem hogy az általatok /remélem/ megadott antennabeállítással tudok-e fogni valamilyen kódolatlan műholdas adást, és ha igen, hová csatlakoztassam a kábeleket? Továbbá tudni szeretném hogy másik alternatívaként a Digi anennát a tokaji adóra irányítva /-Miskolc környékén lakok-/ foghatok-e adást? Másik kérdésem, hogy egy most elkészített, de még fel nem szerelt szélessávú pillangóantennát a padlásra felrakva (palatetős ház) tudok e a Strongon keresztűl műsorokat fogni, vagy ki kell raknom a tetőre, ami számomra eléggé körűlményes lenne mivel a ház magas, és akkora létrám nincs. Harmadik kérdés: Grundig CUC 7303 TV. A kép elment, a panelon átforrasztgattam a forrpontokat, kép és hang van, csak éppen minden zöld színben pompázik. Vajon mi lehet az oka? Negyedik kérdés: Kisképernyős Orion TV. Bekapcsolás után a készenléti LED világít, de ha a csatornaváltót megnyomom, -távirányítóm nincs, vagy legalább is nem találom,- akkor néhányszor ki-bekapcsol, közben kattog, végül teljesen kikapcsol. A forrasztásokat már átnéztem, látszólag minden OK. fogalmam sincs hogy mit és hol nézzek még meg. Régi jószág már ez, annak idején amikor még rendszeresen használtam, egyszer már produkálta ezt a jelenséget, akkor a hálózati bekapcsológombot kiiktattam és egy darabig működött is, aztán kezdte elölről. Na itt mi lehet a prücök? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv:mazsola
(#) kadarist válasza mazsola hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Szia!
A Strong SRT5250 nem működik Magyarországon, mert nem képes az MPEG4-es dekódolásra. Műholdas vételre sem alkalmas, tehát ez is felejtős.
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Max a szlovák adókat tudod vele nézni,ha eléggé északon laksz.Nekik jó az mpeg2.
István
(#) Vacok hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Sziasztok!
A héten a tv tápom felmondta a szolgálatot, de hamar sikerült orvosolni a problémát. A képen látható bekarikázott ellenállás szakadt meg, azt kicserélve ismét működött a a tv. Viszont azóta többször történt olyan, hogy nem kapcsolt be. Arra a 100k-os ellenállásra gyanakodtam, de az jó volt, végigellenőriztem minden ellenállást, félvezetőt (kivétel FET, IC). Összeraktam, és ismét működik. Másnap reggel a probléma megint ugyanaz, nem kapcsol be, szétszedem, nem találok semmit, összerakva megint jó, és ezt csinálja már egy jó ideje. Hol keressem a hibát? Vagy egyáltalán miért csinálja ezt?
(#) karaszbandi válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
De nem a digi antennával!
(#) marciart hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Üdv!

LG pe-48a82t crt projektoros TV bekapcsolom megjelenik a kép de az OSD függölegesen fut. Majd ezt követően kikapcsol.
A video kép maga hibátlan. Mi a teendő? MP 015A a tipusa a Main board nak!
(#) lilili11 hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Üdv!
Tudnátok-e segiteni,fogalmam sincs mi lehet a baja a hyundai tv-mnek???
Köszönöm a gyors válasz előre is.....

www.jpg
    
(#) Vatti válasza lilili11 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Szia,
valószínüleg PTC-t kell cserélni .PTC
(#) lilili11 válasza Vatti hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Köszi a gyors választ ,ez tuti vagy tippeled???
(#) lilili11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Köszönöm a segitségeteket....
(#) nagy7702 hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Vestel 2051 TX E tipusú tévém.
Szépen ment és kikapcsoltuk este és azóta nem indul el,készenlét az van próbál indulni de tilt is szinte rögtön, a táp úgy csinál mint mikor a sormeghajtó tranzisztor zárlatos de azt méréskor jónak találtam és nem találtam más zárlatos alkatrészt se.
Az volna a kérdésem merre induljak és hol keressem a hibát?
Köszönöm a segítségeteket előre is!
(#) nagy7702 hozzászólása Okt 13, 2011 /
 
Kérlek benneteket hogy segítsetek a fenti kérdésemben.
Köszönök minden segítséget!
(#) Vatti válasza lilili11 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Szia,
10-ből 9 alkalommal ez a baja.
(#) karaszbandi válasza nagy7702 hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Első körben indulj egy szervíz felé.

Ha nem zárlatos a sor, akkor táp a bajos. De ennek egy alap ismerettel is mennie kéne.
(#) norbi bácsi hozzászólása Okt 14, 2011 /
 
üdv segitségre lenne szükségem van egy grundig T 55-830 multimegasis tipusú 55 cm tv-nk melyen valamilyen gomb megnyomásával vagy menü ?? át lett állitva hotel módba és sehogyan sem tudjuk visszaálliani a fökapcsoló és i gomb nyomását már ki probáltuk de sajnos nem engedi minden funkció üzemel rajta de a menüjét és az av átváltást nem engedi hogy tudom visszaállitani hogy a menüjét elöcsaljam elöre is köszönöm aki segit nagyon fontos köszönöm
(#) kadarist válasza norbi bácsi hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Szia!
Ha ez a CUC7303-as sasszi, akkor a szervízmenübe való belépéshez nyomva kell tartani at "i" gombot, mialatt a hálózati kapcsolóval bekapcsolod a készüléket. Ezzel belépsz a szervízmenübe.
Rajz:
Bővebben: Link
(#) karaszbandi válasza norbi bácsi hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
A rajz nem az övé, amit a kolega linkelt. A sasszi ennek a tipusnak CUC2003.
A hotel kikapcsolása: TV kikapcs hálózatival, i gomb nyomvatartásával egyidőben TV bekapcs a hálózatival, ekkor belép a szervíz menübe ahol hotel mode OFF. Menüből kilép és kész.
(#) norbi bácsi hozzászólása Okt 14, 2011 /
 
köszönöm a válaszotokat de mint irtam elsö kérésemben ezt a lehetöséget már többször kiprobáltam és semmi reakciót nem csinál esetleg más ötlet ??? köszönöm
(#) karaszbandi válasza norbi bácsi hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Akkor a hagyományos grundigos belépő kóddal kell belemenni és úgy kikapcsolni.
(#) nagy7702 válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Szia!

Egy kicsit konyítok hozzá csak nem túl sokat!
a Tápban mire gondolsz?
Az elkókat nézzem meg? Zárlatos alkatrészeket nem találtam a tápjában se.
(#) norbi bácsi válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
üdv köszönöm szépen de sajnos azt a kodót nem ismerem (
(#) karaszbandi válasza norbi bácsi hozzászólására (») Okt 15, 2011 /
 
Ebben az esetben keress egy közelben lévő szervízt, ott ismerik a kódot!
(#) email hozzászólása Okt 16, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy kis 37 cm-es színes Videoton tv-m, ma összeugrott a képe és égett szag jött belőle. Mire utalhatnak a tünetek? Köszönöm.
(#) BarnaPili válasza email hozzászólására (») Okt 16, 2011 / 1
 
Valami elromlott benne...
Egy típusszám jó lenne a beazonosításhoz.Ha szaga volt,annak nyoma is kell,hogy legyen,vedd le a hátulját,porold ki,és vedd szemügyre a panelt fölülről és alulról is.Ha szerencséd van meglátod az égett alkatrészt vagy forrszemet.
Látatlanban kb ennyit lehet mondani.Ja ,és csak óvatosan!
István
(#) Gábor65 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
A Válaszom van összefüggés!A légköri túlfeszültség az egyik diódát,vagy kondenzátort kinyírta a nagyfesz sokszorozóban,ezért a belső ellenállása lecsökkent,aminek egyenes következménye,hogy beterhelt a tápegységnek.Az szerencsére bizonyos határon belül bolond biztos,azaz van egy max.I áram kimenetenként amit figyel és letiltott.Ez volt a szerencséd,mert más nem ment tönkre.De ha leveszed a tápot a sorvégfokról nem szabad sokáig terhelés nélkül járatni a tápot mert elszaladhat és van még egy hibád,de szerencsére a nagyfesz sokszorozó csere után meggyógyult a beteg. Ügyes vagy! Nekem 4 év középiskola kellett az alapok elsajátításához.
(#) Gábor65 válasza email hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Arra utal.hogy a TV nek szerencsétlen volt a csillagok állása és vagy a függőleges eltérítő egységben vagy a vízszintesben???Nem írtad milyen irányban ugrott össze a kép? Ja és jó segítség lenne,ha pontos típust írnál.
Egyébként a "büdös"szag arra utal,hogy a zárlatos alkatrész környékén a megnövekedett üzemi áram miatt ég egy ellenállás...De annak a cseréje nem feltétlen oldja meg a hiba elhárítását,lesz ott mit gyomlálni... Ird meg a típust és táv segítek.Üdv Gábor RTV műszerész.
(#) karaszbandi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Mér, nem mindegy, hogy előről hátra vagy hátulról előre olvas?
(#) Auth Zsigmond válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Úgy gondolom, ha a konkrét esetre valószínűleg már nem is aktuális a hozzászólás, de egy alaposan kivesézett sikeres tapasztalatot osztott meg velünk, ami hasonló szituációban még sokak számára hasznos lehet.
(#) dizi hozzászólása Okt 17, 2011 /
 
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám,hogy van egy 72" GOLDSSTAR TV aminek gyönyörű képe van de hangja nincs, se a hangszórókon se a fejhallgató kimenetén
mi lehet a probléma? TA8200 típusú végfok ic van benne lehet,hogy az szált el,vagy manapság létezik még az a probléma,hogy nyugati vagy keleti normás, igaz kábelen jön az adás így szerintem ez nem jelenthet gondot.
Válaszokat köszönöm.
Következő: »»   546 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem