Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ilyen csúszósaruhoz szeretnék műanyag szigetelő tokot, amibe belerakom és összepattintom, mikrókba alkalmazzák előszeretettel. Valami konkrét boltot keresek Budapesten. Igaz, nem kell nagy tétel, de lehetőleg reális áron ha lehet. Köszönöm!
Üdv!
Az lenen a kérdésem hogy állítható kondenzátorokban csak ezek a trimmer kondik léteznek? HEStorban csak azt találtam. Azért nem felel meg mert csak ilyen max 65 pF ig van. Mikrósban vagy nanósban nincsenek ilyesmik? Előre is köszi!
Tudtommal nincs. A legnagyobb hangoló kondi amit láttam 220pF-os volt. Ezeknél a forgóknál elég kicsik a fegyverzetek és emiatt csak kis kapacitást tudsz használni.
Viszont kapcsolókkal megvalósíthatsz soros/párhuzamos kötést és így egy megfelelő logikával, akár mikrofarádos tartományokban is dolgozhatsz.
Ők esetleg, mindenféle betétet árul, vagy legyárt.
Pannoncoop
Köszönöm szépen, annyira nem fontos, csak praktikus lett volna egy iylennel szabályozni, de sima kondikkal is megvagyok
Köszi a segítséged!
Régi rádiókban 2x500pF volt a megszokott.
Köszi!
Közben kaptam tippet egy kecskeméti cégre, le is gyártják, 5k+Áfa+posta. 1:1 olyan, ami kell. Meg is rendeltem! Szia!
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy Torix-16-ot hol lehet vásárolni? Én még évekkel ezelőtt vettem pár dobozzal, de azóta eltűnt a polcokról. Csatoltam 2 képet meg itt van egy kis info: http://www.thorsman.com/printedmatter/pdf/Termination.pdf Előre is köszi
Használtam a link gombot Bövebben itt - szöveg helyére is a linket másoltam
Esetleg nem erre gondoltál?
Igen ilyenre, de a képből nem derül ki, hogy van-e mérőpont rajta, hasznos tud lenni. De majd megkérdezem a céget. Köszi hogy szóltál
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy ilyet: Videó Valahonnan kéne szereznem tükör fóliát. Ráragasztanám egy üveglapra és ha mögötte sötétebb van akkor kívülről nézve tükörként funkcionál. Ha világosabb van akkor áttetsző. Ha ez mögött még egy valódi tükör is van akkor a videón látható "illúzió" történik. Valaki tud ilyen fóliát valahol? Üvegesnél már voltam de semmi... Köszi, István
Talán autófóliázóknál lehet ilyesmit kapni. Például itt érdeklődhetsz.
Köszi, autófóliást is kérdeztem már de nem tudott segíteni...
Ezt a céget viszont nem láttam még, holnap meg is kérdezem őket
Hello!
Abban kellene segítség, hogy szertetnék kiönteni egy műszerdobozt valamiféle anyaggal, hogy megvédjem. Én valami műgyanta szerű anyagra gondoltam. Ebben kellene segítség, hogy pontosan mit is keressek és hol? Előre is köszi.
Szia!
Többféle anyaggal megjártam már a kiöntést: - Valamelyik az ellenállások festését kezdte ki, az értékük módosultak - egy mérőkörben... - A másik kötés közben hőt termelt és nagyon felmelegítette a kiöntött áramkört - egy RTC átlagárama a néhány uA -ről néhány mA re nőtt... - Némenyik zugorodik... A legjobban az vált be, ha az áramkör fölötti részt kihagytam a kiöntésből. A kényes részek fölé egy dobozkát tettem (nyílással lefelé) az egészet körbeöntöttem.
Műgyanta - Hobbielektronika.hu ::
www.hobbielektronika.hu ? ... ? Műgyanta - Tárolt változat szuper szilikon öntőmintát lehet a Szilorka H szilikon gumi öntőgyantából (+ K1 katalizátor) készíteni. Még a mester darabon maradt újlenyomat is átjön vele ... Ez egy kiváló kiöntö anyag, bontható ha később javítani kellene az elektronikát.
Sziasztok
Hol tudok venni 2mm-es ezüstözött rézdrótot? Csak 1 méter kellene.
Az igen! Érdekes, hogy emberek mennyire ráérnek Bár lehet, hogy neki nem tartott semeddig főleg ha a gyerekei ilyet akartak. Mindenesetre nekem nincs laptopom, erre meg főleg De tanulságos! Köszönöm :yes:
Komoly, professzionális honlap, komoly professzionális termékek!
Sziasztok,
a kapcsolások közt talált egycsöves nixie-órát szeretném megépíteni: Egycsöves nixie óra by Atosz90 Pillanatnyilag az alkatrészvadászatnál tartok, és sehol sem találok 24pf-es kerámiakondenzátort. Sok helyen néztem (a neten). Van esetleg ötletetek, hol kapok? Vagy helyettesíthető mással? Előre is köszi
Most egy nagy titkot elárulok , 2X12 az 24 Bővebben: Link
Nekem akár még jó is lehet de az órának jobb lenne a 24 ... Viszont nem én keresek ilyen kondenzátort ha nekem kell én megoldom egy pillanat alatt , kihúzom a fiókot és lám ott van ami kell .
Jóreggelt, köszönöm a válaszokat és a titkot, nem voltam benne biztos, hogy a 2x12 jó az órának, de akkor így lesz (nem értek hozzá)
Hát ha +/- 10% tűrésű kondikat használsz, akkor a 22pF-es kondik között is van 24 pf-es és a 24pF-es kondik között is van 22pF-es.
Ez persze nem jelenti azt, hogy szemrebbenés nélkül lehet 24pF helyett 22pF-et használni, de válogatható....
Egy 10 - 60pF tirmmerkondenzátor vagy 10pF és egy 7 .. 35 pF tirmmerkondenzátor stb. és akkor a frekvencia kis mértékben hangolható is...
Itt próbáld meg. Az oldalon nem találtam, mert nekem túl bonyolult a kereső, de már vettem náluk.
TDA1029-et mivel lehet helyettesíteni videoton 7386-os erősítőben
|
Bejelentkezés
Hirdetés |