Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   19 / 82
(#) moele válasza kamaro hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Szia !
Igazándiból kell egy aránylag nagy nyereségű szélessávú UHF sáv vételére való antenna. 75 ohmos illesztő és ha pontosan beállítod a vételkörzetedben az adóra az antennát akkor nézheted is. Mindenféleképpen kell egy földfelszini digitális vevő, (van amelyik tv-ben már benne van). Aránylag olcsó és jó minőségűek az ALCOR gyártmányok.
Üdv.: moele
(#) kamaro válasza moele hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Nekem már van set top boxom. Tehát egy sima szobai antennával is működik a földfelszíni vétel?
(#) Massawa válasza kamaro hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

A vétel nagy frekis szempontbol ugyanaz mint az analog adonál, tehát bármelyik analog antenna jo. (A szobaantenna is, ha van elég térerö s nem kell hozzá semilyen kütyü.)
(#) moele válasza kamaro hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Felénk elég jól fogható erősítős szobaantennával is, igaz a felső sávok akadoznak.
(#) kamaro válasza Massawa hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Értem, köszönöm!
(#) atidadi hozzászólása Okt 25, 2011 /

sziasztok tud nekem valaki tanácsot adni?van egy colubia t hd 1500 dvb tunerem és frissitetem a freevare t rajta elöször wayteq hd90cx v3 el és nem volt semi gond de ez nem tudta kezelni a x vid oog cucokat és ezért meg probáltam wayteq 95v2- töt és se kép se hang még be sem kapcsol a készülék hogy an lehet visza álitani az eredeti szoftverjét vagy hova vigyem hogy megcsinálják köszi

A jobb helyesírásra, írásjelekre, nagybetűkre kérlek figyelj oda. Action2K
(#) Action2K válasza atidadi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia! Azért a Trabantba sem olyan pik-pak lehet beletenni a Porsche motorját. Sajnos elég zsebbe nyúlós mutatványt csináltál meg, mielőtt megkérdezted volna, hogy meglehet-e, vagy érdemes-e megcsinálni. Magyarán, lett egy jó nagy (és drága) levélnehezéked. A firmware frissítést mindenhol nagybetűkkel írják, hogy veszélyes, csak saját felelősségre... meg ilyenek.
Hogy érdemben is írjak valamit, ITT érdeklődj telefonon, hogy megtudják-e csinálni, s mennyiért.
(#) vismajor hozzászólása Okt 26, 2011 /

Bocsi lehet hulyeseget kerezek, de kb a Szeptember 30-ai atallas ota a tv (Hanspree SJ19DMAB) az osszes digitalis adora azt mondja Kodolt adas. Beallitaosn kellene valtoztatnom vajon, vagy mit kene tegyek hogy legalabb az ingyenes digitalis adasokat fogni tudjam?

Koszi,
vismajor
(#) Action2K válasza vismajor hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia!
Ha még nem csináltad meg az automatikus csatornakeresést, akkor tedd meg.
(#) vismajor válasza Action2K hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Az megvolt. Talalt 19 digitalis csatornat es az mind kodolt.

És köztük vannak az ingyenesek is, csak azokra is kiírja hogy kódolt? Vagy azokat be sem kereste? Melyik toronyról veszed?

Kobanyan lakom, gondolom a Szava utcai. Es mivel csak annyit latok hogy kodolt csatorna ezert nem latoma hogy az ingyenest latja annak, vagy azokat nem is kereste, de sztem a 19 csatornaban az ingyenesek is benne vannak nem?

De a csatorna nevét nem írja ki? Pl: M1, M2, RTL, Duna...
Ha már mind a három MUX megy arról a toronyról, akkor jóval több csatornának kellene lennie.

Semmi mast nem ir ki csak hogy kodolt. De sztem este nyomok egy factory resetet a tv-n aztan ujra probalom.
(#) Babó22 hozzászólása Okt 26, 2011 /

Üdv! A nagymamámnak lenne van egy Videoton Infracolor 2000 típusú televíziója. Ezen a tévén csak egy antennabemenet van. Alkalmassá lehet tenni valamilyen dekóder segítségével földfelszíni digitális tv vételre?
(#) Action2K válasza Babó22 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia! Igen, olyat keress, ami modulátoros.
(#) karaszbandi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Na, olyat nem fogsz találni!

Veszel egy modulátort mellé 6-7 ezerért és már megy is.
(#) moele válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia !
Egy régi videó magnót közbeiktatsz ( nem baj, ha esetleg fejhibás is csak a modulátor része legyen jó ). Ennél egyszerűbb talán nincs is.
Üdv.: moele
(#) moele válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia !
Igazándiból van modulátoros is !
COLUMBIA T-HD 1500 PVR Mindig Tv vevő (modulátoros régi Tv-hez is jó)Beépített UHF modulátor!

A vett csatornát, menüből kiválasztott UHF csatornára helyezi ki (mint a műholdvevőkben). Így a régi SCART nélküli TV készülékekhez is jó, vagy jól megfelel olyan helyeken, ahol a már meglévő UHF csatornák mellé kell a vett csatornát feltenni (pl. Kábel TV).
üdv.: moele .:
(#) Action2K válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Hivatalos MinDig TV forgalmazó vagyunk, úgyhogy nem beszélek zöldségeket.
(#) karaszbandi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Senki nem mondta, hogy zöldségeket beszélsz.
(#) siki12 hozzászólása Okt 29, 2011 /

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok és nem köveztek meg érte
Néhány hónapja beszereztem egy antennát, hogy tudjam az ingyenes csatornákat fogni digitálisan. A probléma az, hogy eleinte penge kép volt, most viszont a tv2 és RTL már nem is jön. a többi adást meg kockás!
Mi lehet az oka, hogy hetekkel korábban jó volt minden most viszont szinte szemét a minőség!

Megjegyzem az antenna a padláson van a tető alatt, de mikor jó volt az adás akkor is így volt...
ui.: Jászjákóhalmán vagyok a legközelebbi adó KÉkesen van!

Várom válaszotokat, remélem érthető voltam?!

ÜDV
(#) kadarist válasza siki12 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Szia!
Csinálj egy új csatornakeresést, mert pár hete átrendezték a csatornákat.
(#) Massawa válasza moele hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

UHF csatornák mellé kell a vett csatornát feltenni (pl. Kábel TV).

Ez ritkán fog müködni, mert a kábelTV hálozatokban nem igen lesz üres csatorna......
(#) siki12 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Szia!

Sajnos a keresés megtörtént és az óta ratyi a dolog... bekerestük pillanatnyilag meg is volt de utána elszáll az egész!

ÜDV
(#) karaszbandi válasza siki12 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Az új keresés a kockásodást nem oldja meg!

DVB-T antennát csakis és kizárólagosan tetőre szabad szerelni, mert padláson az életben nem lesz jó, csak a szívás lesz vele! Hacsak nem 5km-re vagy az adótól! Tehát, irány galyatető!

Szerk ..miért kell minden 3 szó után, új sor és egy enter ? A fórummotor szerkeszt is, hosszú a sor .
(#) siki12 hozzászólása Okt 29, 2011 /

Sziasztok!

Kiraktam a tetőre az antennát és lás csodát jó lett! Igaz a Tv2 nem valami penge! Az antenna állása (iránya) merre legyen? Én nem teljesen Kékes irányába fordítottam, -van jelentősége?
Egy ilyen antennám van:

Jó ez vagy szerezzek be helyette jobbat?
Válaszotokat előre is köszönöm

Link javítva, a válaszablakban a link gombic, oda tedd máskor !
(#) moele válasza Massawa hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Felénk kihagyták a kábeltévé csatornáiból direkt erre a célra is és még a hagyományos videós célra is a 36-os csatornát. Ide tökéletesen ráhangolva zavarmentesen jön a kép. Igaz meg sem közelíti az rgb vagy hdmi képminőségeket. Még egy darabig sok helyen ilyen megoldást választanak amíg új tv-t nem vesznek.
(#) Massawa válasza moele hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Köszönd meg nekik, mert inkább nem divat az ilyen nagylelküség... (én is kértem, hogy legalább 3 csatronát hagyjanak ki ilyen célra...., de sajnos nem mindenütt lehet.
(#) Massawa válasza karaszbandi hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Ez igy nem igaz.

Persze nem vitatatom a tetö hatását (föleg, ha vizes, vagy a pléhlemez ), de nekem csak 7 antennám van a tetötérben, az egyik 57 elemes YAGI, és 270km-röl is tudtam venni az analog adást (amig ment), a digitálissal meg semmi gond nincs.
Ott inkább a közeli adoval vagyok gondban (25 km - egyenes rálátás), annak a minösége össze sem hasonlitható a joval távolabbi (100 km) másik adoval. Nem hiszem, hogy nálam lenne a hiba.
A közeli ado jelét majdnem 10 dB-el kellett csökkenteni, hogy egy szintbe kerüljön a többivel, és mégis ez megy a legrosszabban....
Következő: »»   19 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem