Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
nem, mert az Ő hosszúú
![]() ![]()
Köszi! Ez jól esett, így, kora reggel!
Ennél szebb (talán) már csak az volt, amikor az út mentén egy nyíl alakú táblán az alábbi felirat volt látható: "BARRA" (Csak hab a tortán, hogy a nyíl hegye - természetesen - jobbra mutatott...) ![]()
Legalább megtudtuk, mért Tünci a beceneve. Eltünci má innen! Ahogy az IHM énekelte: "Bottal se piszkálnám meg, olyan a csaj."
![]()
Ez nagyon jó. remélem készít még hasonló videókat a szerzője.
![]()
Utánépítésre valakinek!?
Kirakó gép
Hogy kiröhögte a kamerás!
Az élete legnagyobb elektronikai műve is érdekes.
![]()
Koporsót vegyenek
![]()
Ez nagyon ott van! Bővebben: Link
![]()
Egy férfi minden szombaton horgászni jár, az időjárástól függetlenül. Ha esik, ha fúj, ő minden szombaton hajnali 4-kor már a vízparton üldögél.
Egyik nap azonban nagyon rosszul érzi magát, és mivel még jégeső is esik, meggondolja magát és visszamegy a házba. A felesége még alszik, így a sötét szobában levetkőzik és befekszik az asszony mellé. Odabújik hozzá, és a fülébe súgja: - Nagyon cudar idő van odakint! A felesége félálomban: - Most gondold el, és az idióta férjem még ilyenkor is pecázik!
Tranzisztor bekötése.... végül is PNP tranzisztor, a feszültségek legalább stimmelnek. (a munkapont beállítása gondolom a következő lecke tartalma lesz.
![]()
Apuka sétál a gyerekkel odaérnek, ahol erősen kifestett lányokat látnak. A gyerek megkérdezi:
- Apu! Milyen ház ez? Az apa nem tudja hirtelen, mit mondjon, nem akar hazudni, mire nagy nehezen kitalál valamit: - Ez egy kupleráj. Tudod, itt hölgyek nyújtanak örömöt férfiaknak pénzért. A kisfiú tudomásul veszi. Hazamennek, a fiút nagyon furdalja a kíváncsiság, hogy milyen örömöt kaphat, összeszedi minden zsebpénzét, elmegy a kuplerájba. Ott a Madám elé kiteszi az összes zsebpénzét, és azt mondja: - Örömöt szeretnék! A madám ránéz, hát gondolja, azért mégsem kellene a kisfiút még beavatni, hát süt neki palacsintát. Miután végzett a kisfiú, hazamegy. Otthon kérdezi az apja: - Hol voltál, kisfiam? - A kuplerájban voltam. Az apának hatalmasra nyílnak a szemei: - És milyen volt? - Hát, kilencet bírtam, a tizediket már csak széthajtottam és kinyaltam.
Az erszoft veszélytelen kivéve ha egy repülő vagy és te vagy a célpont
De hát az is szál, nem figyeltél
![]() Idézet: „A tranzisztoros bekötéseket is tanulmányoztam, és arra jutottam, hogy az erősítőként való alkalmazása nem távoli álom! Először nem értettem miért van három ága. A válasz egyszerű, egyik szála a közös szál, ami a bemenettel és a kimenettel közös, tehát az emitter szál! Az emitter szál bemenete pozitív, az ezen szálon található kimenet negatív, de ezt csak a kimeneti jelhez szükséges, teljesítmény pólusa határozza meg, ami a kollektornál negatívnak, kell hogy legyen! A bemeneti jelnek egyenáramúnak, kell lenni! A bázis szálon negatív, míg a már említett emitter szálon pozitív!” ![]() Idézet: „Megtanultam hegeszteni is. Már 10-20 az a szám, amely körül ki volt folyva a szemem az ívfénytől, mert nincs pénz rendes heggesztőpajzsra.” Ez sem rossz, drága a pajzs, akkor hegesszünk szabad szemmel ![]()
Mutattam a lányomnak is a gyerek oldalát. Ő a "Motoromról" menüponton akadt ki leginkább. Neki a motor nem egy Simsont jelent, hanem valami olyat, amiben legalább 3 dugattyúval több mozog. Valami ilyet is várt, ehelyett megjelenik egy Simo, ami ráadásul nem is az övé. Gondolom, az nem ennyire szalonképes.
Én csak egyet nem értek. Ha ez a srác bejutott főiskolára, akkor ott néhányunknak tanítani kéne, nem?
Igaz! Tényleg, annyira lekötötte a figyelmemet a feszültségkétszerező-előfok, hogy erre már nem tudtam kellő intenzitással koncentrálni. Mindig így járok, ha a képességeim határáig vagyok leterhelve ennyire bonyolult áramköri részletekkel.
![]() Viszont a gyakorlati vonatkozásban már nem tudtam eredményt elérni. Hiába kötöttem a megadott kapcsolásra a dinamikus mikrofont, valahogy nem akart a kimeneten megjelenni az "egyenáramú jel". Biztos még ezen az egyszerű áramkörön is valamit elronthattam. ![]() Azon nagyon elgondolkodtam, hogy eddig látott, hallott tranzisztoros erősítők létét pusztán csak álmodtam? Bár a srác szerint nemsokára alkalmazzák ezen elemeket ilyen célra is, eddig ez még nem valósult meg. De már nem sokáig kell rá várni.......
Én az ilyentől félek! Remélem nem tagja a srác a HE-nek, illetve írásait nem terjeszti körímélben, mert akkor mai elektronikus világunknak előbb-utóbb lőttek, és győznek az áltudományok...
Idézet: „A válasz egyszerű, egyik szála a közös szál, ami a bemenettel és a kimenettel közös, tehát az emitter szál!” Mi a helyzet a földelt bázisszálú, vagy a földelt kollektorszálú kapcsolásokkal? Azoknál nem az emitterszál a közös. Vagy én tudom rosszul? ![]()
Az oldal készítője meg boldogan nézi a statisztikát, hogy lám milyen sokan böngészik a wicclapját.
![]() ![]() ![]()
És még majd valaki vitatkozik veled, és belinkeli, hogy lám neki van igaza.
Azért azt is vegyük figyelembe hogy Uhrin Benedek és a többiek is a neten lettek híresek!
![]() ![]()
A magam részéről ezért én nem kérnék az olyan népszerűségből, pl. mint amilyen Uhriné. Őt gyengeőrültnek gondolom (a fiatalok szimplán kiröhögik), aki már annyira ...., hogy már jó. Az ismertség, és elismertség nem teljesen azonos.
VV5 Veronika -akinek feltöltött szája van - a feladat szerint szolgálója Shadinak. Shadi már pislantani is lusta felkelni, Veronikához fordul: Kérek egy kacsát! Válasz: Te most a számra gondolsz? Ez a szint. Ui: Nem szoktam ilyen műsorokat nézni, ezt is csak az egyik szereplő személyes ismeretsége miatt teszem. Idézet: „Egy egyszerű dolgos srác józan paraszti ésszel....” Az első részével alapjaiban egyetértek. A második része nekem kicsit zavaros. A józan paraszti ész nem azt jelenti számomra, hogy ismeretek hiányában olyan jellegű következtetéseket vonok le, amik a valóságtól igencsak elrugaszkodottak. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ez a srác érettségivel rendelkezik, tehát 12 év iskola van a háta mögött. Ennyi idő alatt rá kéne jönni arra, hogy vannak olyan dolgok, aminek a működését nem lehet kitalálni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |