Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a táp problémát 100%-ban kizárhatjuk mivel a menüt nem érinti ez a jelenség.
Első körben a vga kábelt cserélném mivel az időszakos hullámzásért ez felelős. Viszont ha ez nem segít akkor át kellene melengetni minden forrasztást a vga panelon. Néha a (gagyi) vadonat ujj kábellal is vibrál a monitor.
Még tegnap átfogdostam az egész panelt, de semmi (leszámítva mikor szétlőttem a képet illetve lekapcsoltam a tapogatással). Még szintén átforrasztottam a trafók lábait a panelon, de az sem hozott változást. Ma még átnéztem a panelt mégegyszer, de semmi változás. A vga kábellel lassan már ugrálókötelezek, de nem reagál rá.
Viszont az utóbbi időkben feltűnt, hogy kikapcsoláskor sípol a szerkezet, de nem igazán tudom belőni, hogy hol. Az is lehet, hogy régebb óta csinálja, elég magas frekvencia (olyan 17k fölött lehet). Kikapcsoláskor egyre magasabban sípol majd újra kezdi háromszor, négyszer (gondolom, ahogy kisülnek a kondik). Másik észrevétel, hogy ha kikapcsolom és egyből vissza, akkor ugyanúgy remeg a kép, de ha várok pár percet akkor először szép tiszta a kép majd szép fokozatosan eltorzul az egész pár másodperc alatt.
Üdv!
Tudnál ajánlani egy jobb fajta vga kábelt. Az a problémám, hogy amiket eddig néztem, nem tudom mennyire gazdaságoskínaiak, illetve ugye itt a kábel egyenesen a panelbe megy, nincs csatlakozó a monitorban.
Ne vegyél kábelt hanem kapd le valami régi ramaty csöves moncsiról.
Sziasztok
nekem is va ilyen monitorom csak nekem hangszórók is vannak benne, kaptam. nem jött be a kép de a led zölden világított,kicseréltem a tát részen az összes elkókat és összeraktam es láss csodát bejött a gyönyörű kép de meláttam 1 fehér függőleges kb.1 cm csikot,milehet még a baja?valaki tudna segíteni? yakumo 700p 17sli
Ha a többi részén a színek is jók, akkor az LCD panel és az elektronikája között van kontakthiba, ami szinte javíthatatlan.
a kábelt kimértem ami a panelt köti össze a lcd-vel,minden ok nincs szakadás
Maga az LCD hátulján lévő elektronika, és a mátrix kijelző közötti szalagkábelekre gondolok, azok miatt van ilyen hiba és azok javíthatatlanok.
Szeretnék segítséget kérni!
Vásároltam egy Yakumo TFT 19 DXP monitort hibásan. Alaphiba bekapcsolás után pár másodperc standard állapotba váltott.Mivel 2005-ős gyártmány ezért rámelegítettem pár kondira és gyanús forrasztásra a hiba úgy tűnik megszűnt. De most elindul háttér világítás van, viszont nincs kép. Az inverternél találtam egy elkot ami gyanús de nem tudom a típusát ha valaki ismeri ezt a ketyerét az legyen szíves írja meg . Előre is kössz!
Na végül addig játszottam vele, míg kicsit tűrhetőbb lett a kép (vagy a szemem szokta meg), lényeg hogy egy óra után nagyjából használható. Továbbra sincs gőzöm arról, hogy mi baja lehet, de a sanda gyanúm, hogy a szervíz már nem éri meg, talán beruházok egy újra. Mindenesetre jó lett volna megtudni a baj forrását, hátha másnak segítene.
Nem utolsó sorban mindenkinek szeretném megköszönni a segítséget és az ötletelgetést. :worship:
Ha minőségi fényképet tennél föl és nem vacak telóképet. Akkor talán felismerhető lenne valami a panelon!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Adott egy Samsung 17"-os 721N típusú LCD monitor. Hozta nekem egy ismerős javításra, a jelenség annyi, hogy se kép se hang, időközönként egy halovány vibrálás látszódik. Szétszedtem, 3 kondi púpos volt, kicseréltem őket (1 db 25V 330uF, és 2 db 25V 820 µF (ezeket 1000 µF-esre cseréltem). Összeszerelés után, sajnos a helyzet változatlan, de észrevettem, h valami kattog (hogy előtte volt-e ilyen, nem tudom), amikor próbáltam "meghallani", hogy hol/mi kattog kb 1 perc után a panel hátulján egy kis ic felizzott, szépen elfüstölt. A képen ezt láthatjátok. Elképzelhető, hogy az egész panelben ez a hibás és ha kicserélem megoldja a problémát? (Persze ha találok ilyen alkatrészt. Az alkatrészre az alábbi szöveg van: SP8M3 641. Képek: http://salsaritmo.hu/jana/samu/1.jpg - http://salsaritmo.hu/jana/samu/2.jpg Előre is várom az ötleteket ! üdv Janaboy
Sajnos csak a telefonom volt kéznél,megpróbáltam feljavítani a képet. Hátha így jobban kivehető.
Köszönöm a segítséget.
Az a hattervilagitas egyik FETje. Ha kicsereled, ujbol elfustolhet. Elotte meg kellene nezni, hogy rendesen kapcsolgatja-e a vezerlo IC.
A biztositeka jo meg?
Bocsi, korábban említettem, hogy én ilyen kezdő féle vagyok, de lelkes
![]() Először is melyik a biztosíték? A számomra hagyományosnak vett biztosítékot nem látok rajta ![]() Másodjára hogy nézem meg, hogy renden kapcsolgatj-e a vezérlő ic? Illetve ha ismét áramra kötöm nem lesz galiba? ![]() Előre is köszi a türelmet! üdv
Az nem egy magvas tekercs zsugorcsövezve esetleg?
Smd bizti.
Továbbá szakítsd meg a 12v és köss a helyére egy 12v izzót ezzel megóvod az ujjonan be épített fetet attól hogy kiszálljon a füst belőle.
Üdv!
Kaptam édesanyámtól egy hordozható dvd lejátszót "nem működik címszóval", kérdeztem mi a baja? Majd meglátod ha nem kell dobd ki jött a válasz...hát működni működik csak nincs a kijelzőjének háttérvilágítása :no: Az addig evidens h a meghajtó részénél lesz a gebasz bemeneténél van fesz ki már nem jön semmisem.... 9V-os tápja van. Amit sikerült mérni: VIN-GND: 9,2V EN-GND: 3,2V P+-P-: 0V Kép mellékelve ott látszik mit hol mértem! :yes: Ötlet? ![]() Szerk: A biztosíték jó. ez volt az egyetlen ötletem sajnos nem jött be .
A képen nagyonjól látszik, hogy a trafó fele szénnéégett.
A közepe ahol ritkább a tekercselés? Már miért lenne szénnéégve?(csalóka a kép ezekszerint)...ha jól mértem a trafóig else jut a delej
![]()
Lehet kancsi vagyok, de én nem látok rajta SMD biztit sem..
Ó de vaknyúl vagyok.
![]() ![]()
Köszönöm az eddigi segítséget!
Most volt időm normális képeket készíteni.A következő problémáig jutottam el,kezelő panel minden funkciójára reagál de értékelhető kép nincs. Színek vannak ,ha valaki találkozott ehhez hasonló gonddal azt kérem segítsen! Sajnos gyári táp az nincs és így 12v 4A helyett csak 12v 3A kap ez okozhat-e ilyen problémát.Azzal egyenlőre nem foglalkoztam még,hogy az érintkezés se tökéletes. Előre is köszi.
Semmi gond cseréld a fetet, és ne felejtsd el kimérni a trafót is.
Most volt időm normális képeket készíteni.A következő problémáig jutottam el,kezelő panel minden funkciójára reagál de értékelhető kép nincs. Színek vannak ,ha valaki találkozott ehhez hasonló gonddal azt kérem segítsen! Sajnos gyári táp az nincs és így 12v 4A helyett csak 12v 3A kap ez okozhat-e ilyen problémát.Azzal egyenlőre nem foglalkoztam még,hogy az érintkezés se tökéletes. Előre is köszi.
Az a helyzet, hogy ezek után valószínű az LCD panel halála, ami javíthatatlan. Világítás van, az inverter megy rendesen és ezek szerint a gyengébb táp sem okoz gondot, szóval nem tudsz vele mit kezdeni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |