Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 577
(#) inka67 válasza toro hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Azon agyalok, hogy lehet nem is rossz a kazánom (induljunk ki abból, hogy jó, és okozhatja-e más ezt a jelenséget), hanem a rendszerrel van gondom. (Ugyanis a radiátorok szinte alig-alig melegszenek. Kettő szinte hideg, de a továbbiak is nagyon lassan melegszenek. Nem cirkulál rendesen a víz?)

A padló hosszú ideig nem ment a hibás panel miatt, amit most a javítás után megjárattam, és levegőssé tehette az eddig jól funkcionálló radiátoros körömet.

Viszont, ha a radiátoros kör ellenállása egy ponton túl megnövekedett, akkor lehet, hogy a bypass szelep kinyit, és ahogyan írod a visszatérő ágba engedi az előremenőt.

Ez viszont meg is magyarázná, hogy hogyan juthat a keverőszelepen meleg víz az (éppen kikapcsolt állapotban lévő) padló előremenőbe is.

Mi a véleményed?
(#) toro válasza inka67 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Lehet az is, hogy sok levegő van a rendszeredben.
Így nem tud megfordulni a víz.
(#) Bandy György válasza toro hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Sziasztok!
Igazad lett, ma szétszedtem, mechanikusan semmi baj, gyönyörűen forog direkt 24 voltról. A fő panelról megkapja a 24 V-ot, de valami hiba a fő vagy a ventilátor paneljén megakadályozza, hogy elinduljon. Minden érzékelő jó(NTC-k, átfolyás, túlfűtés stb.).
Na most kéne elektroműszerész segítség!
Köszi
(#) toro válasza Bandy György hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Igen, mert a panel másik fele csinálja a fordulat szabályzást.
(#) kisboni hozzászólása Nov 5, 2011 /
 
Sziasztok!

Új vagyok még itt, de hátha tudtok segíteni! A problémám egy Ariston Tx turbós kazánnal lenne. Tegnap este fürdéskor engedtem a vizet a kádba. Persze a fűtés is ment! Megengedtem a vízet meleg is volt, majd annyira meleg volt, hogy már sütött majd hideg lett és a kazán leállt. 3X csap kinyit-elzárra ismét folyt a melegvíz. Megtelt a kád vízzel majd hibára ugrott. Világított a piros led. Mostanába sokat hülyéskedik. Lehúzom a Wc-t kazán elindul a víz rotyog benne, fütéskört melegíti. Kerticsap megnyíitásakor is elindul a kazán. Tegnap raktam egy visszacsapó szelepez a hidegvíz körbe és az se oldotta meg a hibát. Főpanelt átforrasztottam, mert tele volt forrasztási hibával, ami köszönhető az ólommentes forrasztóónnak! A hibám még most is meg van, nem tudom mit csináljak. Ha más nem beleb...om a baltát!
Előre is köszi a válaszokat.
(#) frázis válasza kisboni hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Marha érdekes! Nem vagyok szaki, de én úgy "okoskodok", hogy ez akkor lehetséges, ha a fűtésed zárt renszerű és a feltöltö csap nyitva van és a HMV és a fűtéskör között lévö szabályzó elromrott. Kiváncsi vagyok én is a okra. :yes:
(#) kisboni válasza frázis hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Igen! Nekem is valóban érdekes. Zárt rendszerű a nyomás 1,2-1,5 között van, feltöltő csap nincs nyitva. A szabályzót nem tudom hogy jó e. Azt se tudom melyik az! És ami érdekes, hogy van olyan nap amikor semmi baja sincs. Lehet egy hibakiolvasást intézek, hátha okosabbak leszünk. A baj csak az hogy ez min 5K jó magyar forint és lehet nem leszek előrébb.
(#) frázis válasza kisboni hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Ne add fel, van itt egy pár szívesen segítő szakember, pl.: toro vagy gázszeres Nick, ha látják, gondot reagálnak, figyelt folyamatosan a portált. Üdv. :yes:
(#) kisboni válasza frázis hozzászólására (») Nov 5, 2011 / 1
 
oké! És köszönöm neked is a reagálásod a kérdésemre, gondomra!
(#) toro válasza kisboni hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Olvasva problémádat - a kazánköri NTC-d meghibásodott vagy nem szabályoz vissza a SIT 845 szelep modulációs tekercse. Mellesleg koszos lehet a kazánköri hőcserélő .
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Az a baj ezzel a kazánnal, hogy un. bitermikus hőcserélővel rendelkezik. Ez, a cső a csőben elv alapján működik. A kazánköri csőben van a HMV csöve.
(#) gazszeres válasza kisboni hozzászólására (») Nov 5, 2011 / 1
 
Szia!
A baltát azért ne dobd bele. A kazánok sem örök életűek az alkatrészek öregednek, meghibásodnak.
Jelen esetben, ahogy már toro is írta én egy NTC cserét javasolnék.
Az, hogy kazánod beindul, egyéb vízcsapok nyitásakor nem kazán hiba. A víz rendszerből történő elvétel vagy elzárás kisebb rendszerekben okoz úgynevezett ostor hatást, ami befolyásolja az átfolyás áramlás érzékelőkkel működő berendezéseket. Ezt kivédeni, csak a vízrendszerbe szerelt expandációs tartállyal lehet. Azaz mini tágulási tartállyal. Mellesleg gondolom ez a jelenség eddig is jelen volt.
Javaslom először cseréld ki az NTC-t.
Ha továbbra is makrancoskodik, tovább gondolkozhatunk.
Jó munkát!
(#) Bandy György hozzászólása Nov 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Na kimértük a Victrix ventillátor paneljén valószínűleg egy tranyó döglött be. Hol tudnék beszerezni vasárnap ilyet?
IRF 540 N mosfet, 2 db kéne.(Conrádnál, Lomaxnál nem volt)
Újpest, Óbuda, 10-es út körül mozgok vasárnap, ha valaki tud segíteni vagy van neki légyszi írjon. (Kezd már nagyon hideg lenni a házban)...
(#) kisboni válasza toro hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Szia!
Köszönöm válaszod! ha többet tudok jelzem!
(#) kisboni válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Neked is köszönöm és örülök hogy nem csak nekem okoz fejtörést! Holnap kimérem a termikus ellenállásokat!
(#) wattafilling hozzászólása Nov 6, 2011 /
 
Szervusztok Mindenki!

Örvendezem, hogy megleltem e helyet, nem is gondoltam, hogy a Hobbielektronika alatt lelek rá.

Nyilván gondom van, ha meg is szólalok:
Saunier Duval Isotwin C24E kazánunk betegedik. Nem új, hat éve az elvárások szerint működő rendszerről van szó. Újabban felfűtéskor kis idő múltán sistereg, azaz forrni kezd, korrektül el is alszik a láng, de nagyon lassan ürül ki a felmelegedett víz a kazánból, és lassan kering a fűtésrendszerben, mintha dugulás lenne. De minden irányban nem lehet hasonló mértékű dugulás, a víz viszont mindehová alig jut el, mintha a szivattyú nem bírná lendülettel (nem kerreg, nem zúg, nem hangos - ez persze nem feltétlen jelent hibátlanságot, csak megállapítás). Ám a használati-melegvíz készítéssel semmi baj. Sem sistergés, sem elégtelen melegítés. Sőt, talán kissé melegebb is, mint a szokott.
Elképzelhető-e, hogy mégis a keringető szivattyú beteg? (Ennek örülnék kevésbé...)
Mennyire esélyes inkább a váltószelep hibája? A motor látszólag jó, a helyéről kiszedve figyeltem, hogy elvileg teszi a dolgát.
Fűtéskor a hmv-hőcserélőben nem tapintható melegedés, azaz a szelep vélhetően oda nem ereszti be a fűtővizet.
Mit nézzek még meg?
Köszönet!
(#) wattafilling válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Most mégis azt kell írnom, hogy bizony beledolgozik a fűtéskor a hmv-hőcserélőbe. Ezek szerint váltószelep?
(#) gazszeres válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
Szia!
Már válaszoltál is magadnak. Valóban váltószelep.
Találkoztam is egyszer már ezzel a hibával. Akkor a váltószelep tisztítása és a motor karbantartása megoldotta a problémát.
(#) wattafilling válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Szia! Köszönöm a választ!

A tisztítás - nagy vonalakban - mit jelent? Kiszerelem, szétszerelem, kimosom? Vagy van valami trükk, speciális eljárás? A tömítőgyűrűk speciálisak, vagy vehetek, tehetek bele valami "bolti" készletből?

Ugyanígy a motor karbantartása esetében van valami speciális feladat?
(#) gazszeres válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
Szia!
Nagy követelmények nincsenek, persze ha már szét van szedve a váltó szelep célszerű a tömítéseket cserélni ( nem extrák ). A toló tengely finom csiszolása és utána zsírozása fontos, ehhez szilikon zsírt használj, ha van, de jó a grafitos is.
A motort ha szétszeded, itt is zsírozás és a végállás kapcsolók tisztítása ajánlott. Így az élettartama nő!
Ez a hiba megszokott oldódni ennyi munka elvégzése után. Megúszhatod az alkatrész cserét, ami húzós lenne.
A motor nem túl bonyolult, de azért óvatosan szedd szét, hogy megfigyelhesd az alkatrészek pontos helyét, összerakáskor ez hasznos lehet.
(#) kisboni válasza kisboni hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
sziasztok!

Kimértem a termisztorokat! Mind a kettő jó. Teszteltem a biztonsági termosztátot, az is jó. Amit viszont észrevettem. Melegvizet megengedem, minden ok. Elzárom a kazán tovább működik, majd 5-10 mp után miután a kazánba rotyog a víz csak akkor kapcsol le. Mintha a HMV átfolyásérzékelő kapcsolna le készőn. Sztetek mi lehet a baj! Válaszotok előre köszönöm
Szabi
(#) wattafilling válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
Mérhetetlen hálám üldözzön!

Akkor holnap veszek egy tömítőgyűrű-készletet, és szilikonzsírt. És nekiállok a generálnak. Majd átnézegetem, találok-e még pucolnivalót.

Eddig a hőcserélő vízkőtelenítésén kívül mást nem nagyon berheltem ezen a kazánon. Korábban egy "Safotó" Nectrám volt. Szerettem, de adott feladatokat - az is főként a kemény víz miatt.

Szóval, nagyon köszönöm!
(#) toro válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Az Isotvinben van egy lemezes hőcserélő is, ami fűtőkörileg eldugult (de szépen fogalmaztam). Elég faramuci kulccsal lehet kiszedni! A vizeket le kell előtte engedni, mert mindenhonnan folyik.
(#) toro válasza kisboni hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
Tele van a kazánköri hőcserélőd revével.
Ki kell savaznod.
A biztonsági termosztát kapcsol le!
(#) kisboni válasza toro hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
reve-mit oxidréteget érted? Magyarul le van rá rakódva valami trutyi? Elötte azért érdemes a vizet leengedni ugye? Savazás mehet háztartási sósavval ugye? Bocsi a hülye kérdésért de én nem vagyok nagyon otthon gázban.
(#) toro válasza kisboni hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
Többen-többször próbáltuk megírni, hogy a radiátorok víz alatt is oxidálódnak. Ez az oxid kering a rendszerben és ég rá a kazánköri hőcserélőre.
(#) kisboni válasza toro hozzászólására (») Nov 6, 2011 / 1
 
Köszi! Így már tiszta! Akkor holnap ezzel kezdem, ha hazamentem a munkából. Remélhetőleg a kazánom megjavul. Köszönöm a segítségeteket, nagyon sok pénzt spóroltatok nekem(remélhetőleg) A sörötöket Hsz-ben küldöm további infók holnap
(#) wattafilling válasza toro hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Ez a hmv-hőcserélő lenne, amire a váltószelep is rá van csavarozva, azzal a torx-jellegű csavarral? Tavasszal savaztam, nem szeretném, hogy dugult legyen...
(#) toro válasza kisboni hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Sok sikert!
(#) toro válasza wattafilling hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Igen, ott mögötte. Szuper helyen. Pláne a jobb oldali csavar! Egy hónapja tisztítottam egyet, rendesen tele volt a kazánköri oldala.
Következő: »»   55 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem