Fórum témák
» Több friss téma |
Szia !
Igazándiból kell egy aránylag nagy nyereségű szélessávú UHF sáv vételére való antenna. 75 ohmos illesztő és ha pontosan beállítod a vételkörzetedben az adóra az antennát akkor nézheted is. Mindenféleképpen kell egy földfelszini digitális vevő, (van amelyik tv-ben már benne van). Aránylag olcsó és jó minőségűek az ALCOR gyártmányok. Üdv.: moele
Nekem már van set top boxom. Tehát egy sima szobai antennával is működik a földfelszíni vétel?
A vétel nagy frekis szempontbol ugyanaz mint az analog adonál, tehát bármelyik analog antenna jo. (A szobaantenna is, ha van elég térerö s nem kell hozzá semilyen kütyü.)
Felénk elég jól fogható erősítős szobaantennával is, igaz a felső sávok akadoznak.
sziasztok tud nekem valaki tanácsot adni?van egy colubia t hd 1500 dvb tunerem és frissitetem a freevare t rajta elöször wayteq hd90cx v3 el és nem volt semi gond de ez nem tudta kezelni a x vid oog cucokat és ezért meg probáltam wayteq 95v2- töt és se kép se hang még be sem kapcsol a készülék hogy an lehet visza álitani az eredeti szoftverjét vagy hova vigyem hogy megcsinálják köszi
A jobb helyesírásra, írásjelekre, nagybetűkre kérlek figyelj oda. Action2K
Szia! Azért a Trabantba sem olyan pik-pak lehet beletenni a Porsche motorját. Sajnos elég zsebbe nyúlós mutatványt csináltál meg, mielőtt megkérdezted volna, hogy meglehet-e, vagy érdemes-e megcsinálni. Magyarán, lett egy jó nagy (és drága) levélnehezéked. A firmware frissítést mindenhol nagybetűkkel írják, hogy veszélyes, csak saját felelősségre... meg ilyenek.
Hogy érdemben is írjak valamit, ITT érdeklődj telefonon, hogy megtudják-e csinálni, s mennyiért.
Bocsi lehet hulyeseget kerezek, de kb a Szeptember 30-ai atallas ota a tv (Hanspree SJ19DMAB) az osszes digitalis adora azt mondja Kodolt adas. Beallitaosn kellene valtoztatnom vajon, vagy mit kene tegyek hogy legalabb az ingyenes digitalis adasokat fogni tudjam?
Koszi, vismajor
Szia!
Ha még nem csináltad meg az automatikus csatornakeresést, akkor tedd meg.
Az megvolt. Talalt 19 digitalis csatornat es az mind kodolt.
És köztük vannak az ingyenesek is, csak azokra is kiírja hogy kódolt? Vagy azokat be sem kereste? Melyik toronyról veszed?
Kobanyan lakom, gondolom a Szava utcai. Es mivel csak annyit latok hogy kodolt csatorna ezert nem latoma hogy az ingyenest latja annak, vagy azokat nem is kereste, de sztem a 19 csatornaban az ingyenesek is benne vannak nem?
De a csatorna nevét nem írja ki? Pl: M1, M2, RTL, Duna...
Ha már mind a három MUX megy arról a toronyról, akkor jóval több csatornának kellene lennie.
Semmi mast nem ir ki csak hogy kodolt. De sztem este nyomok egy factory resetet a tv-n aztan ujra probalom.
Üdv! A nagymamámnak lenne van egy Videoton Infracolor 2000 típusú televíziója. Ezen a tévén csak egy antennabemenet van. Alkalmassá lehet tenni valamilyen dekóder segítségével földfelszíni digitális tv vételre?
Szia! Igen, olyat keress, ami modulátoros.
Na, olyat nem fogsz találni!
Veszel egy modulátort mellé 6-7 ezerért és már megy is.
Szia !
Egy régi videó magnót közbeiktatsz ( nem baj, ha esetleg fejhibás is csak a modulátor része legyen jó ). Ennél egyszerűbb talán nincs is. Üdv.: moele
Szia !
Igazándiból van modulátoros is ! COLUMBIA T-HD 1500 PVR Mindig Tv vevő (modulátoros régi Tv-hez is jó)Beépített UHF modulátor! A vett csatornát, menüből kiválasztott UHF csatornára helyezi ki (mint a műholdvevőkben). Így a régi SCART nélküli TV készülékekhez is jó, vagy jól megfelel olyan helyeken, ahol a már meglévő UHF csatornák mellé kell a vett csatornát feltenni (pl. Kábel TV). üdv.: moele ![]()
Hivatalos MinDig TV forgalmazó vagyunk, úgyhogy nem beszélek zöldségeket.
Senki nem mondta, hogy zöldségeket beszélsz.
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok és nem köveztek meg érte ![]() Néhány hónapja beszereztem egy antennát, hogy tudjam az ingyenes csatornákat fogni digitálisan. A probléma az, hogy eleinte penge kép volt, most viszont a tv2 és RTL már nem is jön. a többi adást meg kockás! Mi lehet az oka, hogy hetekkel korábban jó volt minden most viszont szinte szemét a minőség! Megjegyzem az antenna a padláson van a tető alatt, de mikor jó volt az adás akkor is így volt... ui.: Jászjákóhalmán vagyok a legközelebbi adó KÉkesen van! Várom válaszotokat, remélem érthető voltam?! ÜDV
Szia!
Csinálj egy új csatornakeresést, mert pár hete átrendezték a csatornákat.
UHF csatornák mellé kell a vett csatornát feltenni (pl. Kábel TV).
Ez ritkán fog müködni, mert a kábelTV hálozatokban nem igen lesz üres csatorna......
Szia!
Sajnos a keresés megtörtént és az óta ratyi a dolog... bekerestük pillanatnyilag meg is volt de utána elszáll az egész! ÜDV
Az új keresés a kockásodást nem oldja meg!
DVB-T antennát csakis és kizárólagosan tetőre szabad szerelni, mert padláson az életben nem lesz jó, csak a szívás lesz vele! Hacsak nem 5km-re vagy az adótól! Tehát, irány galyatető! Szerk ..miért kell minden 3 szó után, új sor és egy enter ? A fórummotor szerkeszt is, hosszú a sor .
Sziasztok!
Kiraktam a tetőre az antennát és lás csodát jó lett! Igaz a Tv2 nem valami penge! Az antenna állása (iránya) merre legyen? Én nem teljesen Kékes irányába fordítottam, -van jelentősége? Egy ilyen antennám van: Jó ez vagy szerezzek be helyette jobbat? Válaszotokat előre is köszönöm ![]() Link javítva, a válaszablakban a link gombic, oda tedd máskor !
Felénk kihagyták a kábeltévé csatornáiból direkt erre a célra is és még a hagyományos videós célra is a 36-os csatornát. Ide tökéletesen ráhangolva zavarmentesen jön a kép. Igaz meg sem közelíti az rgb vagy hdmi képminőségeket. Még egy darabig sok helyen ilyen megoldást választanak amíg új tv-t nem vesznek.
Köszönd meg nekik, mert inkább nem divat az ilyen nagylelküség... (én is kértem, hogy legalább 3 csatronát hagyjanak ki ilyen célra...., de sajnos nem mindenütt lehet.
Ez igy nem igaz.
Persze nem vitatatom a tetö hatását (föleg, ha vizes, vagy a pléhlemez ![]() Ott inkább a közeli adoval vagyok gondban (25 km - egyenes rálátás), annak a minösége össze sem hasonlitható a joval távolabbi (100 km) másik adoval. Nem hiszem, hogy nálam lenne a hiba. A közeli ado jelét majdnem 10 dB-el kellett csökkenteni, hogy egy szintbe kerüljön a többivel, és mégis ez megy a legrosszabban.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |