Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! nézd meg a www.elektrotanya.com cimet.Ott találkoztam egy hasonlo esettel.
Papír szerint a video végfok táp az 180V, gondolom akkor annak kell meglennie.
Köszi a segítséget. Igen, a sorkimenő típusa az pontosan az, a B+ lábán pedig 125V van, itt én 134V-ot mértem, a kondi is megvan, én azt jónak találtam de, igaz, hogy az a kondi már legalább 20 éves, így akkor kicserélem, a poti tekergetéssel pedig csínján bántam.
pontosan ezt az oldalt nézd meg:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-chassis-s62b itt irják le egy csatolmányban a hiba okát
itt van egy kép a repedt trafóról.
Szia!Először mérj feszkot a tápban a D401 dioda katodján,ha nagyobb +125V-nál,akkor a táp ic melett van egy poti,azzal állitsd be.Ha meg van üzem közben a +125V,akkor mérd meg aD821 dioda katódját!!(itt +24V-nak kell lenni.)Az utobbi dioda a sorkimenö egyik lábánál van.Én még kicserélném a C824 kondit,ez szüri a 24V-ot.A sortrafot én kicserélném.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy EVELUX ORBITER TX 555S17-es tv-m, és olyan gondja van, hogy nem kapcsol be, még a stand by led sem világít. Találtam benne két üvegbiztosítékot, de azok jók, a zsinór végén a dugesz is jó. Szerintetek mi lehet a baja? Kapcsolótól is csinálhatja? Mert igazából nem mértem meg, hogy meddig jön el a 220 V. Annyira nem értek a tv-khez, nem akartam magam megcsapatni, vagy nagyobb kárt csinálni. Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!!! Előre is köszi!!!!!
Üdv geresz!!
szia!Mindenképpen mérned kellene:
-Találsz a tápegységben egy jo nagy kondit ez különbözö értékü lehet.33-68mikro/400V.Ezen a kondin kb,+380V van,ha nincs meg,akkor visszafelé keresd a hibát,graetz hid stb.Van még ott egy nagy ellenállás is,néhány tiz ohmos.Ha meg van szakadva,akkor nem jut el az áram a kondiig.Ha meg van a kondin a feszültség akkor légyszi ird le,hogy a tápban milyen IC van,és érdekelne,ha van a hütöbordára szerelt alkatrész (FET,TRANYO)száma is.gábor
Ha a panel sarkában látsz valamilyen sasszi számot,az is érdekelne.(E6 talán??)
Sziasztok ! kaptam egy DELTON TV 72 CM- modell 2811 nitxt be kacsolom a kép ugrál 1-2perc és be áll mi az oka ha valaki tudja a hiba okát .Előre is köszönöm a segítséget !
ha egy képet küldenél az ugrálásról,az kicsit segitene.
sziasztok segítséget szeretnék kérni adott egy Neuvo 107 plazma tévé bekapcsolás után kétmásodperc és kikapcsol mi lehet a hiba előre is köszönöm mindenkinek
Szia! képet nem tudok küldeni mert mikor van kép vagy sötét a képernyő ez 1-2 perc és beáll és utána már jó . Üdv gojo!
Orion Tv. Eddig piros színnel ment azt megcsináltam megtaláltam a forrasztási hibákat éés most rá egy hétre lett ilyen hogy középen benne van az a vízszintes csík amiben az adás megy.
Sziasztok!
Van egy Vestel 72cm-es tv-m. Azt a hibajelenséget tudja produkálni, hogy amikor bekapcsolnám, az "állapotjelző" piros led a tv elején zöldre vált, de egyéb nem történik. Se kép, se hang. Szétszedve semmi látható problémát nem vettem észre... Köszi előre is a segítséget
Van egy jól működő Funai TV-2000A MK5 amin némi utazás után csak fekete-fehér kép van.De a beállítómenű szines. Tudna valaki segíteni?
Pedig van neki baja. Ha a hátulját leszedted, akkor látszik is az, csak te nem veszed észre, mert nem vagy TV szerelő!
Egy tipussal megtisztelnéd a nagyérdeműt?
Nem igen hiszem, hogy valamilyen képcsövet is lehetne kapni!! De ha igen , akkor többe kerül mint az új készülék! Próbálj meg használtat szerezni.
2004-ben vásároltam egy Orion T 2155 MTX típusu készüléket és most a
televízió készüléken a képernyőn felül keresztbe van egy több csíkból álló piros-zöld csík és fölötte sok fehér! Mi lehet a Tv hibája?Tudsz erről információt adni? Egyik napról a másikra jött elő és most már el se tünik..
SZia ., kondizd át a ,tv primer és a szekunder oldalt ,egy pár oldalal ,hátrább ugyan ilyen ,problémárol irtak,és ezt ajánlották a többiek is.
Nem inkább a hibát kéne megkeresni, mint egy zsák kondit kicserélni hozzá nem értő módon?
Egy kép segítene a hiba behatárolásában. A primer oldalnak jelen esetben semmi köze a hibához! De azért csak kondizzatok ...
Sziasztok! 6-7 éves Samsung Slim TV-m van, s eddig nem is volt semmi baja, viszont ma azt vettem észre, hogy mindkét szélén kb. 15cm-es sávban homályos lett a kép. Nézhető, de sokkal kevésbé éles, mint középen. Tudja esetleg valaki, hogy mi lehet a gond? Érdemes-e ehhez szerelőt hívni, vagy inkább új TV-re gyűjtsem azt a pénzt, amit szerelőre szánnék, mert felesleges kihívni, mert ilyen idős TV-n már úgysem érdemes javítani? Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Orion T2190Mtx Tv-ről lenne szó ! Nagyon "ciripelt" benne valami, rángatta a képet is, ugyhogy szétkaptam. Gyanús lett a puffer és néhány elko a tápban, ki is cseréltem őket. Tök jó lett minden, gyönyörű kép, hang meg minden. Egy óra múlva AV funkcióban RF áthallás, teletex módban is ugyanaz? Van valakinek ötlete, no meg esetleg rajza?
Üdv mindenkinek.
Szert tettem egy 1éves, 23" samsung fullhd-s lcd tvre egész olcsón, ami persze hibás. A tünet a következő álltalában első indításkor minden úgy történik ahogy kell,az érintő részén a ledek felvillannak, bekapcsolási hangot lejátsza, háttérvilágítás bekapcs, és megjelenik a kép. De egy kis idő elteltével az osd menüje csíkos lesz illetve értelmetlen szöveg olvasható benne annak ellenére hogy magyarra volt állítva. Van olyan is amikor ha megkísérelném a bekapcsolását ugyan úgy felvillannak a ledek de hang nincs és már alapból értelmetlen szöveget ír ki a csatorna helyére olyankor ha jól hiszem nincs is látható kép csak fekete háttér. Tápfesz egyébként rendben . Az alaplapon nincsenek elkók csak smd tantálok. Kapcsolási rajzot sehol nem találtam róla. Valakinek valami ötlet a hiba okára?
Szia! az alaplaplapon ,ahogy te nevezed,pedig biztosan vannak elkók.Szerintem nagyon FONTOS,amit le fogok most irni."AMIHEZ HÜLYE VAGYOK,AHHOZ NEM NYULOK,...VAZZE!!! egy tapasztalt müszerész jó kivánsága.
8ezer huf-ért megkapod a tv komplett panelját(PT90a sasszi) a MORO ELEKTRONIKÁNÁL,PÉCSEN.Öszintén megmondom,hogy kár vesződni a hiba kereséssel.ng
Elnézést a tévesztésért, és köszönöm a kedves segítségét "tapasztalt műszerész" úr.
Szia!
Végül is nem cseréltem ki a trafót, visszatettem azt, ami benne volt, működik, és a kondik kicserélésével a csíkok is eltűntek róla. Kösz szépen a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |