Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Ég ez csak fel kell hangosítani vagy a szgépen vagy az erősítőn. Nem is kell bömbölnie és már villog is Kész van, bedobozoltam, leporoltam...már csak egy polcot kell csinálni, ahová fel tudom rakni. A fejhallgató kimenetet nem szerette, ott full hangerő kellett, hogy mutasson vmit.
A másikat nem szeretjük, alig van valami cuccuk és mogorva a csávó :violent: A kis pincében vásárolunk rendszeresen, több10ezres tételben számlára, de most saját magamnak kellett pár dolog és 1edül mentem. Gondolom megláttak, hogy na, a pénzes kuncsaft megjött és megnyomták a tollat rendesen. Megkérdeztem, nem emléxem fillérre pontosan, de itt is kb annyi volt az IC,5 vagy 600Ft, de ebből akkor se lesz sose 7ezer. Az ellenállás árát nem kérdeztem, mert pár ft-os tétel, a kondi a drága boltban, ahol vész esetén vásárolunk, ott került 7Ft-ba! Egyedül a poti árát nem tudtam betájolni se, ha sokszáz ft darabja egy potinak, akkor jön csak ki az összeg. Na már mindegy, ezt besz*ptam. Csak pasival megyek ezután, majd ő kiosztja a népet
hi
van két kivezérlésjelzőm valamilyen magnóból kiszedve csak nem tudom hogy hova kell bekötni az erősítő elé vagy után?? köszi
Akkor te lány vagy? és ICket forrasztgatsz ? :eek2: akkor gratulálok A spanyol trimmer 100 Ft szóval szororzd ki
miból látszott hogy pízes kuncsaft vagy? tele voltál smukkal? Idézet: „Akkor te lány vagy? és ICket forrasztgatsz ? akkor gratulálok” Nézd meg az adatlapját, ott a fotója... Szerintem eléggé nőies!
Igen, lány vagyok és tudok forrasztani, legalábbis szoktam. De körmöt is lakkozok... Muszáj megtanulni dolgokat, mert az nagyon sokba kerülne, ha az életben mindent mással csináltatna az ember és a saját holmidra jobban odafigyelsz.
Azt azért utálom, amikor telefonálok, hogy indulok, ülök be a kocsiba, nem indul,telefon,hogy nem megyek mégse. Olyankor szerelő pólót fel, a szokásos dolgokat végignézni, az AC pumpából nemtom hanyadikat fogyasztom, nem lehet jót kapni, azt neki kell állni és ki kell cserélni, mert sajnos magától nem mászik a helyére stb stb stb Se másik kocsira, se Autóklubra nincs pénzem.... Nem hordok semmilyen ékszert, utálom és a teszkóban veszem a ruháimat is... Csóró vagyok, de mondom rendszeresen oda járunk nem magunknak, hanem cégnek vásárolni néha és rengeteg zsozsót otthagyunk olyankor. (Jó a rengeteg relatív, de ha azt nézzük,hogy a havi "fizetésem"=ösztöndíjam 10e Ft, akkor...) és megismert és gondolom duplán szorozta a dolgokat vagy nemtom, csak "magyarázom itt a bizonyítványom" utólag... Idézet: „10db poti kb 500Ft, 10db ellenállás, 1%-os 30Ft, 10db kondi (nem tudom milyen) 100-600Ft, 2db LM3915 kb 1000Ft. Ez max. 2000Ft-ból ki kell hogy jöjjön!” Azért nem kell rögtön megijedni, egy jobb minőségű potméter 3-500 Ft-ba is belekerülhet. Az 50 Ft-os nagyon low-end kategória. Tudom, hogy ebben az alkalmazásban nem számít a recsegés, de van, ahol csak jobb minőséget tartanak. És akkor még nem esett szó az audiofileknek gyártott tízezres potméterekről... A mellette levő boltban (Árwill) időnként hihetetlenül bunkó a személyzet. BME közelében szerintem a legjobb a Mikronika, esetleg villamossal-metróval fél óra az Elektrokontha, de ott szinte minden van. >Boltok értékelése<
Most értem a végére a boltok értékelésének Micsoda szövegelés, tanulságos olvasmány :taps: (A Mikronikában a kiscsajt én is imádom :yes: )
Hölgyeknek csak az igazat, a szín tiszta igazságot! :puszi:
Szeretnék építeni egy kivezérlésjelzőt, de nem szokványosat. Olyanra gondolok, mint ami a Knight rider c. sorozatban volt az autóban.
Csak sajnos valami gond van az oldallal és nem jön be a kapcsolás. Alulról a második Nincs meg valakinek ez véletlenül :no:
Ezt találtam a gépemen, nem tudom ez-e az?
kitt Én is meg akartam építeni, de nem tudok rajta eligazodni
Köszi szépen
Azt hiszem ez lesz az. Majd megpróbálom kibogozni Azt az egyszerű kiv.jelzőt LM3915-el már én is megépítettem az egyik barátomnak, ha volna vele valamilyen kérdésed csak szólj.
Már értem a kapcsolást, de a tranzisztorok emittereit nem kell véletlenül a + tápra kapcsolni?????? És muszály ide tranzisztor a LED-ek elé??? Ennek az IC-nek alapkapcsolásában a LED-eknek 30mA-t ad az IC(mikor én építettem azt meg, ki lettek cserélve az ellenállások, hogy 20mA-rel nyúzza a LED-eket). De itt mindig egyszerre 2 LED ég, és 30/2= 15mA. Szóval szerintem nem szükségesek ide tranzisztorok. Mi a véleményed erről???
Persze tudom, hogy akkor ki kell cserélni azt az ellenállást, amivel szabályozható az áram.
Hi! 3,9mV körüli jelre lehet kivez jelzőt építeni ? Ha igen melyiket??
Hy! Persze, lehet akármilyet építeni, aszerint kell kiválasztani, hogy milyen célra kell. (logaritmikus, vagy lineáris kijelzésre)
Ilyen kis jelnél szükség van még a kivezérlésjelző előtt egy műveleti erősítőre is. Arpy
A logaritmikus és a lineáris közt mi a különbség ?
OK utána néztem *********************
Moderálva.
A szemtelenkedésre nincsen mentség, ezért warn jár!
Sziaztok
Abban szeretnék segítséget kérni hogy a végfokokon szokott lenni led ha túl van vezérelve a végfok akko világít. Na nekem valami ilyesmi egyszerű kapcsolás kellene ha lehet tranzisztorosba. Segítségeteket előre is köszönöm.
Gyanítom, hogy a kiveérlés-jelző "legfelső" LED-jét bekötve csak, és megfelelően beállítva a kijelzést, ez nem probléma. Itt, a topicban volt egy tranzisztoros kivezérlés-jelző kapcsolás (sőt, talán több is, ha az emlékezetem nem csal...)
Attila86 hozzászólása OFF-topic miatt törölve.
Jaja volt egy tranzisztoros is ami egy tranzisztor volt és egy lede-et hajtott. Nem tudom hol van Pedig valahol itt láttam és most meg nem találom Amikor már olyan 1v lesz a bemenő jel akko erőteljesen el kellene neki kezdeni villogni ez lenne a lényeg.
Egy tranzisztorost nem leltem, de szerintem ez könnyen átalakítható olyanná, amilyet Te szeretnél!
Nem kell egy egész kivezérlés jelző, elég egy komparátor a bemenetre, ami mondjuk -ahogy szeretnéd- 1V-nál billen H szintre és arról világít a led.
Vagy csak egy egyszerű tranzisztor, amit beállítasz hogy 1V-nál kezdjen kinyitni.
Nagyon nem vagyok jártas az audio technikában, de én ha ilyen túlvezérlés-jelzőt szeretnék, akkor máshogy csinálnám. Lehet hogy butaság, de azért leírom:
A végfok kimeneti jelét leosztanám egy pontosan beállított trimmerrel hogy akkora legyen mint a bemeneti jel. Ezután a végfok bemeneti jelét és a már leosztott kimeneti jelet vezetném egy műv.erősítő invertáló és nem invertáló lábaira. A műv. erősítő kimenetén így normális üzemben közel 0V lesz, de ha elkezd túlvezérelődni a végfok, akkor feszültség jelenik meg az opa kimenetén.
Akkor 1db komparátor, egy trimmer és egy ellenállás. Szerintem ez a legegyszerűbb.
Azért örülök neki hogy nem nagy hülyeség amit az előbb írtam. (ezért)
Szerintem van azért gyszerűbb is :yes: Nem kell nekem ezredekre pontosra csak hogy ha látom hogy már kicsit sok a jel akko lejjeb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |