Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia a táp részt nézd át ,mert zárlatod van.
Ilyen dologgal én is találkoztam már, régebben volt nekünk egy Orion tévénk. Amikor szétszedtem a távirányítóját, volt benne 3 gomb, ami kívülről nem volt elérhető. Egyből elkezdtem nyomkodni őket A képernyőre lehetett kitenni órát, meg szervizmenübe lehetett belépni velük. Elég sok mindent lehetett állítgatni a menüben, nem tudtam mi-mit jelent, csak nyomkodtam. Volt pár érdekes beállítás. Szerencsére nem rontottam el semmit. A szervizmenüből kilépni a TV kikapcsolásával lehetett.
Nem még, mivel nem igazán javítottam még TV-t és nem tudom hol kellene egyáltalán kezdeni. Bár gondolom a táp környékén lenne érdemes ugye?
Üdv!Igen nincs tranyó!Mgnéztem!Semmi hibát nemtaláltam!De végülmeglett a hiba!Sorkimenőcsere ,ésmár jó is!Ilyen hibával se találkoztammég!Köszi szépen a választ!Üdvözlet!
Üdv mindenkinek.egy kis segitséget szeretnék,ha van valakinek ötlete.Örököltem egy Samsung tv-t,és hazaszállitás után ilyen lett a kép.Véleményem szerint lemágnesezés hiba,a lemág tekercs jó,kb 15ohm ellenállású.A Ptk /Vagy Ntk?/ ellenállás melegszik rendesen.Ezeket már az itteni irásokat olvasva kezdtem el keresni,de további ötletem nincs.Ez a kép antenna nélkül van.Köszönöm,ha tud valaki segiteni
Hello. Van egy samsung cw-29z306t tipusú tv-m ami egyszer csak azt csinálta hogy bekapcsol feljön a kép majd ujraindul és ezt csinálja a végtelenségig. Mi lehet a baja?
Sajnos ez leszakadt maszkra utal.
Talán ifa platón utazott szerencsétlen? A javítása qka.
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Van egy Myrica P50-02 plazma tv-m.bekapcsolás után valami lecsapja magát a bekapcsolási folyamatot így se kép se hang.Válaszotokat előre is köszönöm.
Vagy keresek olyan Tv szerelőt aki kiszállással vállalja a javítást Székesfehérváron.Köszönöm.
Alul látszik rajta,hogy pofáraesett.El van törve a káva.Biztosan a maszk,ahogy írtad.
Üdv.Nem tudom mikor esett le,nem én szállitottam.Azt mondták hogy jó volt addig.Azért köszi a segitséget
Üdv!
Van itt egy Samsung CZ21F12Z tv és ilyen a képe. PTC csere? Rajzot nem találtam hozzá.
sziaTtudnál valami pontosabb kifejezést használni a lecsapja helyett? (visszatér készenlétbe,vagy villog a készenléti led stb.)g
szia!ennek az ellenállásnak mi pozicio száma? (R....)
Igen,PTC csere.Ehhez nem kell rajz.Nézd meg a PTC lábtávolságát.
István
Oké, keresek belevalót. Megvan már a panel rajza is, hátha kell valakinek egyszer.
Sziasztok
A Tv-m olyat csinál hogy a kép összement középen egy kis csíkba és ott megy az adás. Mi lehet a baja?? Válaszokat előre is köszönöm.
Vízszintes vagy függőleges lett a csík?
Sziasztok!
A tv-men vékony vízszintes csíkok jelentek meg, melyek távolsága kb. 5cm. Ki is bontottam a tv-t, és elkezdtem csavargatni a sorkimenőn lévő potikat, hátha a segédrács feszültség csökkentésével eltűntethetem onnan őket. Ez sikerült is, de akkor meg függőlegesen fodros lett a kép, és nagyon sötét. Megvizsgáltam jobban a sorkimenőjét, és ahol a potik vannak ott a burkolata meg van repedve több helyen is. Cserélni kellene? Ha kicserélem megoldódik a probléma? Amúgy egy Samsung ck-5027 z típusú tv-ről van szó.
Nem hiszem hogy az segítene.Mérd meg a vido-végfok tápfeszét.200Vnak kell lennie,ha ez kevesebb akkor is csinálhat ilyet.
Szia.Hátulról két kattanás hallatszik és az állapotjelző zölden marad de kép nem jön be viszont néhány másodperc elteltével vibrálni kezd sárga színben.
Szia! a tévédben nincs függöleges eltérités,ennek számos oka lehet.(IC,ellenállás,kondi,eltéritötekercs)
Elöször is kellene a tv-d tipusa,ebből kilehet deriteni a sassziszámot,utána nézünk hozzá egy szerviz manualt.
Ha szétszedted a tv-t,akkor nézd meg a panelon van-e egy szám.pl PT90 vagy 11AK36 vagy valami hasonlo.Nagyon kellene nekem,hogy tudjak rajzot keresni
meg kellene mérned azt a feszültséget,ami a sorkimenö B+ lábán van.Ha jol emlékszem a sorkimenöd tipusa FCM2015A. Rajz kellene,hogy a feszültség PONTOS értékét megtudjuk.a P68sa sasszinak +125V.Ha a B+ vonalon visszafelé mész találsz ott egy Kb.100mikro/160V-os kondit azt cseréld KI!!.A megrepedt sortrafot ajánlatos cserélni.A potikat meg ne tekerd összevissza.gábor
Hello mindenki!
Egy LCD TV-vel kapcsolatban kérném a segítségeteket. LG márkájú. Működőképes, de van egy idegesítő betegsége. Első bekapcsolás után 1-2 másodperc múlva kikapcsol, és csak a következő bekapcsolás után marad bekapcsolt állapotban. Mi okozhatja? Érdemes vele foglalkozni, vagy hagyjam így ? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.
Nézz körben a tápnál nincs esetleges elöregedet elko.
Hello. Van egy samsung cw-29z306t tipusú tv-m ami egyszer csak azt csinálta hogy bekapcsol feljön a kép majd ujraindul és ezt csinálja a végtelenségig. Mi lehet a baja? A segitséget elöre is köszönöm
mérd meg egy feszültségmérövel a tápot.különösen a +5V-nál,ha kevesebb,akkor cseréld ki a kondit.Ha olyan kondit látsz amelyik fel van puposodva azt is cseréld ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |