Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ezzel csak 2 baj van:
Idézet: „WindowsŽ XP, Windows Vista™” Idézet: „256 MB RAM” Az elsőt még megértem, DE minek kell egy bill.nek 256MB memória!
Nem csak a bill. nek kell az 256mb ram hanem az op rendszernek is. Probalj meg winxpt 128mb ram al használni... Ha bármi programot megpróbálsz elindítani ami a háttérben fut (vírusírtó,pl ehez a bill.hez a driver) iszonyatosan belassul a gép.
Persze, mert swap-el. (Linux)
Win-eseknek Cserehely, vagy cserefájl. Ide írja az op-rendszer, azt a memória tartalmat, ami nem fér el a memóriában. Nah ezt jó h*én fogyalmaztam... azért értitiek?
Nem teljesen korrekt a nem fér el stratégia.
A Windows NT rendszerek (NT/2000/XP) lapozófájlt használ. Nem azt teszi fájlba ami nem fér el, hanem amit ritkán használ. Pl. Vegyük a hobbi értesítőt. Az nem igen memóriaigényes program, és nincs is állandóan formja. Ebből következően azt az oprendszer nagyszázalékban oda helyezi át. Lényegében a kevesebb memóriát igénylő és ritkábban memóriát használó programok vannak lapozó fájlban (pagefile.sys) Mivel ez a memória mind processzort, mind a winyót rettenetesen igénybe veszi, így a lapozófájl méretének megnövelése csak lassulást fog okozni, annak ellenére, hogy látszólag több a memória. A jóöreg HW-es ramot nem igen lehet megspórolni.
Ez csak válogatás! (amugy van googles is :yes: )
sztem igazad van.nem ide tartozó dolog pl. a japánok futkosós játéka...(csak ezt az egyet néztem meg...)
szabi83 szerintem legfőképp amiatt akart volna warn-t osztani, mert ennek a linkelgetésnek sok értelme így nincs, hogy beszúr egymás alá 500 milliót...
Egyszerűen széthúzza az oldalt, tök értelmetlen dolgok miatt...(100-ból 2, ha poénos)
warn az figyelmeztetés, mert rosz voltál.
Helyszín: Általánosságban a hangtechnikáról topik Időpont: 2007.08.03. 01:00-02:00 között Szereplők: Kombany (nagyon kezdő, mint az kiderül mindjárt), Gery (lelkes segítő), titi (szomszéd faluban lakó lelkes segítő), idavid (lelkes segítő). Nézzük a történteket: Kombany: hali! jó lene ha valaki tudna segiteni egy hangfalat akarok a gépre rakni de ha rákötöm az adaptert csak zug és nem erősíti meg a hangott. mit kell vele csínálni? kösz! titi:Hali! Egy kicsit több infó kéne, esetleg kép, hogy miről is van szó. (Egyébként üdv a szomszéd faluba!) idavid (ez én vagyok): adapter alatt mit értesz? a táp adapterét, ami a hálózatról jön, vagy a jack dugót, ami a gépből? alapvetően csak egy hangszóróról van szó, vagy van benne egy kis erősítőmodul is? Kombany: mindjárt küldök képet Kombany: itt a kép Bővebben: Link Gery: és mit dugsz hova? Erősít vagy vmi? Kombany: itt egy másik kép Bővebben: Link Gery: Te most áramot engedsz a hangfalba?? Akkor persze hogy zúg (ha rosszul látom bocs) Vagy rajzol már le piantba hogy hogyvan ez megoldva.? A gép kimenetét összekötöted a hangfallal + DC feszt raksz rá? Kombany: látjátok a képeket? help my!! Kombany: IGEN A GÉP KIMENETELÉTBE VEZETEM AZ ÁRAMOT MI A BAJ. Kombany: ???????????????? Kombany: AKKOR HOGY KÖSSEM ÖSZE? titi:A képeket látjuk, csak nem értjük! Mire kell az adapter? A gép alatt gondolom számítógépet értel. Erősítő van? Gery: Sztem ne kiabálj! Az a baj hogy akkor csak simán áramot vezetsz a gépbe + a hangfalba aminek hogy is fejezzem ki magam:semmi értelme nincs. Csak most bocs mert énse vok egy nagy májjer de nemnagyon értem hogy honnan jött ez az ötlet? Az áram az erősítőnek kell ami felerősítí a hangot a hangfalnak. Kombany: nincs erősítő, azért gondoltam az adapterre Gery: Ha úgy csináltad ahogy az első képen rajzoltam akkor nemicsnáltál mást mint feszültséget engedtél a hangkárytára és a hangszóróra.Ha szerencséd van mindkető müködőképes Ennél egy kicsit bonyolultab a dolog mert kell hozzá egy erősítő is (megj.:a gyári kishangfalban is van erősítő ) Bővebben: Link Kombany: TUDTOK SEGÍTENI VAGY NEM? Kombany: mi az a végfok? Kombany: én is így csínáltam mégis zug! Kombany: Na jó majd megoldom magam. Csummi hi. csicskák. ezután én röviden leírtam, miről van szó, Gery is egész türelmesen közölte, hogy az elektronika alapjait nem hajnali fél2kor kéne megtanulnia, aztán jól megmondta, hogy holnap repülni fog innen. titi megjegyezte, hogy mivel a szomszéd faluban lakik, ezért lehet, hogy még át is ugrott volna segíteni, de hát ilyen hozzáállás után...
a rosz-nál lemaradt egy sz, helyesen rossz. elnézést.
Na én azt se tudtam sírjak, vagy nevessek!
Ez az óra jobb volt mint azok a vicces videós oldalak!
Nekem ez a rész tetszet:
"IGEN A GÉP KIMENETELÉTBE VEZETEM AZ ÁRAMOT MI A BAJ."
az elején azt hittem, hogy az adapter alatt a jack dugót érti, vagy egy jack->RCA adaptert (átalakítót), vagy hogy a hangszóróban lévő kis erősítőnek az áramellátásával van gond, miután bedugta a kisfeszültségű adaptert...gondoltam segítek neki, mert bár annyira májer én sem vagyok még, de azért láttam már pár dolgot.
nálam a kép ütött: két és fél szőrös férfiláb, egy halom kábel, szerszámok mindenfele és egy ilyen hülye elgondolás...nekem egy filmjelenet ugrott be, amint a sok buta troll áll egy rejtvény felett és vakarja a fejét. (vagy a mozikban most futó Harry Potterból Hagrid bugyuta tesója)...
Detto
(Bocs a sok szmájliért, de már sírok a nevetéstől!) Egyébként először nekem is hasonlók ugrottak be, aztán jöttek a képek..... Idézet: - ez jó!! „a sok buta troll áll egy rejtvény felett és vakarja a fejét.”
Van ám fantáziád
Énse tudtam mit akar mert egysmást tudok én is de először nemtudtam hogy ő a hülye vagy én hogy nemértem... Ez aztán kiderült
Énmég arra vok kiváncsi hogy ezek után mihez kezdtek?
Próbálgatta még egy kicsit, hátha sikerül neki, mert hát amit mi mondtunk az nem jó!
Aztán meg levelezett az indiánokkal, és a gép volt a posta. Most meg szerintem szellőztetnek, hogy kimenjen a füst. Remélem, villanyszereléshez nem akar hozzákezdeni!
Hehe akkor gyorsabb voltál mint gondoltam
Egyébként azt az egyet nem tudom, hogy mit kezdhetett ezzel a dologgal a továbbiakban a gyerek...
Mert azt mondta legutolsó hsz-ában, hogy: Idézet: „Majd akkor magam megoldom!” Én azért irtó kíváncsi vagyok, hogy miképp javította meg a hangrendszerét...mert ez már méltán nevezhető annak Vajon végül kevésnek találta az adapter áramfeszültségteljesítményimpedanciáját, és ezáltal rávette a hangszórót, hogy barátkozzon össze a 230-cal??? :eek2: Bár szerintem az adapteres jelenet miatt akár el is búcsúzhat a hangkártyájától...
Amikor az első linkelt képet megláttam, már rossz sejtéseim voltak.
Nem csalódtam. Mondjuk, ilyen nickkel, hogy "Kombany" (vélhetőleg ez a kombájn, azaz mezőgazdasági betakarító gép helyi elnevezése lehet), nem is nagyon várhattunk mást. Vicsys barátom szavaival élve: Ez is azt bizonyítja, hogy van élet az agyhalál után...
Jézusom! Ez kész ez a csóka. Pff... És még vannak ilyenek a földön? Ezeket kellene előbb kiírtani és csak utánna a parlagfüvet.
Szerk: Azért az sem semmi, hogy vannak olyan felhasználók, akik meg sem érik a figyelmeztetést, és az első megtorlás már egyből a kidobás Idézet: „Egyébként azt az egyet nem tudom, hogy mit kezdhetett ezzel a dologgal a továbbiakban a gyerek... Mert azt mondta legutolsó hsz-ában, hogy: „Majd akkor magam megoldom!” Én azért irtó kíváncsi vagyok, hogy miképp javította meg a hangrendszerét...” Amint írtam kicsit előrébb. Bővebben: Link
no igen, a Kombany ról nekem is egyből a kombájn jutott eszembe...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |