Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Megint lenne egy kérdésem. Itt van ez a két vincseszter csináltam róla képeket. Az lenne a kérdés hogy jók még ezek valamire? Ha win telepítés előtt leformázom lassú formázással-persze utána nem telepíteném az se hozná helyre? Amit mutat a HD.Sentinel az marad úgy ahogy van? Köszöntem a válaszokat. Üdv.
Az elsőnél nem értem, mi a kérdés.
A második hibás szektorokat tartalmaz. a) "...garanciális cseréje még nem lehetséges..." - Muhaha! Ha hullik szét, akkor azt mértéktől függetlenül kötelesek garanciálisan cserélni. b) A hibás szektor leginkább fizikai lemezproblémát jelent. Az ilyesmi nyilván nem orvosolható szoftveres úton (pl. formázással). Adatmentés + kuka
Semmi probléma nincs, mindegy a sorrend. Kicsit szórakozni kell, de nem vészes. Kénytelen lesz indítani egy 7es telepítőt, majd kézi javítás, átírni pár dolgot, aztán a 7esben hozzáadni az XPt, egy jó leírás itt. Vistara szól, de teljesen azonos 7esnél, csak 7esel játszottam el.
"kutyából nem lesz szalonna", avagy nem tanácsos hibás winchestert használni... persze lehet csak akkor minek az adattároló, ha hibásan tárolja az adatokat..
Szektorhibás vinyót linuxon lehet használni (persze, ha nem hajlamos a szektorhibák szaporodására, mert pl mondjuk egy erős fizikai behatás miatt keletkeztek a hibák, és nem a lemez öregedése, vagy egyéb hasonló gond miatt), ugyanis a linuxnál a fájlrendszer létrehozásakor megjelölődnek a hibás szektorok, és ezt a dos/win családdal ellentétben a linux nem is próbálja meg használni... nekem az első linuxom pont egy ilyen fizikai behatást elszenvedett 1,3Gb-s Segate winchesteren volt és ment jól...
Segítek, win alatt is megjelölődnek, ha lescanneled és utána nem is hajlandó használni őket (bad cluster flag).
Ettől függetlenül egy szektorhibás lemezt tovább forszírozni nagyon nem javallott, mert előbb vagy utóbb a lemezhibák garantáltan szaporodni fognak, az MBR/GPT szektorok elhullása esetén pedig már késő lesz a bánat.
Ha Óbuda v. Dunakeszi közelében jársz, akkor felém dobd őket hulladékhasznosításra
A tapasztalat viszont ennek az ellenkezőjét mondja... lehet az újabb win változatok már másak, de a funkció, magát működőnek hirdetve, már a DOS idején is létezett... csak épp nem működött...
(az én vinyóm pl egy véletlen lendületből falnak csapás áldozata lett, így a hibáknak a hasonló esetet elkerülve, nem volt okuk a szaporodásra... ismeretlen vinyónál viszont az első pont lép érvénybe...)
Ne rohanj annyira. Lehet, hogy csak az én szemem siklott át valami felett, de nekem a maxtor hibátlannak tűnik és 40 gigára még felfér az össze south park vagy dr. house.
A szalagkábelt viszont a helyedben mindenképpen kicserélném, hogy ne csak vánszorogjon az adat...
Köszi a választ. Igen a szalagkábelt már kicseréltük,csak a képet a vinyokról még előtte csináltam.
Hmmm... Az én tapasztalataim pont az ellenkezőjét mutatják, nekem ez 4.10 alatt is tökéletesen működik, már amennyire létezik ott a "tökéletes" mint jelző.
A lényeg viszont az ugye, hogy OS -től függetlenül a kehes vinyótól azonnal meg kell szabadulni, mert a hibás szektor nem szoftveres "tévedést" jelent, a fizikai hiba meg a system crash előhírnöke. Idézet: „az én vinyóm pl egy véletlen lendületből falnak csapás áldozata lett” Jé! Az én egyik vinyóm egy kalapácsnak szaladt neki eddig tisztázatlan körülmények közt
Nekem is akad itthon pár hibás kissebb hdd. Előszerettetel használom tesztelgetésre, win vagy akármi rá azt mehet a teszt! CPU, ram húzás stb ha megvan bevethetem élesbe és nem cseszem el vele a másik gépet Szóval az ilyen kissebb hdd-k se kuka hanem simán használható olyanra, amibe az a lényeg ha beis döglik nem fog az ember padlót mert ugrott mindene
Powerslave: a south park már nemfér fel 40 gigára XD nálam 41giga az eddigi 14évad szinkronnal és nem beszéltem a 9rész 15. évadról.
Ejnye! Még jó, hogy nagyobb vinyóm van az új laposban. Bár lehet, hogy most inkább majd Simpsonst fogok begyűjteni
Persze, mindenféle tesztelési célokra megfelelő egy döglődő vinyó is, én is ilyet használok OS dev éles teszthez, de aki nem csinál ilyeneket, az maximum papírnehezéknek tudja használni a pusztulkodó eszközt.
Ez a vinyó egy szerencsétlen mobil rack-ból történő kiszedés közben a nem jön a táp kábel nem jön a táp kábel, erős húzgálás, és káromkodás közbeni művelet közben egyszer csak kijött és a lendülettől falat ért... így esett meg ez az eset...
Sziasztok!
Az lenne a problemam, hogy egy ASUS laptopra kerult egy WIN7 Home Premium, es a beepitett webcam, mukodik a windows altal felrakott driverrel de fejjel lefele mutat a webcam. Hogyan lehetne ezt korrigalni? Nem tralalok sehol semmijen webcam beallitasi panelt vagy progit. Sem a vezerlopultban sem az eszkozkezeloben nincs ijenfajta beallitasi pont! Valami otlet vagy megoldas? Elore is koszi!
Szia asus oldaláról szedd le a webcam driverét és utána jó lesz.. a win driverével nálam is ez volt a baj..
Menj be pl a skype-ban a beállítások webkamera részhez, és onnan a webkamera saját beállítóprogramját is elő tudod hozni, csak van neki valamilyen, de elvileg valahonnan a vezérlőpultból is előhozható lenne, de a Skypeból is ugyanaz jön be... és abban talán van vízszintes/függőleges képfordítás...
Hali!
A laposhoz kapott lemezen is rajta van a driver de az asus honlapján is.Nekem ugyan ez volt a problémán és driver oldotta meg.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal tudnék (akár AVI-ban is) felvenni webkamerával, ami folyamatosan rögzít, tehát ha pl felvétel közben erőszakkal kikapcsolják a gépet,(pl áramtalanítja) az addig felvett videó megnézhető lenne? (egy tolvajt kellene lefülelni, kárt nem tenne a gépben, de kikapcsolni lehet, hogy kikapcsolná, ha rájönne, hogy felvettük.)
És az miért lenne jó ha megmarad a betörésről felvett videó és magával viszi a gépet?
Ide más eszközök kellenek.
Nem betörés, nem viszik el a gépet, nem is rongálják meg, de nem szeretném részletezni...
Szia!
Ez ebben a formában nemigen megoldható, mert áramtalanítás esetén nincs mód a felvett anyag elmentésére, ami pedig nem kerül a lemezre, az elvész. Esetleg egy távoli szerver orvosolhatja ezt a problémát, amely a webkamera jelét hálózaton keresztül fogadja és menti le megnézhető fájlokba (pl. időszakonként és a jel megszűnése esetén) Ha egyáltalán ki is tartasz e megoldás mellett, előre jelezném, hogy ez a szerveren irdatlan tárhelyet igényel. Nem tudom, hogy a célszemély mennyire szokott számítógéppel találkozni, de ha kikapcsolhatja, akkor nyilván hozzáfér, ha pedig hozzáfér, akkor törölheti is a helyileg felvett videót. (ezzel szemben a számára nem elérhető, távoli számítógépre küldött, és ott lementett tartalmat nem tudja eltüntetni) Esetleg hagyhatod a számítógépet a fenébe és választhatsz egyéb megoldást (egyszerű videokamera vagy egyéb felvevő, elrejtve)
Tovabbra is varom a fejlemenyeket. Mire jutottal?
A biztonsági kamerarendszerek között sok olyan van ami csak beállított időközönként (pl. 3mp) fényképet készít.
Lehet hogy érdemes volna megnézned ezt: Bővebben: Link Vagy ha ez nem jó valamilyen olból kifolyólag akkor :google:
Szia
Pont ilyesmi programra gondoltam, csak nem tudtam hogy írjam be google-ba, de ez nagyon jó lesz a feladatra. Köszönöm.
A linkelt oldalra a "Malware" figyelmeztetes jott. Csak vigyazattal.
Sziasztok.
Szereztem egy kiváló állapotban lévő CT4670 -es hangkártyát és következő a problémám vele, hogy nincsen meg hozzá a Driver CD. Na most a hangkártya szépen szól, nem úgy mint a gagyi alaplapi SoundMAX. Az eredeti CD -én nagyon sok minden fenn van és elsősorban nekem az kéne lemezképfájlban (MIDI hullámtáblák, EQ ésatöbbi). Az SB0100 -hoz letudtam tölteni az eredeti CD tartalmat, de addig nem tudom, használni, míg egy IC -t ki nem cserélek. Ha valaki tudna linket mellékelni ehhez az modellhez azt nagyon megköszönném.
Üdv!
Hagyd a fenébe az eredeti drivereket. Én ezt ajánlom hozzá: Bővebben: Link Nekem amíg egy OEM SB live digital-om volt, csak ezzel volt hajlandó működni. Az eredeti telepítő fel sem ismerte, mert más volt a HW revízió. Ezzel a driverrel nagyon sok mindent megtehetsz amit az eredeti csomaggal nem. pl.: szabadon tudod állítani a DSP-t, nagyon egyszerű összekötögetős módszerrel. Ha MIDI-hez is használod és van MIDI billenytűzeted, akkor mindenképpen ez kell neked a kiváló ASIO kezelése miatt. Most megtapasztaltad, ezek után pedig még jobban meg is tapasztalod milyen az a Creative SB hangzás. Innentől kezdve más nem fog kelleni. A Realtek is fejlődik, de még nagyon messze áll ettől a minőségtől, mint HW és mint SW szinten. A Realtek-nél a legfőbb baj, hogy gyenge a DSP-je és sok mindent szoftveresen oldanak meg még mindig.
Szia eSDi. Köszi, hogy megosztottad ezt a linket, kifejezetten tetszik, de van egy kis hibája: A hangot nem az elsődleges sztereó csatornán próbálja kipréselni, hanem a másodlagoson, ahol azért egy kis dinamikacsökkenés ráadásul észlelhető is (amin nem vagyok meglepődve, mert ez csak háttérhangzásra lett kitalálva) ezt hogyan tudom visszaállítani?
Ahol a DSP-t tudod szerkeszteni, ott kell felcserélni a kapcsolatokat, vagy a bemenet felől, vagy a kimentet felé.
Javaslom, hogy tanulmányozd át a DSP részt és "huzalozz" össze egyet magadnak. Minden kártya más és néha adódnak ilyen malőrök, főleg ha OEM a kártya. Sajnos én már nem tudom feltelepíteni, hogy lássam mit és hogyan kellene kötni, mert már egy Audigy 4-es kártyám van. Abból is X-Fi chipset-es (SB0610) és ehhez már nem jó ez a driver. |
Bejelentkezés
Hirdetés |