Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   63 / 621
(#) Norberto válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

A nevét nem tudtam volna, de én is a trafók szigetelésére szolgáló papírra gyanakodtam a képek megnézésekor. Hogy mit esznek ezen az egerek...?
(#) rockersrac válasza Norberto hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

A sarkát!
(#) Norberto válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Azt mondod, olyan ez nekik, mint az embernek a finomságos kenyér sarka/serclije?
(#) Action2K hozzászólása Okt 17, 2011 /

Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, teszünk hozzá kis amazt, megfűszerezzük némi PIC-kel, és ez lesz belőle: Link
(#) lidi hozzászólása Okt 19, 2011 /

(#) sooty válasza lidi hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

Ez egy RC Zeppelin, csak úgy ne járjon mint a Hindenburg
(#) szamóca hozzászólása Okt 20, 2011 /

Na szóval...
(#) Hp41C válasza szamóca hozzászólására (») Okt 20, 2011 /

Van másik... és másik ...
(#) mineral hozzászólása Okt 23, 2011 / 1

Házi lézer mikroszkóp! Ezt ki kell próbálnom. Illetve próbálnotok. Mert nekem most nincs lézerem.
Bővebben: Link
(#) zenetom válasza mineral hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Jól néz ki, de szerintem a kivetített ábrán "mozgó karikák" azok a lézerdiódán, illetve az őt fókuszáló lencsén lévő szennyeződések.
Szerk.: ha egy lencsét raksz a lézer elé, és a fal felé világítasz, akkor is látsz ilyet, csak mivel a lencse szilárd, ezért nem mozognak.
(#) Collector válasza mineral hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Rossz nézni amit csinál, 30 centiről beletükrözi a lézert a saját szemébe. Másfelől azok csak szennyeződések a vízben, és az interferencia miatt körkörös/sávos alakzatokat lehet a falon látni.
(#) szamóca hozzászólása Okt 23, 2011 /

(#) Mybuster válasza szamóca hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Érdekes!
(#) _BiG_ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Én anno még láttam háromszögletű tengely esztergálást. Ez azért annál jóval több.
(#) mineral hozzászólása Okt 24, 2011 /

Négyszög fúró! Bővebben: Link
(#) gerry válasza mineral hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Magyar találmány ez is!
(#) mrobi hozzászólása Okt 26, 2011 /

Ez nem érdekesség hanem inkább látványosság.Bővebben: Link
(#) Mybuster válasza mrobi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

úú igen ezt láttam ez nagy nagy!! vajon hogyan csinálja??

Teszt ment.
(#) zolika60 válasza Mybuster hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Nem nagy ügy. Csak felszereli azt a néhány ezer lámpát, vagy LED-et megfelelő alakzatban, Majd egy számító géppel, zenére kapcsolgatja azokat.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Pontosabban, 1144 csatorna, és a Light-O-Rama. No meg egy nagy adag türelem és kreativitás.
Nem erre szokták mondani: Vazze egy ilyen nekem is kell otthonra. Bár Kanadában már annyira elterjedt ez, hogy talán már nem is kell. A szoftverhez amúgy sok száz zenére megkomponált effekt van, csak össze kell szerelni, és már bámulhat is az utca népe. A youtube tele van ezekkel. Tavaly is fel lett hozva ugyan így karácsony előtt, mert akkor épp karácsonyi zenés volt.
Az amcsik mindenből "sportot űznek". Ezeknek a ház kidíszítésnek is "divatot" kreáltak, sőt már versenyt is rendeznek belőle. Itt egy elvetemült Halloween theme: Batman Theme Halloween Display Úgy húznak témákat a házaikra, mind egyesek a windózukra, a mobiltelójuk menüjére...
(#) válság hozzászólása Okt 27, 2011 /

sziasztok! 1 kérdésem lenne? nem értek a technikához , ip kamerában van hang be építve? ( tehát halok hangot is? )
(#) rockersrac válasza Action2K hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Ez a light o rama érdekes cucc, kíváncsi lennék a működésére, hogy vajon mi lakozik benne? Mármint a vezérlésére, mert a végei már megoldhatók sokféle úton módon! Lehet kapni ilyen kitet, ,,potom" 20000 ft körüli összegért, és az ember magának állítja itthon össze a kitből ezt a fényáras dolgot(lehet kapni összeszerelt verziókat is, de azok közül némelyik igen csak horribilis összegért lehet kapni) Egyébként a light o rama honlapjáról valahol le lehet tölteni a vezérlő szoftver demó verzióját, és akár saját magának csinálhat effekteket az ember!
(#) sooty válasza Action2K hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Egyszer a suliban helloween partit akart szervezni az angoltanár a húgoméknak, csak azt nem tudta, mi is lenne az, azt hitte farsang. Nosza ki is maszkíroztam a húgom Freddy Kruegernek (kapott kalapot, csíkos pulcsit, bicskás kezet papírból, fél arcára égett sebet mint a filmben) Már akkor kicsit furcsa volt, amikor a zebránál megkérdezte tőle egy néni ( mert még csak az arcseb volt rajta meg a pulcsi a jelmezből), hogy mi lett veled szegény kislányom, ki csinálta ezt veled? - A bátyám... Szóval szegényt hazazavarták, hogy azonnal mossa le... nincs kérem itt semmi humorérzék már.
(#) Syn7h37ic válasza válság hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Típusfüggő. Van, amelyikben van, van amelyikben nincs.
(#) Action2K válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Nincs benne semmi nagy dolog, csak precíz, gondosan megírt program. Egyébként én már 1999-ben csináltam ilyen fényshowt az esztergomi Fény Szimpózium-ra. Erről az "Alkotó Emberek, Amatőr Művészetek az Ezredfordulón" című 480 oldalas kiadvány is írt. A számítógépen megvágott hanganyag egy HiFi stúdióvideóra lett felvéve a képanyaggal együtt, ami egy projektorral lett a terembe vetítve. Ez mellett timecode szinkronban voltak vezérelve a robotlámpák és egyéb effektek. A megtervezés, előkészületek kb. egy hónap volt, a színpadtechnika felszelelése egy nap volt. A műsor kb. 5 perc volt.
(#) mineral hozzászólása Okt 29, 2011 /

És van új a nap alatt! Egy újabb óra különlegesség. Ajánlanám Vicsysnek. Bővebben: Link
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Én is biztosan. Be kell rakni egy üvegbúra alá. Le vákuumolni és már nem is zajos.
(#) Collector hozzászólása Okt 30, 2011 /

Kis hajlítgatás.
(#) varttina válasza Collector hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Ugyanez 3D-ben.
(#) zoz11 hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziasztok

Ezeket a képeket azért teszem fel, mert ez egy igen jó példa az emberi hanyagságra.

A képen látható villanymotor(22kW) 9éve tekercseltük meg egészen idáig ment is szépen, míg be nem állt a csapágy. A motor nem lett leállítva használták míg el nem kente a forgó az álló részt.
A képek magukért beszélnek, a tengely elforgott a csapágyba, és úgy felhevült, hogy megolvadt a tengely és elgörbült, 1,3cm görbület van tengely végébe.

Egy ilyen tengelyt nem olcsó megcsinálni, meg ki is kellet nyomni a vasmagból, aminek kellett cirka 60t, plusz be kell tekerni a motort, az se két fillér.

De mind ez ne lenne ha időben meg lett volna csapágyazva?
Következő: »»   63 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem