Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   653 / 1388
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

A gerber jó lett, az összes többi meg attól függően mi van bepückölve vagy jó vagy nem jó. A gerberből lehet tuti pdf-et gyártani, nem kell mindenféle virtuális nyomtatókon átengedni. Erre való, nyákgyárak is ezt kérik.
Én eagleből inverz ps-t gyártok, és ha nincs kéznél a creator, akkor a neten van olyan oldal, ahova feltöltöd a ps-t és kijön a pdf. Ezzel kiválóan kiküszöbölhető a méretrontás probléma, meg a virtuális nyomtató állítgatása, de ez is csak egy alternatív megoldás ennek ellenére még soha nem volt mérethibás így a fóliám.
Lehet van olyan virtuális nyomtató ami nem igényel semmilyen beállítást, de az is csak egy alternatíva a hivatalos megoldásra. Vagy bejön, vagy nem. A gerber és abból gerbmagic-el pdf az tuti jó, ott nem játszanak be virtuális nyomtató driverek.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Ki próbáltam és 100mm-en sincs egy kicsi eltérés sem. Szerintem csak akkor lesz ilyen probléma ha a nyákterv nem fér bele a PDF szélessége vagy hosszúságába.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Akkor használd ha jó. azért próbáld ki 200mm-el is.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 16, 2011 /

Eagle-val gerberen keresztül így kell pdf-et csinálni:
Cam processor
-File
--Open
---Job
----gerb274x.cam

Ha bejött a kívánt layer-t kijelölni (egyszerre csak egyet)

process

gerbmagicban megnyitni a cmp állományt és menteni pdf-be.

Ennyi.
(#) iimi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Sziasztok, más lézerfóliát nem sikerült beszerezni, sem műnyomót, viszont kaptam egyik ismerőstől pnp fóliát, kinyomtattam és elég fura, a vonalak között elég sok helyen maszatos, olyan mintha túl lenne töltődve a fólia és magára szívja a port. Erről készítettem képet.
P1005

Kipróbáltam egy színes Samsung CLP-310-es laser nyomtatóval is, ott a vonalakon kívül nincs por, de nehez megmondani hol a vonal széle, hullámos, fűrészes. Arról nem csináltam fotót.
Lehet kéne valami jó fólia, meg valami jó nyomtató.
Lehet a P1005-jo lesz de kell keressek egy töltött tonert, mert a gyárival a maszatolás mellett nagyon vékony a festék réteg, pedig nincs bekacsolva a "tonesr safe mode".
(#) gulasoft válasza iimi hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Nincs a közeledben nyomda? Csak számold ki hány a4-es lap jön ki egy nyomtató árából. (360Ft az a4-es)
(#) iimi válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Ahol én lakom nem foglalkoznak nyomdák ilyesmivel.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Kipróbáltam. hosszúságban pontos, viszont szélességben nem. Amikor csökkentettem a méretet, akkor már 200mm-en 10-et tévedett. Tényleg nem jó. Maradok az OpenOffice.org-nál.
(#) morzsa15 hozzászólása Okt 16, 2011 /

Üdv!
Linkelek lejjeb egy oldalt ami itt van a közelbe itt melyik fajta papírral lehet nyákot csinálni ?Bővebben: Link
(#) pcroland válasza morzsa15 hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Lézer nyomtatód van? Fényes fotópapír kell.
(#) morzsa15 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Igen de van ilyen hp és meg olvad a hátúja ha rá teszem a vasalót
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Az a módszer amit én mondtam miért nem jó?
(#) tikitiki hozzászólása Okt 16, 2011 /

(#1081315) iimi

Ezért kell jó minőségű nyomtató bár a te esetedben , hogy a vonalak mellett ott marad a por nem a túltöltés jele hanem a szilikon éllehúzó gumi már kopott lehet , és ott ott hagy port ezt lehet cserélni filléres dolog , de a hullámos , és fürészes vonalakért lehet hibása a rajz is ,és persze a nyomtató is PL beállitások felbontás dpi stb át kell nézni ezeket.
(#) CosmicAntagonist hozzászólása Okt 16, 2011 /

Furatgalvanizálásra nem tud valaki jó olcsó és egyszerű megoldást? Akár úgy is hogy megvenni valami galvanizáló berendezést?
(#) gulasoft válasza CosmicAntagonist hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

A vásárolható legolcsóbb az cirka 300.000Ft és drágább a galvanizáló anyag grammja mint az ezüst.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 17, 2011 /

Na ilyen a löt színe. Rákentem a maradékot egy régi panelre, itt ott meg van fúrva de semmi köze az eredeti mintához. Vigyázni kell amíg szárad nem szabad tapenolni mert benne marad az ujjlenyomat, meg hajlamos szöszös lenni, de e viszont 10 perc uv után levakarhatatlan. Persze ezt is túlszárítottam, mert beültem filmet nézni, de a rendes furatgalvános panel ázik az előhívóba.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 17, 2011 /

Hopp kép lemaradt.

img062.jpg

(#) sgt hozzászólása Okt 17, 2011 /

Sziasztok!

A nyákiorda bt-nél mikor csinálják meg a NYÁK-ot? Illetve te mit csinálnátok, ha egy so-8-as műveleti erősítő bemeneteinél az invertáló és nem invertáló lábat felcserélnétek egymással? Két műveleti erősítőt tartalmaz és külön-külöm mindkettő bemenetét sikerült felcserélnem . Ötletek? Előre is köszi.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Felhívod őket hátha még nem kezdték el, ha igen vágod a nyákot.
(#) bubuc17 hozzászólása Okt 18, 2011 /

Jó napot
2 oldalas nyák készítésnél mindig elcsúszik kicsit a két oldal.
Nagyon ritka mikor teljesen tökéletesre sikerül..
Van valakinek valami jól bevált módszere a pontosságra?
Én úgy csinálom hogy egymásra rakom a 2 lapot, fény felé beigazítom majd celluxal összeragasztom majd aminálló.
De a végeredmény ritkán tökéletes. Inkább smd-nél okoz gondot.
(#) elektromos válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 18, 2011 / 1

Szia!
Egy kicsi csúszás mindig lesz, de ha megpróbálod tűzőgéppel össze kapcsozni legalább 3 helyen, talán nem tud szét csúszni annyira.
(#) bubuc17 válasza elektromos hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Arra gondoltam még hogy 2 részletbe csinálom. Először egyik oldalt és lefilcezem a hátulját. Fúrok központozó lyukat majd másikoldal.
Csak reméltem lesz valami jobb megoldás. Köszönöm az ötletet.
(#) razor00 hozzászólása Okt 18, 2011 /

Sziasztok!
Egy ilyen csatlakozóhoz szeretnék csinálni egy adaptert,de nem tudom milyen lapból van csinálva, ami a képen van,gondolom nyák lap,de milyen 1 oldalas és ebből csak 1.5 mm a legvastagabb,vagy van belőle 3mm is.
Előre is köszönöm a segítséget
(#) kaqkk válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Én úgy csinálom hogy : lelaminálom az egyik oldalt és öntapadós tapétával leragasztom a másikat ,majd maratom, lehúzom a tapétát majd egy pár pozícionáló furat ,illesztés második oldal laminálás ,és utána a már kimaratott oldalt ragasztom le tapétával és maratom a második oldalt . Ezután már csak a tapéta és a toner eltávolítása van hátra (na meg a fúrás és a beültetés)
(#) bubuc17 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Én is erre gondoltam csak filcezéssel.
És tapétának nem mar alá sarkainál?
(#) kaqkk válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Ha jól rá dolgozod (és hagysz egy kb 5mm es + keretet )
akkor nem lehet baj .
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Én matt feketével csináltam .
Tökéletesen fed.
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Tudod én azért használom a tapétát, mert megmarad ha a hordozójára kinyomtatom a laminálni való nyákot . Így nem vész kárba
(#) gulasoft hozzászólása Okt 18, 2011 /

Vettem 100ml-es fecskendőt volt ára, (600 Ft/darab)
2-őt vettem, egyet a festéknek egyet a térhálósítónak, ezzel szét tudjuk mérni gyorsan, és a csöve is vastagabb, könnyebb felszívni vele a lakkot. vettem kis 30ml-es tégelyt ez 22ft/db áron van, abban már kezelhető mennyiségű festék fér, ha kifogy csak újra kell tölteni a nagyobból. Veszek majd olyat is ha ez beválik.
Ja vettem szivacshengert is 550ft volt két darab, de mivel kimosható csak azért kell, hogy amíg szárad mondjuk két másik addig legyen egy amivel lehet festeni.
Még nem jöttem rá a titkára, a második szárításon vagyok túl, egyszer túl magas volt a hőfok, másodszorra túl sokáig szárítottam. Be kell lőni.
(#) patexati válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Szia! Kapcsológéppel a jó! Bővebben: Link Bővebben: LinkEzen 1,2mm átvezető furatok vannak és fed! A 64 lábas PIC is 10x10mm az arányok kedvéért!
Következő: »»   653 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem