Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A nevét nem tudtam volna, de én is a trafók szigetelésére szolgáló papírra gyanakodtam a képek megnézésekor. Hogy mit esznek ezen az egerek...?
A sarkát!
Azt mondod, olyan ez nekik, mint az embernek a finomságos kenyér sarka/serclije?
Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, teszünk hozzá kis amazt, megfűszerezzük némi PIC-kel, és ez lesz belőle: Link
Ez egy RC Zeppelin, csak úgy ne járjon mint a Hindenburg
Házi lézer mikroszkóp! Ezt ki kell próbálnom. Illetve próbálnotok. Mert nekem most nincs lézerem.
Bővebben: Link
Jól néz ki, de szerintem a kivetített ábrán "mozgó karikák" azok a lézerdiódán, illetve az őt fókuszáló lencsén lévő szennyeződések.
Szerk.: ha egy lencsét raksz a lézer elé, és a fal felé világítasz, akkor is látsz ilyet, csak mivel a lencse szilárd, ezért nem mozognak.
Rossz nézni amit csinál, 30 centiről beletükrözi a lézert a saját szemébe. Másfelől azok csak szennyeződések a vízben, és az interferencia miatt körkörös/sávos alakzatokat lehet a falon látni.
Én anno még láttam háromszögletű tengely esztergálást. Ez azért annál jóval több.
Négyszög fúró! Bővebben: Link
Ez nem érdekesség hanem inkább látványosság.Bővebben: Link
úú igen ezt láttam ez nagy nagy!! vajon hogyan csinálja??
Teszt ment.
Nem nagy ügy. Csak felszereli azt a néhány ezer lámpát, vagy LED-et megfelelő alakzatban, Majd egy számító géppel, zenére kapcsolgatja azokat.
Pontosabban, 1144 csatorna, és a Light-O-Rama. No meg egy nagy adag türelem és kreativitás.
Nem erre szokták mondani: Vazze egy ilyen nekem is kell otthonra. Bár Kanadában már annyira elterjedt ez, hogy talán már nem is kell. A szoftverhez amúgy sok száz zenére megkomponált effekt van, csak össze kell szerelni, és már bámulhat is az utca népe. A youtube tele van ezekkel. Tavaly is fel lett hozva ugyan így karácsony előtt, mert akkor épp karácsonyi zenés volt. Az amcsik mindenből "sportot űznek". Ezeknek a ház kidíszítésnek is "divatot" kreáltak, sőt már versenyt is rendeznek belőle. Itt egy elvetemült Halloween theme: Batman Theme Halloween Display Úgy húznak témákat a házaikra, mind egyesek a windózukra, a mobiltelójuk menüjére...
sziasztok! 1 kérdésem lenne? nem értek a technikához , ip kamerában van hang be építve? ( tehát halok hangot is? )
Ez a light o rama érdekes cucc, kíváncsi lennék a működésére, hogy vajon mi lakozik benne? Mármint a vezérlésére, mert a végei már megoldhatók sokféle úton módon! Lehet kapni ilyen kitet, ,,potom" 20000 ft körüli összegért, és az ember magának állítja itthon össze a kitből ezt a fényáras dolgot(lehet kapni összeszerelt verziókat is, de azok közül némelyik igen csak horribilis összegért lehet kapni) Egyébként a light o rama honlapjáról valahol le lehet tölteni a vezérlő szoftver demó verzióját, és akár saját magának csinálhat effekteket az ember!
Egyszer a suliban helloween partit akart szervezni az angoltanár a húgoméknak, csak azt nem tudta, mi is lenne az, azt hitte farsang. Nosza ki is maszkíroztam a húgom Freddy Kruegernek (kapott kalapot, csíkos pulcsit, bicskás kezet papírból, fél arcára égett sebet mint a filmben) Már akkor kicsit furcsa volt, amikor a zebránál megkérdezte tőle egy néni ( mert még csak az arcseb volt rajta meg a pulcsi a jelmezből), hogy mi lett veled szegény kislányom, ki csinálta ezt veled? - A bátyám... Szóval szegényt hazazavarták, hogy azonnal mossa le... nincs kérem itt semmi humorérzék már.
Típusfüggő. Van, amelyikben van, van amelyikben nincs.
Nincs benne semmi nagy dolog, csak precíz, gondosan megírt program. Egyébként én már 1999-ben csináltam ilyen fényshowt az esztergomi Fény Szimpózium-ra. Erről az "Alkotó Emberek, Amatőr Művészetek az Ezredfordulón" című 480 oldalas kiadvány is írt. A számítógépen megvágott hanganyag egy HiFi stúdióvideóra lett felvéve a képanyaggal együtt, ami egy projektorral lett a terembe vetítve. Ez mellett timecode szinkronban voltak vezérelve a robotlámpák és egyéb effektek. A megtervezés, előkészületek kb. egy hónap volt, a színpadtechnika felszelelése egy nap volt. A műsor kb. 5 perc volt.
És van új a nap alatt! Egy újabb óra különlegesség. Ajánlanám Vicsysnek. Bővebben: Link
Én is biztosan. Be kell rakni egy üvegbúra alá. Le vákuumolni és már nem is zajos.
Kis hajlítgatás.
Ugyanez 3D-ben.
Sziasztok
Ezeket a képeket azért teszem fel, mert ez egy igen jó példa az emberi hanyagságra. A képen látható villanymotor(22kW) 9éve tekercseltük meg egészen idáig ment is szépen, míg be nem állt a csapágy. A motor nem lett leállítva használták míg el nem kente a forgó az álló részt. A képek magukért beszélnek, a tengely elforgott a csapágyba, és úgy felhevült, hogy megolvadt a tengely és elgörbült, 1,3cm görbület van tengely végébe. Egy ilyen tengelyt nem olcsó megcsinálni, meg ki is kellet nyomni a vasmagból, aminek kellett cirka 60t, plusz be kell tekerni a motort, az se két fillér. De mind ez ne lenne ha időben meg lett volna csapágyazva? |
Bejelentkezés
Hirdetés |