Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   70 / 148
(#) kirally hozzászólása Szept 5, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a 2C5707-et lehet-e tip3055-el helyettesíteni hosszútávra?

Szerintem lehetne de én annyira nem értek hozzá.

Egy Benq monitorba lenne.

Adatlapok:

Tip 3055
2c5707
(#) kadarist válasza kirally hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Szia!
Szerintem használd az eredeti típust, ne kísérletezz mással.
(#) kirally válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Oké... Köszi...
(#) lukovicsek hozzászólása Szept 13, 2011 /

Sziasztok! KL78l szerintetek mit lehetne helyette berakni , bc-st vagy valami másfélét.

Kösz mindenkinek.

Laci!
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia!
Ez tranzisztor? Miben van?
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia: mosógépvezérlőben.
Igazából nem is biztos hogy rosz csak az 1es-2es lábán 56ohm-ot mértem és igazából sokallom egy kicsit
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Ez inkább egy triak lesz, mintsem tranzisztor.
(#) Bubu54 hozzászólása Szept 15, 2011 /

Udv.

Lenne nekem egy kerdesem, van egy autos erositohoz egy kapcsolo uzemu tapom es elszallt, egz kitben vettem meg anno, van az alkatresz listaban ket tranzisztor amiknek a jelzesuk FT1, seholsem talalok ilyen fajta tranzisztort a neten, tudna nekem valaki segiteni hogy ezt megis milyen tranzisztorral tudnam helyettesiteni?

Elore is koszonom a valaszokat.
(#) Einstein hozzászólása Okt 2, 2011 /

Üdv Mindenkinek!
Kaptam egy fénycsöves lámpát, aminek az elektronika részében kettő 13003BR típusú tranzisztor volt. Kerestem, hogy helyette mit tehetnék be, és ezt találtam(2sc4977), de ez sem kapható. Tehát az a kérdésem, h mvel tudnám helyettesíteni, amit hazánkban meg is lehet venni mondjuk a hq-tól?
Előre is köszönöm a választ!
(#) B.I válasza Einstein hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Szia. Az a tranzisztor az MJE13003 (valószinü) Kínai változata. Az pedig van a HQ-nál.
(#) sanykaraj hozzászólása Okt 3, 2011 /

ennél a kapcsolásnál az mj4502 tranzisztort mivel lehet helyesíteni
?Bővebben: Link
(#) kadarist válasza sanykaraj hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Szia!
A replace part-nál találod a helyettesítőket.
(#) tmarcell hozzászólása Okt 4, 2011 /

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az ULN2803-nak mi a PNP párja?
Köszi!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 6, 2011 /

Sziasztok, 2SC1837 (PNP) helyettesítőjét keresem.
Adatai megtalálhatóak a csatolt pdf-ben. Én találtam olyat hogy MJE15031 a helyettesítő, de összehasonlítva a 2 tranyó csak tokozásilag egyezik meg.

2SC18XX.pdf

(#) Meglon hozzászólása Okt 8, 2011 /

Sziasztok. A 2SA913 és 2SC1913 meghajtó tranzisztorokat mivel lehet helyettesíteni? Egy Pioneer SA-7800 erősítőbe kell, és ha esetleg nem kapok ezeket akkor jó lenne tudnom, hogy mit vegyek helyette. Előre is köszi.
(#) GAtesz hozzászólása Okt 13, 2011 /

Javítok egy autós végfokot. Megsült bent egy KTA1266L jelű tranzisztor. A táp résznél hajt meg 4 párhuzamosan kapcsolt IRFZ44 FET-et. Mivel tudnám helyettesíteni?
(#) Tsabee826 hozzászólása Okt 15, 2011 /

Hello!
Egy jvc erősítőbe kellene 2sc2155 típusú tranzisztor. Bármiféle ötletnek nagyon örülnék: honnan tudnék beszerezni ilyet (sehol nem találok :S), vagy mivel lehetne helyettesíteni? sajnos nem vagyok otthon a témában, a "szerelő" mondta,hogy ilyen típus kéne bele.
köszönöm előre is
(#) Tsabee826 hozzászólása Okt 15, 2011 /

Hello!
Egy jvc erősítőbe kellene 2sc2155 típusú tranzisztor. Bármiféle ötletnek nagyon örülnék: honnan tudnék beszerezni ilyet (sehol nem találok :S), vagy mivel lehetne helyettesíteni? sajnos nem vagyok otthon a témában, a "szerelő" mondta,hogy ilyen típus kéne bele.
köszönöm előre is
(#) petykuk hozzászólása Okt 23, 2011 /

Halló mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni ac128-as helyettesítésére, mert sehol nem találtam (sem nkt275-öst)
Előre is köszönöm!
(#) Steven84278 hozzászólása Okt 29, 2011 /

Hello! Meg tudnátok mondani, hogy IRF3205 helyett milyen típusút használhatnék még? A választ előre köszi Üdv!
(#) puffed hozzászólása Okt 29, 2011 /

Üdv ! Bc 107 és Bc 177 tranyókat mivel helyettesíthetném?
(#) kadarist válasza puffed hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szia!
itt egy kereső. A betűket írd egybe a számokkal, mert csak így tud helyettesítőt mutatni.
(#) storm hozzászólása Nov 3, 2011 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel szokták/szoktátok helyettesíteni az alábbi feteket és tranyókat amik tuti kaphatók a boltban.
FET-ek:
2N5457, 2N5460
tranyók:
BC184, BC212, BC182, 2N4922
(#) GAtesz válasza GAtesz hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Tudna valaki mondani erről a a1266y tranzisztorról valamit? Mit jelent a "EPITAXIAL PLANAR PNP TRANSISTOR"
helyettesíthetem sima PNP-vel?
Eljött az idő, hogy összerakjam a végfokot. Megjöttek az IRFZ44-ek.
(#) GAtesz válasza GAtesz hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Azt hiszem megoldottam. Raktam be BD238 -at. Úgy néz ki a táp rész működik. A végfok részt majd holnap próbálom. Alszik a család.
(#) Eticsiga hozzászólása Nov 4, 2011 /

Sziasztok!
szerintetek lehetne-e ebben az áramkörben Bővebben: Link az IRL540 helyett IRFZ44 et használni?
(#) kadarist válasza Eticsiga hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia!
A mikrovezérlős meghajtás miatt kell kis feszültséggel nyitható (IRL...) FET.
(#) Takos hozzászólása Nov 13, 2011 /

Hali

Szerintetek mivel lehet helyettesíteni a 2N2222-es tranzisztorokat?
(#) pucuka válasza Takos hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Mért kéne helyettesíteni? Kapható a HEStore -ban kőkemény 62.50 HUF ért. Katt: 2N2222A
(#) ceruka hozzászólása Nov 16, 2011 /

Hello ud nekem valaki segíteni ??A világban nem találok c8550-es (ld608) tranyót,mivel lehetne helyettesíteni??
Következő: »»   70 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem